שתף קטע נבחר

האיש שלנו באולימפיאדה

אריק לרנר הגיע בזכות עבודת גמר ב"בצלאל" לבימוי הפרסומת של קוקה קולה לאולימפיאדה. בראיון הוא מספר איך זה קרה ולמה פספס את מישל גונדרי

גם אם לא נביא מדליה אחת באולימפיאדת בייג'ין, נציג ישראלי אחד כבר זכה בה, ובגדול: אריק לרנר, אנימטור בן 25 שהגיע מזיכרון יעקב, ביים פרסומת מיוחדת לחברת "קוקה קולה" שהחברה הזמינה לאולימפיאדה. הפרסומת תשודר ברחבי העולם ביום פתיחת המשחקים האולימפיים, אבל אפשר לצפות בה כבר ביוטיוב.

 

איך הגיע לרנר לחברת הענק הבינלאומית? היא הגיעה אליו, כמובן, דרך האינטרנט. פרויקט הגמר של לרנר, שסיים את לימודיו בבצלאל ב-2006 עם תואר בתקשורת חזותית, זכה באחת הקטגוריות של תחרות אנימציה בינלאומית שיזמה חברת "אניבום" לפני כשנתיים. "מאז הפרויקט שלי, שמערב צילומים חיים ואנימציה, התפזר באינטרנט", הוא מספר, "וכך קרה שחברת הפרסום 'ווייד אנד קנדי', שמחזיקה בתקציב של קוקה קולה, הגיעה אליי.

 

"ב'קוקה קולה' רצו פרסומת שמשלבת אנימציה וצילומי לייב. הם פנו אלי עם תסריט, וביקשו ממני לעצב דמויות של ציפורים שבונות קן מקשי שתייה שהן מלקטות בכל העולם, מפני שלאצטדיון בבייג'ין, בו מתקיימים המשחקים קוראים 'בירדס נסט' – קן ציפורים".

מישל גונדרי. קולגה

 

בחברת הפרסום החליטו שהם רוצים את לרנר רק בתור המעצב, שייצור דמויות מונפשות, לפרסומת חדשה וגרנדיוזית. מה שהם לא ידעו זה שלרנר רשום כבמאי פרילאנס ב"פרטיזן", חברה צרפתית עם סניפים בכל העולם, שבין במאיה האחרים ניתן למצוא את מישל גונדרי.

 

"זו סוכנות של במאים פרילנסרים, והעבודה העיקרית שם היא על פרסומות", הוא מספר. "הם עושים גם קליפים, כמו כל הקליפים של מישל גונדרי ל'ווייט סטרייפס'. אני עובד עם תת מחלקה שם שמתעסקת באנימציה".

 

גם אנשי "פרטיזן" הגיעו ללרנר הודות לפרויקט הגמר שלו. "הם מצאו אותו באינטרנט כמה חודשים אחרי שסיימתי את הלימודים והציעו לי להיות במאי שם. עשיתי דרכם פרסומת לחברת הסלולרי האירופית וודפון".

 

את מישל גונדרי פגשת?

 

"מישל גונדרי רוב הזמן בפריז ואני עובד עם הסניף של 'פרטיזן' בלונדון. הוא היה פעם בבניין כשהייתי שם ולא ידעתי. פעם עשו שם לנו הקרנה של 'קדימה, החזר אחורה', אבל הוא לא הגיע. היה קצת מבאס".

 

ואיך הגעת לביים את הפרסומת? הרי רצו אותך כאנימטור בלבד?

 

"כשב"קוקה קולה" הבינו שאני חתום ב'פרטיזן', הם כבר ביקשו ממני לביים את כל הפרסומת. הייתי כמה חודשים בלונדון בשביל ליצור את דמויות האנימציה. בשביל שאר הצילומים, נסענו לשלוש יבשות שונות וצילמנו באפריקה, ארגנטינה וסין. זה היה תהליך צילומים ארוך ומרתק, שלקח שנתיים".

 

שנתיים?

 

"תהליך הפקה כללי של פרסומת בחו"ל דורש הרבה מאוד שכבות של אישור והרבה הלוך ושובים. הם רצו שזה יהיה מושלם".

 

לאן אתה מקווה שפרסומת כזאת תוביל אותך?

 

"פרסומת בכזה סדר גודל זה משהו שתופס תשומת לב. אני מקווה לעשות עוד פרסומות גדולות, כדי שאוכל לעשות את הדברים שלי - סדרת אנימציה לטלוויזיה או לאינטרנט, או משחקי מחשב. או לפגוש את מישל גונדרי".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לרנר. צילומים באפריקה, ארגנטינה וסין
לרנר. צילומים באפריקה, ארגנטינה וסין
צילום: אריק לרנר
מומלצים