שתף קטע נבחר

מוזיקה בחתונה: למצוא את הפּלֵיילִיסט המושלם

מוזיקה היא מרכיב מרכזי בחתונה, במיוחד עם קהל מגוון של קיבוצניקים וכורדים כמו שיש לבני וענבל. בפרק זה בסדרת מדריכי הווידאו "עשרה צעדים בדרך לחתונה" נפגש הזוג החביב עם דיג'יי חתונות ויחד הם מנסים למצוא את הכיוון המוזיקלי שירקיד את כולם. יאללה לרחבה, דיג'יי, תן בראש!

 בני וענבל נפגשים עם דיג'יי יניב ישעיהו מ"יש מוסיקה", וביחד הם מחליטים על פרופיל המוזיקה שיהיה בחתונתם: איזה צלילים יהיו בקבלת הפנים, מהם השירים שיהיו על רחבת הריקודים וכיצד להתאים את המוזיקה לקהל המוזמנים המגוון.

 

בעזרתן של צמד המפיקות, עינת הולנדר וזוהר רון-ג'רבי מ"zeze הפקות", מגבש הזוג את השאלות שיש להציג לתקליטן, כמו מספר הצעירים שיהיו באירוע, או אם להכין רשימת שירים.

 

מוזיקה כורדית לקהל אשכנזי

יניב הדיג'יי מציע לפתוח את קבלת הפנים של הערב הקסום במוזיקה ישראלית קצבית, שתכניס את האורחים לאווירה. בנוגע לשיר החופה המפורסם, ענבל רוצה משהו קצבי שיריץ אותה לחופה, וכמובן גם משהו שמח שיוציא אותה ואת כולם אל רחבת הריקודים לאחר ניפוץ הכוס.

 

 

בני חושש שבגלל הקהל המגוון, לא כולם יתחברו למוזיקה שתיבחר. "יש את השוורצעס הכורדים ויש את הקיבוצניקים והצעירים", הוא אומר. אבל יניב דואג להרגיע שצלילי המוזיקה הכורדית שהוא ישמיע בחתונה לא ישאירו גם את האשכנזים הכי בוזבוזים אדישים.

 

אמא וסבתא של בני הן חובבות שירי סלואו ידועות. "יהיה, בטח יהיה. מהתחלה ועד הסוף", אומרת אמא של בני, וגם סבתא שלו בעניין, אבל בני וענבל דואגים לעדכן את הדיג'יי ששירים שקטים לא יהיו בפלייליסט שלהם.

 

עשרת הדיברות לבחירת דיג'יי לחתונה

אז עד שבני וענבל יחברו את רשימת השירים שלהם, קבלו בינתיים את עשרת הכללים לבחירת דיג'יי, כפי שהכינו עינת וזוהר מ"zeze הפקות":

 

1. ההחלטה - ההחלטה הבסיסית היא סגנון המוזיקה הרצוי בחתונה. בני הזוג צריכים לחשוב בצוותא על המוזיקה המתאימה לאורחים ולעצמם, ורק אז להתחיל לחפש את האדם המתאים. לפעמים מתגלים חילוקי דעות בין בני הזוג ועדיף לפתור אותם לפני בחירת איש המקצוע.

 

2. הכנה - חישבו לרגע מיהם האורחים המוזמנים לחתונה, מה יעדיפו לשמוע ומהו חתך הגילים. חפשו דיג'יי סובלני, שיהיה קשוב לבקשותיכם. ודאו שבאמתחתו מצויים השירים מכל הזמנים ושביכולתו להשמיעם תוך שילוב מדויק לכל אורך הערב. הפגנת שליטה בז'אנרים השונים ושילובם בצורה נכונה ויעילה במהלך האירוע תתרום להצלחה הכללית של הערב ותיתן לכולם את האפשרות להיות שותפים.

 

3. הקשבה - ודאו שהדיג'יי מפגין ידע גם בהשמעת מוזיקה שתנוגן בזמן קבלת הפנים והאוכל. בחירה נכונה של מוזיקת הרקע תהווה את סלילת הדרך אל אירוע מושלם. ניתן לבחור סגנון מוזיקלי שיהווה קו מנחה בזמן קבלת הפנים, או ליצור אינטגרציה מוזיקלית תוך השמעת סגנונות שונים.

 

4. בדיקה - כדאי לבדוק את התקליטן באירוע. רצוי לראות את האיש האחראי על המוזיקה באירוע שלכם גם באירוע אחר, ומכך ללמוד על איכותו ויכולתו לשלוט בקהל. שלא יהיו הפתעות בחתונה. לא חייבים לבחור את הדיג'יי הראשון שרואים, גם אם האולם שבחרתם כולל את התקליטן, תמיד נותנים מספר אפשרויות ו"כדאי לבדוק לפני שקונים את הסחורה".

 

5. הסכם - חשוב שתבדקו ביסודיות את ההסכם עם התקליטן ותוודאו שכל מה שהובטח לכם רשום וברור לכם ולתקליטן. מומלץ שכל הפרטים יהיו רשומים, אחרי החתימה על ההסכם יהיה לכם מאוד קשה לשנות דברים.

 

6. בחירת שירים - כל תקליטן נפגש עם הזוג לפני החתונה על מנת לבחור קו מוזיקלי לחתונה ושירים חשובים. לכל חלק בחתונה יש את המוזיקה המתאימה לו: בקבלת הפנים  נהוג להשמיע מוזיקת רקע שתכניס את המוזמנים לאווירת החתונה. בחופה אפשר לשלב שני שירים, שיר הכניסה של החתן והכלה לכיוון החופה והשיר שיושמע מיד אחרי שבירת הכוס. שלב האוכל – בדרך כלל נהוג להשמיע מוזיקה יותר רגועה, שלא תלחיץ את האורחים ותגרום להם לאכול טוב ובנינוחות. מסיבת הריקודים - בחירה נכונה של המוזיקה מתבטאת בזמן הריקודים. בדרך כלל, קהל המוזמנים מורכב ממבוגרים וצעירים יחד, ולכן רצוי להתחיל במוזיקה שפונה לכלל הקהל כדי להכניס את כולם לאווירה, ורק אחר כך לעבור למקצבי הדיסקו, פופ, האוס, טראנס וכל מקצב אחר.

 

7. תנו חופש לדיג'יי - מומלץ לא להכתיב לתקליטן רשימת שירים מלאה מא' ועד ת', אלא לתת לתקליטן את היכולת לקרוא את הקהל ולדעת מתי אפשר לעלות בקצב המוזיקה ומתי לעשות ''רגיעה קלה''.

 

8. מוזיקה עדתית - אם חשוב למשפחה (או להורים לפחות) לשים מוזיקה של העדה שלהם, נסו לבוא לקראתם ולכבד אותם, מבחינתכם זה רק שיר אחד או שניים אבל בשבילם זה מה שהופך ''סתם חתונה'' ל''חתונה מצויינת''.

 

9. הקלטת שיר - יש עוד אפשריות מוזיקליות המוסיפות לאירוע פן אישי וייחודי כמו: הקלטת שיר על ידי החתן והכלה שישתלב בערב, מוזיקה מקורית לכניסה לחופה ועוד.

 

10. אמן אורח - תקליטן, להקה, זמר, הרכב מוזיקלי? יש מגוון רחב ואנשי מקצוע שישמחו לבדר את האורחים שלכם:

 

  • הרכבים מוזיקליים המנגנים חי ומשתלבים באירוע בדרך כלל בזמן קבלת הפנים וארוחת הערב
  • מופע של זמר במהלך האירוע
  • שילוב של רקדנים במהלך הריקודים
  • להקה שבעצם מחליפה את תפקידו של התקליטן

 

 

בפרק הבא: ענבל ובני בוחרים שירותי בר

 

מתחתנים בקרוב וצריכים מידע נוסף? יש לנו בשבילכם אינדקס ספקים מקיף  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אקשן על הרחבה
בני. חושש שלא כולם יתחברו למוזיקה
צילום: ארצה הפקות בע"מ
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים