שתף קטע נבחר

גאורגיה: המלחמה נמשכת גם באינטרנט

לא רק בעולם האמיתי: בעקבות המלחמה נמצא האינטרנט בגאורגיה תחת מתקפות חוזרות ונשנות, שמקורן, כך נראה, ברוסיה

המלחמה בגאורגיה מגיעה גם לאינטרנט. החל מיום ה' האחרון, יממה לפני פרוץ המלחמה בין רוסיה לגאורגיה, נפרצו אתרים רבים השייכים לממשל הגאורגי, כמו אתר משרד הבטחון ואתר הנשיא. עדיין לא ידוע אם מדובר בפעילות מאורגנת מצד שלטונות רוסיה, או בפריצות של האקרים עצמאיים שפועלים בעקבות העימות הצבאי.

 

מתקפות אינטרנט הן לא עניין חדש בכל הקשור לעימותים בעולם האמיתי: בארץ נפרצים אתרים רבים על בסיס יומי על ידי האקרים שמתנגדים למדיניות הצבאית של ישראל, ולפני ארבעה חודשים אף נפרץ והושחת אתר בנק ישראל בידי האקר מוסלמי.

 

מצור אינטרנטי

הפריצות לאתרים רבים בגאורגיה נעשו על ידי התקפות DDoS - שיטה בה האקרים שולחים לשרתים מסויימים בקשות רבות בו זמנית כדי ליצור עומס שמפיל את השרת. אתרי ממשלה רבים נפרצו ולא היו זמינים זמן רב.

 

בנוסף, מומחי אבטחה שעקבו אחרי תעבורת האינטרנט גילו ששרתי אינטרנט רבים בגאורגיה היו נתונים בימים האחרונים "תחת מצור", ותקשורת אל ומאתרים אלה הועברה דרך שרתים ברוסיה ובטורקיה - שדאגו לסנן את המידע ואף לחסום אותו. ג'ארט ארמין, מומחה אבטחה, מזהיר בראיון ל-computerworld: "השתמשו בזהירות רבה בכל אתר גאורגי רשמי, שכן עקב המתקפה יכול מאוד להיות שמדובר באתרים מזוייפים".

 

משרד החוץ של גאורגיה פרסם בבלוג המשרד פוסט, המאשים את רוסיה במתקפה הווירטואלית, והודיע לגולשים שבאופן זמני פתחה הממשלה אתרים חלופיים בשרתים הנמצאים במדינות אחרות, שלא נמצאות תחת מתקפה. הבלוג של המשרד, למשל, פועל תחת אתר הבלוגים Blogspot של גוגל.

 

מאורגן או אקראי?

בניגוד לדעתם של ארמין ומשרד החוץ הגאורגי, מומחי אבטחה אחרים לא בטוחים שההתקפה על גאורגיה היא חלק מהמאמץ המלחמתי של רוסיה. גדי עברון, מומחה אבטחה שניהל בעבר את ה-CERT הממשלתי הישראלי (האחראי לאבטחת המידע בחוות השרתים הממשלתית), מניח שמדובר בהתקפות של האקרים פרטיים, שהחריפו את פעילותם בעקבות המלחמה.

 

"לא כל סוג של לחימה הוא חלק ממלחמה. למרות שגאורגיה נמצאת תחת מתקפות DDoS שמקורן פוליטי, זה לא נראה שונה ממתקפות אחרות שנעשות על ידי תומכים לאחר מעשה. מתחים פוליטיים תמיד גוררים התקפות", אומר עברון. "האם יכול להיות שמדובר בפעולה לא ישירה מצד רוסיה? כן, זה ייתכן. אבל בהתחשב בכך שרוסיה כבר עברה את השלב בו היא משחקת יפה, ועברה להשתמש בפצצות אמיתיות, יש להניח שהיא הייתה יכולה גם להתקיף מטרות יותר אסטרטגיות, ולהשמיד כליל את תשתית האינטרנט של גאורגיה כולה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גאורגיה: המלחמה הגיע לעולם הוירטואלי
צילום: רויטרס
מומלצים