שתף קטע נבחר

סין נכנעת: אתרים מסויימים מותרים לגלישה

בעקבות הלחצים של הוועד האולימפי והקהילה הבינלאומית, סין מקפיאה את הצנזורה ומאפשרת גישה לאתרים שעוסקים במאורעות כיכר טיאנמן או האתר של אמנסטי. עם זאת, אתרים רבים עדיין חסומים

הנשיא הסיני הו ג'ינטאו אמר כי סין תעמוד בהתחייבותה בתקופת המשחקים האולימפיים בבייג'ינג, ותתיר "גישה חופשית וללא הפרעות" לאתרים שנחסמו במסגרת חוקי הצנזורה הסינית, כך מסר לעיתונות.

 

 הסיבה, לדברי הו, היא הרצון של סין להשאיר רושם חיובי בתור מארחת האולימפיאדה, שתיפתח ב-8 באוגוסט. "הממשלה הסינית והעם הסינית עמלו רבות כדי לכבד את ההתחייבויות לקהילה הבינלאומית", אמר הו, שמשמש גם כראש המפלגה הקומוניסטית, ושאינו מתראיין לתקשורת לעתים קרובות.

 

ההכרזה באה בעקבות החשיפה כי אתרים רבים מצונזרים כעת בסין, ביניהם אתרים של ארגוני זכויות אדם ומתנגדי משטר, זאת למרות שהמדינה הבטיחה להקל על הצנזורה לטובת הכתבים שמגיעים לסקר את המשחקים האולימפיים. כמו כן, ממסמך רשמי סיני שדלף התגלה כי מלונות בסין המארחים כתבים זרים נדרשו להתקין אמצעי ציתות, גם בתקופת האולימפיאדה, ויחוייבו לנטר את הגלישה של אורחיהם. סין הכחישה מכל תוקף את הידיעות ואת האולטימטום למלונות וטענה כי "ההאשמות אינן הוגנות".

 

הלחץ מצד הוועד האולימפי הבינלאומי עשה את שלו, והוועד פצח בשיחות עם ממשלת סין, שהסתיימו בנסיגה של הרשויות הסיניות. "שמחתי מאוד על ההחלטה. הגלישה באינטרנט באולימפיאדה הזו תהיה בדיוק אותו דבר כמו בכל אולימפיאדה אחרת", אמרה גונילה לינדברג, נשיאת הוועד האולימפי הבינלאומי.

 

אך השמחה מוקדמת מדי: בדיקות העלו כי אתרים מסויימים שהיו חסומים לגלישה במהלך השבוע פתוחים כעת לגלישה, ביניהם האתר של ארגון אמנסטי לזכויות אדם ואתרים העוסקים בדיכוי האלים של הפגנות פרו-דמוקרטיות בכיכר טיאנמן. עם זאת, אתרים העוסקים בתנועה הרוחנית הנרדפת על-ידי השלטונות, פאלון גונג, חסומים לחלוטין, וכך גם חלק מהאתרים של גולי טיבט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההכנות למשחקים האולימפיים בבייג'ינג
צילום: Gettyimages Imagebank
מומלצים