שתף קטע נבחר

לראשונה בארץ: צנתור אף לסובלים מסינוסיטיס

בלון סינופלסטי הוא ניתוח לא פולשני חדיש לסובלים מסינוסיטיס כרוני. השיטה: צנתר מוחדר לסינוס החסום ובקצהו בלון המנופח ופותח את הסינוסים החסומים. הצרה: עלות הטיפול מגיעה ל-9,000 שקלים

אלפים רבים סובלים מסינוסיטיס כרוני הגורם לנזלת, כאבי ראש, אף חסום, קשיי נשימה ופגיעה ניכרת באיכות החיים. טיפול חדשני באמצעות צנתור מציע לפתוח את הסינוס החסום במקום הניתוח המורכב המקובל.

 

למעלה מ-15% מחולי השפעת בישראל סובלים מסינוסיטיס (דלקת הגת) בכל שנה. זוהי אחת הבעיות הבריאותיות השכיחות ביותר בארץ ובעולם, ואחוז הסובלים בישראל הוא הגבוה ביותר בעולם, כאשר ארצות-הברית מגיעה למקום השני עם 12.7%. הסינוסיטיס נפוץ בעולם יותר מדלקת פרקים ומלחץ דם גבוה, והשפעותיו על איכות החיים משמעותית לעיתים יותר מזו של סוכרת או אי ספיקת לב. מחקרים מוכיחים כי הסימפטומים עשויים להשפיע על אנשים באופן ניכר פיזית, תפקודית, ונפשית.


כמו בלב, אבל בסינוסים. צנתור

 

חברת אנדומדיק החלה בשיווק טכנולוגיית ה"בלון סינופלסטי" (Balloon Sinuplasty). מדובר בצנתר סינוסים המאפשר טיפול פחות פולשני מההיצע כיום לסובלים מסינוסיטיס כרוני בטכנולוגיה דומה לזו המשמשת צנתורי לב.

 

וכך זה עובד: במהלך הניתוח מוחדר בעזרת תיל מוליך דרך הנחיר הצנתר, אל תוך הסינוס החולה. על התיל המוליך מולבש בלון אותו ניתן לראות בצילום רנטגן (שיקוף). כאשר הבלון ממוקם בפתח הסינוס, מנפח אותו המנתח עד לחץ של 8 אטמוספרות. התוצאה: הרחבה ועיצוב מחדש של איזור החסימה בסינוס.

 

עד כה נותחו מספר חולים בארץ בשיטה החדשה, בהרדמה כללית או מקומית. השיטה החדשה מקצרת את זמן הניתוח לעומת ניתוח סינוסים רגיל, ללא דימומים וללא סיבוכים ותוך קיצור משך ההחלמה. לדברי המשווקים, הטכנולוגיה החדשה אינה גורמת לנזק ברקמות הבריאות ולכן שיעור הסיבוכים קטן יותר לעומת ניתוח רגיל.

 

"הטכנולוגיה החדישה מאפשרת לסובלים מדלקת הגת הכרונית טיפול פחות פולשני ויותר מדויק, עם פחות כאבים ודימומים וסיכוי קטן יותר לסיבוכים", אומר ד"ר יצחק ברוורמן, מנהל מחלקת אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר בביה"ח הלל יפה, "בתוך כך ישנה חזרה מהירה יותר לשגרה עם פחות סבל לאחר הניתוח. הניתוח יכול להתבצע גם בהרדמה מקומית וללא אשפוז מלא, דבר המקל מאוד על ההמשך התקין של סדר יומו של המטופל".

 

אבל כדי לעבור את הטיפול החדשני צריך לשלם - ולא מעט. הטיפול אינו נכלל בסל הבריאות, ורק חלק מחברות הביטוח הפרטיות מאפשרות את הניתוח למבוטחים. לציבור הרחב מגיע הניתוח לסכומים של 9,000 שקלים עבור הציוד המשמש בניתוח, על אלה יש להוסיף את עלות האשפוז ועבודת המנתח.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מערת צנתור הסינוסים
כך מגיע הצנתר לסינוסים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים