שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

חזרו מהתופת: חוששים לאח, מאושרים לעלות

התרגשות גדולה אחזה את הנוחתים בטיסות המיוחדות מגאורגיה. מריה, בת 16, השאירה מאחור את ההורים שמחפשים את אחיה הנעדר בצחינוואלי. דוד מוששווילי נמלט עם הוריו מההפצצות בגורי ומספר: "העלייה הצילה את חיינו". ליאה ג'ניאשווילי נאלצה לחזור לעיר החרבה כדי לאסוף ציוד. עכשיו כולם בחוף מבטחים

"ההורים שלי החליטו לשלוח אותי לכאן הרחק מהתופת והפחד, אבל נשארו בגאורגיה כדי לחפש את אחי, שנעדר בצחינוואלי. אני מקווה שהוא בחיים". כך סיפרה ל-ynet מריה, יהודייה בת 16 מגאורגיה, שהייתה בין מאות הנוסעים שנחתו אמש (יום ג') בנתב"ג, בטיסות המיוחדות של אל-על ומשרד החוץ. עם אחיה טרם נוצר קשר בבירת מחוז דרום אוסטיה, מוקד הקרבות הקשים בקווקז.

 

מלחמה בקווקז - סיקור נרחב:

 

מריה הגיעה לבדה לחופשה לא מתוכננת אצל סבתהּ המתגוררת בדרום הארץ. "זו פעם ראשונה שנקלעתי למלחמה של ממש", סיפרה, "מאחי לא שמענו כבר כמה ימים, הוא לא היה ברשימה של ההרוגים אז אני מאוד מקווה שעוד נמצא אותו בחיים".

 

למרות המצב הקשה בגאורגיה, משפחתה של מריה לא שוקלת בינתיים לעלות ארצה, כמו שעשו כמה משפחות שנחתו אף הן אמש. "זו לא פעם ראשונה שלי בארץ, אבל המשפחה שלי לא חושבת לעלות כי כל החיים שלי שם", היא מסבירה, "החברים שלי, בית הספר. אני מאוד מקווה שזה יעבור ואני אוכל לחזור לגאורגיה בלי לפחד".

 

מי שניצל את המצב ועלה ארצה הוא דוד מוששווילי, בן 20, שבא יחד עם אמו. אביו אמור להצטרף בטיסה המאוחרת. "השארנו בגורי הכל - את הבית שלנו, את כל הדברים, ופשוט ברחנו עם הרכב לטביליסי בשבת", סיפר ל-ynet. "שם יצרנו קשר עם הסוכנות שהציעה לנו לעלות לארץ במהרה.


"הבריחה לארץ הצילה את חיינו" (צילום: עופר עמרם)

 

על האירועים הקשים בעיר מגוריו סיפר מוששווילי: "פתאום התחילו להפציץ ולא ידענו מה לעשות ולאן לברוח. היה ממש מפחיד, אי אפשר לתאר את התחושה הזאת. אף אחד לא ציפה לתסריט כזה קשה. זה שברחנו מגורי ועלינו לארץ פשוט הציל את חיינו".

 

"אנחנו משלומי, רגילים להפגזות"

משפחת בוטארה משלומי יצאה לפני חודש לטיול שורשים. דוד, אב המשפחה, סיפר שרצה להראות למשפחה את עיר הולדתו, גורי. הם היו בדרך מעיר נופש אחת לאחרת כשהחלה המלחמה. "חצינו את גורי אחרי ההפצצות ולא ראינו את העיר אלא רק הריסות. הצבא הרוסי סגר את המעבר דקה אחרי שהג'יפ שלנו יצא משם.

 

"זו הייתה תחושה של ביזיון לראות את עיר הולדתי בלי יכולת להראות לילדים את יופייה", הוסיף בוטארה, שלמרות הכל מעיד שלא ממש התעורר בו פחד מהפגזות. "אנחנו משלומי ורגילים לזה עוד מהארץ, לכן לא ממש פחדנו. אבל זו הייתה תחושה נהדרת לחזור לארץ".


משפ' בוטארה. "הרוסים סגרו את המעבר דקה אחרינו" (צילום: עופר עמרם) 

 

גם ליאה ג'ניאשווילי, שלצדה בנה בן ה-11, הגיעה מגורי. "שלושה ימים ישבנו במחסה מתחת לאדמה וחשבנו שאולי ההפצצות יעברו", סיפרה. "כשהיו כמה שעות של שקט ברחנו לחברה שלי שמתגוררת בכפר אבל כעבור זמן קצר גם שם התחילו ההפצצות, ואז הסוכנות היהודית פינתה אותנו לטביליסי".

 

ג'ניאשווילי הוסיפה, שמכיוון שברחו ללא חפצים ומסמכים, היא ובעלה נאלצו לחזור ביום הטיסה לגורי למספר שעות - בכדי לארוז חפצים כדי לקחת לארץ: "ממש פחדנו, אבל לא הייתה לנו ברירה. הכול בגורי מופצץ אבל הבית שלנו עוד נשאר שלם. הגענו לכמה שעות לאסוף מעט חפצים לתקופה ראשונית בארץ.

 היה ממש מפחיד ולכן רציתי לעלות כמה שיותר מהר לארץ. במיוחד פחדתי בגלל בני הקטן ועכשיו אני מרגישה שאנחנו בטוחים".

 

אלי כהן מנהל מחלקת העלייה בסוכנות היהודית פגש את העולים בשדה התעופה, ואמר ל-ynet כי בסך הכל על הטיסות נמצאים 37 עולים. עוד אמר כי לטביליסי נשלח נציג סוכנות נוסף, שיוכל לזרז הליכי עלייה של מקומיים נוספים. "התארגנו יחד עם משרד הקליטה כדי שנוכל לקלוט אותם בתוכנית מיוחדת והנחיתה בארץ תעבור בצורה מוצלחת ביותר", הדגיש כהן.

פורסם לראשונה 12/08/2008 23:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחרי הנחיתה
צילום: עופר עמרם
מומלצים