שתף קטע נבחר

שיעור אסטוריה: שובו של סלט הוולדורף

נגבו את האבק מהתקליטים של אנשי הכפר, השתחלו אל מכנסי הסן-טרופז וארגנו קבלת פנים חגיגית לכוכב הקולינרי של ה-70 וה-‭:80‬ סלט הוולדורף חוזר לתפריטים

הקאמבק של שנות ה‭70-‬ וה‭80-‬ לא עוצר על מדפי הבגדים. סלט ולדורף, שהיה חלק בלתי נפרד מחיינו בעשורים ההם ותיבל בארומה אלגנטית את ישראל הפרובנציאלית, חוזר לככב בתפריטי המסעדות ובמנות הקייטרינג. את הרכבו הלא שגרתי - סלרי, תפוחים, מיונז, אננס ואגוזי מלך - מעדנת הגשה עדכנית שמטרתה לחבב את ההרכב הוותיק על החך העכשווי המפונק שלנו, שאינו מתיידד בקלות עם ירקות ופירות השוחים בשלולית מיונז.

 

לפני שבועות אחדים הופתעתי למצוא אותו מבצבץ בתפריט הווייטנאמי-צרפתי של "הוטל מונטיפיורי" התל אביבי. כאן כמובן לא הלכו על הנוסח המוכר ויצרו סלט משודרג, כולל שימוש בעלי אנדיב ובגילופי סלרי (הסלרי מפגין לאחרונה נוכחות גוברת במנות ארצנו‭.(‬

 

לא הספקתי להגיד "ולדורף‭,"‬ ויצא לי להיתקל בסלט הזה במספר אירועים ושמחות, מוגש בדרך שונה מהמתכון הקלאסי. אנשי הקייטרינג המתוחכמים נהנים לשחק איתו, ולהגיש אותו למשל בתוך כוסות. ואילו השף אייל לביא מהמסעדה התל אביבית "רוקח ‭"73‬ ממלא אותו בתוך אבוקדו. לאור המפגשים המחודשים שלי עם הוולדורף, עליי להסיק שהוא מאיים וזומם להתקאמבק. ונותר לנו רק להכריז שמדובר בטרנד בהתהוות, ושהקאמבק הזה הוא לא רטרו נוסטלגי נטו – הוולדורף שב אלינו עם קריצה וטוויסט.


(צילום: צביקה טישלר)

 

סלט ולדרוף

מתכון של השף עמוס אוסטריך, מרשת "ג'קו מאכלי ים"

 

המרכיבים:

1 שורש סלרי אמריקאי

2 תפוחי עץ חמוצים

1 כף מיץ לימון

3 כפות מיונז

50 גרם אגוזי מלך שבורים

מלח פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הסלרי וחותכים אותו לקוביות קטנות מאוד. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
  2. מעבירים לקערה את הסלרי והתפוחים ומערבבים עם מיץ הלימון.
  3. מוסיפים את המיונז והאגוזים ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים על מצע של עלי חסה.

 

גיוונים: 

  • ניתן להשתמש בתפוחים אדומים לא מקולפים.
  • ניתן להוסיף לסלט מעט אננס טרי חתוך לקוביות.
  • אפשר להוסיף 200 גרם רצועות עוף מבושל או צלוי, או פסטרמה מעושנת חתוכה לרצועות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים