שתף קטע נבחר

משולש חד-זוית

כאילו לא הספיקו האיחוד עם מינימל קומפקט, הסיבוב עם פורטיסחרוף והופעות האורח, עכשיו פורטיס מתכונן להוצאת אלבום משולש ומשיק סדרת הופעות עם אמנים אורחים: "אני מעדיף לקרוא לזה 'מפגשים'", הוא אומר

זו הייתה שנה עמוסה לרמי פורטיס. מאז ההופעה אחרונה של "פורטיסחרוף", הרוקר הוותיק עם הלב הרחב זכה לשני ערבי מחווה לאלבומו הקלאסי - "פלונטר"; התאחד עם חבריו ל"מינימל קומפקט" לארבע הופעות; שיתף פעולה עם "כנסיית השכל", ג'וני הקטן וקוואמי; המשיך לרוץ עם המופעים שלו והחל בכתיבה והקלטה של אלבום חדש, משולש לא פחות, שעתיד לצאת בחודשים הקרובים.

 

עכשיו יוצא פורטיס בן ה-54 לעוד דרך חדשה ומתחיל בסדרת הופעות במועדון הבארבי בתל-אביב. פעם בחודש יגיע פורטיס למועדון ובכל הופעה יארח אמן אחר, שאיתו יבצע עיבודים שונים ומפותלים לשיריו המוכרים. במוצ"ש הוא כבר יקיים את ההופעה הראשונה, בה יארח את שלומי שבן, איתו הופיע כמה וכמה פעמים במופע הפסנתר המיוחד של השניים.


פורטיס. "אני אולי נראה אמן אמיץ, אבל כנראה פחדן" (צילום: אור אלתרמן)

 

"אלה מופעים 'מחודשים'", מסביר פורטיס, "אני והלהקה, שכוללת את יובל שפריר, גיל סמטנה ועידו אגמון, מופיעים כל הזמן ובכל פעם אנחנו חושבים איך להגדיל את הסיפור. זה לא מופע סטאטי, מבחינת הדינמיקה של החומרים והמפגש עם האנשים. אני מעדיף לקרוא לזה 'מפגש' יותר מאשר אירוח. עם שלומי שבן למשל, היתה תקופה ארוכה של הופעות וזה תמיד מאתגר מחדש. האתגר הזה זה משהו שהקהל יכול לחוות איתנו, וזה מאוד נחמד.

 

ותוכל לחשוף עוד אמנים שישתתפו בסדרה?

 

"לא לגמרי. ברור ששלומי זה מתבקש, אבל אני חושב שאני צריך להביא אנשים שהם לא מפורסמים, ואני די מתחבט בנושא. יש לי אופציה נהדרת, נותנים לי פעם בחודש את הבארבי וזו מתנה לא קטנה, אז אני חושב איך לעשות את זה גם מעניין ולא רק לצאת לידי חובה מסחרית ולהביא אורח שיהיה הכי צפוי שיש. אני עדיין מחפש מקוריות בשטח שלנו".

 

אפרופו פגישות, בשנה האחרונה השתתפת בפרויקטים רבים של אמנים אחרים.

 

"אתה יודע שמשך שנים פחדתי לעשות את זה? אני נראה אמן אמיץ, אבל אני כנראה אמן פחדן. כל מפגש עם אנשים גורם לך לרצות להיות עוד יותר טוב. זה לא משהו של אגו, אלא של מקצוענות. כשכל אמן מתחיל בקריירה, הוא מתחיל עם ארגז כלים שבו כלי אחד בלבד. משך השנים צוברים עוד ועוד אפשרויות בתוך הארגז ולומדים עוד ופתאום מוענק לך הדבר הזה שנקרא ביטחון עצמי. היום אני כנראה יכול להגיד את זה, אני חכם גדול אחרי הרבה שנים.

 

משך כל השנים לא עשית דברים כאלה כי זה היה עניין של ביטחון עצמי?

 

"כן, פחדתי שאני לא מספיק טוב. זו ממש חשיפה", הוא צוחק. "אבל באמת, יכול להיות שהמקום שאני מגיע ממנו מוזיקלית הוא פינתי יותר והוא לא פשוט. יכול להיות שזה בגלל שאני ממילא מסבך לעצמי את החיים ואף פעם לא הולך בדרך הקלה".

 

וכשנוצרו המפגשים, מה הרגשת?

 

"נהדר. קודם כל זה מרתק, כי זו באמת קשת רחבה של דברים ועם חלק מהאנשים נפגשתי בעבר. את 'כנסיית השכל' אני מכיר מהיום שהם הגיעו לתל-אביב ויורם חזן השתתף באלבום שלי 'חצי אוטומטי'. זה התגלגל כך שהם הזמינו אותי להופיע בהיכל התרבות עם 40 נגנים ובדיוק לזה אני מתכוון. אם היית אומר לי שנה קודם שהייתי עומד בהיכל התרבות עם תזמורת של 40 נגנים הייתי אומר לך: 'תודה' ולא מאמין. כמו ששלומי שבן בא אליי בזמנו עם העיבודים הקלאסיים לשירים, אמרתי לו שאני בחיים לא אצליח לעשות את זה. אבל תראה מה זה, הוא הצליח לשכנע אותי. למרות שרעדתי ושקשקתי קשות".

 

ומה לגביי האלבום החדש? הפתעת את כולם שסיפרת שזה יהיה אלבום משולש.

 

"האלבום המשושה", הוא צוחק. "יש לגודל שלו כמה סיבות. הראשונה היא הדינמיקה של הלהקה. כל יום נפגשנו, בלי מנהלת שתתאם בינינו, קבענו את השעות ועבדנו יחד. מעצם המצב החלה אווירה מדהימה שאף פעם לא חוויתי באולפן. מאז שגרמנו לעבוד על 'על המשמרת', היה לי מלא פנאי, ואני כותב אובססיבי אז הצטברו אצלי מלא חומרים, ופשוט כל יום היינו מקליטים עוד שיר ועוד שיר. פתאום הסתבר לנו שאנחנו אוהבים את כל מה שהקלטנו וזה הוביל למחשבה ליצור משהו רחב יותר.

 

"הסיבה השנייה היא שאם אני רוצה להוציא אלבום כזה, עכשיו זה הזמן", ממשיך פורטיס. "בעתיד לא ייקנו דיסקים יותר. אלו שלהי ימי הדיסק", הוא צוחק, "אז אני מנצל את הזמן. אני חושק בפורמט הזה וקשה לי לוותר. אין לי בעיה, אני עובר קדימה עם המהפכה הטכנולוגית ואני בעדה, אבל גדלתי עם הפורמט הממשי וזו הזדמנות פז לייצר אותו". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פורטיס על הבמה. לא מופע סטטי
צילום: אור אלתרמן
לאתר ההטבות
מומלצים