שתף קטע נבחר

בלאט התחבק עם האיראנים: "זה היופי בספורט"

אחרי הניצחון 49:71 בפתיחת הטורניר האולימפי, הצטלם המאמן הישראלי של רוסיה בצוותא עם שחקני איראן והסביר: "הבעיה אינה בין אנשים פשוטים, אלא בין המנהיגים". הקפטן האיראני סירב להתייחס לבלאט: "באנו לשחק, לא לערב פוליטיקה". רשמים מבוקר אחד של מזרח תיכון חדש, אי שם בבייג'ינג

אחת הקלישאות הוותיקות בעולם הדיפלומטיה אומרת שהבעיות הפוליטיות בעולמנו הן בדרך כלל בין המנהיגים ולא באמת בין העמים בכלל, או האנשים הפשוטים בפרט. הוכחה לכך ניתן היה לראות הבוקר (א'), בסיום המשחק בו הביסה רוסיה את איראן 49:71 בפתיחת בית א' של טורניר הכדורסל האולימפי.

 

התקשורת הישראלית הגיעה בכוחות מתוגברים למשחק ולא בגלל שציפתה לדרמה כלשהי על המגרש. העניין היה מחוץ לפרקט - הפיקנטריה סביב המפגש בין המאמן הישראלי דייויד בלאט לבין היריבה הלא סימפטית מטהראן.


בלאט ואחדאדי בצילום היסטורי בבייג'ינג (צילום: מיקי שגיא)

 

המתיחות נשארה מאחור ופינתה מקום לספורטיביות ולחמימות אותה נהוג לראות לא פעם בין אנשים, אבל לא בהכרח בין מנהיגים, אלה שאמורים לקבל החלטות. מיד אחרי שריקת הסיום בלאט לחץ לא רק את ידו של מאמנה הסרבי של איראן, רייקו טורומן, אלא גם את ידי שחקני הרפובליקה האיסלאמית של איראן.

 

כעבור כמה דקות, באיזור הראיונות המכונה 'מיקס זון', בלאט לא רק לחץ יד, אלא אף התחבק והצטלם עם מספר 15 בנבחרת האיראנית, חאמד אחדאדי. לא ברור איך יתקבלו התמונות הללו אי שם בטהראן, אבל לפחות מול המצלמות, אחדאדי חייך בביישנות והראה נחמדות, שכאמור אופיינית בעיקר לאנשים הפשוטים.

 

"היה משחק על הכיפאק, הם חבר'ה על הכיפאק. יש שם כמה שחקנים טובים, חלקם אפילו מתאימים ליורוליג", החמיא בלאט לשחקנים האיראנים אחרי סשן הצילומים והחיבוקים עם כמה מהם. "לא היו לי רגשות מיוחדים במהלך המשחק, לא חשבתי שאני נגד איראן. חשבתי על זה לפני ואחרי המשחק, אבל לא במהלכו".


בלאט מספר על החוויה להתמודד מול האיראנים (צילום: מיקי שגיא)

 

"זה היופי בספורט", הוסיף המאמן הישראלי. "ברגע שמתחילים לרוץ שוכחים מהכל, וכולם אותו דבר. אין הבדלים ומשחקי פוליטיקה. הבעיה, לצערנו, היא לא בין האנשים הפשוטים או הספורטאים, יש בעיה בין המנהיגים והעקרונות של כל צד", סיכם בלאט את הפרק הפוליטי.

 

הקפטן האיראני מילמל: "לא באנו לצאת בהצהרות פוליטיות"

בצד האיראני, לא מעט שחקנים ענו לשאלות התקשורת הישראלית, בלי לדעת כמובן מאיפה הנציגים השואלים, אבל אפילו הקפטן הנחמד, מוחמדסמאד ניקחה, היסס לרגע כאשר נשאל איך היה לשחק מול מאמן ישראלי בצד של היריבה ומילמל: "לא, לא, אני לא מדבר על זה. באנו לכאן לשחק, לא צריך לערב פוליטיקה וספורט".

 

מאוחר יותר, במסיבת העיתונאים הרשמית, ניקחה אמר: "באתי לכאן להשתתף בספורט, לא לצאת בהצהרות פוליטיות". חדאדי, כאמור, הצטלם בנחמדות רבה עם בלאט, סימן אפילו את סימן ה'וי' המפורסם עם שתי אבצעותיו וחייך חיוך רחב, שלצערנו אולי יימחק לו אחרי שבארצו יראו את התמונות הללו.


קירילנקו תופס רגע של תנומה על הפרקט (צילום: רויטרס)

 

יש לציין כי הפעם לפחות נתנו המארגנים הסינים לאיראנים להשיב על סוג של שאלות פוליטיות, יממה אחרי שצינזרו שאלה של כתב רויטרס, ששאל מדליסט כסף בתחרות קליעה מדרום קוריאה, האם דיבר או אמר משהו למדליסט הארד באותה תחרות, מצפון קוריאה. המתורגמנית הסינית סירבה לתרגם למדליסטים את השאלה בטענה כי היא לא קשורה לספורט. יממה אחרי, לפחות נרשמה התקדמות קטנה בהקשר הזה.

 

בלאט: "לא פשוט לשחק ב-9 בבוקר, אבל התעוררנו בזמן"

ובחזרה לכדורסל. אחרי שאלופת אירופה פתחה את הטורניר האולימפי עם ניצחון קל מהצפוי על איראן, בלאט אמר: "משחק ראשון באולימפיאדה ב-9 בבוקר

זה לא דבר פשוט. התעוררנו בזמן, אבל הלכנו לישון במחצית השנייה. הם לא התעוררו בזמן, וכשהתעוררו קצת - כבר לא היו במשחק. עשינו מה שצריך ב-20 הדקות הראשונות ולאחר מכן שמרנו קצת כוחות. צריך לנצח את המשחק הזה ולהמשיך הלאה, לא להתעסק עם זה יותר מדי".

 

בלאט התייחס גם למשחק ההגנה המצוין של רוסיה, שהשאירה את איראן על 49 נקודות בלבד: "אנחנו ידועים כקבוצת הגנה טובה, אבל לא בכל יום אפשר לעשות את זה נגד נבחרת טובה כזו. ההגנה היתה טובה לאורך כל המשחק, אבל ההתקפה שלנו לא היתה טובה, נקווה לשפר אותה. עברנו מעט אימונים ביחד וייקח לנו קצת זמן להתחבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיקי שגיא
בלאט ואחדאדי
צילום: מיקי שגיא
מומלצים