שתף קטע נבחר

נסגר התיק נגד רוחמה אברהם: "נושק לפלילי"

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, החליט לסגור את תיק החקירה נגד שרת התיירות רוחמה אברהם-בלילא בפרשת אגרקסקו - מחוסר ראיות. עם זאת קבע: "מעשיה אינם ראויים, לא תקינים ונושקים לשדה הפלילי". השרה בתגובה: מודה לכל התומכים, מצרה על טעויות בתום לב

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, החליט לסגור מחוסר ראיות את תיק החקירה נגד שרת התיירות, חברת הכנסת רוחמה אברהם-בלילא, שנחשדה בקבלת שוחד והפרת אמונים בפרשת אגרקסקו. החקירה נפתחה לאחר שהתברר שאברהם וח"כ אלי אפללו טסו לחו"ל על חשבון החברה החקלאית.

 

בהודעה על סגירת התיק כתב מזוז כי לאחר השלמות חקירה שונות - נבחן חומר החקירה בפרקליטות מחוז ירושלים ובפרקליטות המדינה, וכל הגורמים הגיעו למסקנה שיש לסגור את התיק. 

 

עם זאת, מזוז הוסיף "התנהגותה של השרה היתה לא ראויה, לא תקינה ובניגוד לכללי האתיקה של הכנסת, ואף נושקת לשדה הפלילי, ואולם כפי שקורה לא אחת בעבירת מסכת אירועים דרך המסננת הפלילית,

 הגענו לכלל מסקנה כי אין בדברים כדי לבסס תשתית ראייתית מספקת לשם הגשת כתב אישום". 

 

היועץ המשפטי אמר כי נוכח התמונה שעלתה בפרשה זו באשר להתנהלות חברי הכנסת, ונוכח טענות לאי-בהירויות באשר לגדרי המותר והאסור בעניין נסיעות של חברי כנסת, העביר מזוז את החלטתו ליושב ראש ועדת האתיקה של הכנסת וליועצת המשפטית של הכנסת, על מנת שיתנו דעתם להסדרת עניינים אלה.

 

כן הדגיש מזוז שסגירת התיק היא פועל יוצא של הנסיבות הספציפיות, ואין משמעותה שפעילות פרלמנטרית מסוימת של חברי כנסת לא עלולה להיחשב כעבירה של הפרת האמונים.

 

ראש מטה שרת התיירות מסרה בתגובה: "השרה מברכת על  ההחלטה, ומודה לכל הרבים שתמכו בה ולעולם לא פיקפקו ביושרתה הציבורית ובניקיון כפיה. הגם שמדובר היה בנסיעה לתכלית ראויה, ושנסיעות מעין אלה - כפי שמציין היועץ המשפטי - היו נכון לאותה עת, דבר שבשגרה בכנסת. למרות העובדה שהתיק בעניינה נסגר, השרה אברהם-בלילא שבה ומצרה על כך שטעויות בתום לב הביאו אותה להפר כללי אתיקה של הכנסת".

 

טיסה על חשבון החברה

הפרשה נחשפה בשנת 2005 לאחר שאברהם ואפללו (קדימה) הפרו לכאורה הנחיה של ועדת האתיקה של הכנסת וטסו בחודשים אוגוסט-ספטמבר 2004 בטיסה של חברת "אגרקסקו" לארצות הברית, על חשבון החברה. העניין התגלה במהלך בדיקה שערך מבקר המדינה להתנהלותה של אגרקסקו. שני הח"כים כיהנו כחברים בוועדת הכספים באותה תקופה, בעמדה שהיתה יכולה כביכול להשפיע על עסקי החברה.

 

לאחר פירסום הפרשה הורה היועץ המשפטי לממשלה למשטרה לחקור את העניין, בחשד לקבלת טובות הנאה אסורות מצד חברי הכנסת. הפרשה נחקרה ביחידה הארצית לחקירות הונאה, ובמרס 2007 החליטה המשטרה להחזיר את התיק לפרקליטות ירושלים. זאת, כדי שהפרקליטות תכריע אם יש די ראיות להגשת כתב אישום בפרשה. לאחרונה הוחזר התיק למשטרה לשם השלמתו.

  

כאשר התפרסמו פרטי הנסיעה אמרה אברהם-בלילא כי "לא היה מדובר במסע תענוגות. נהפוך הוא, זה היה סיוט, זה היה

מטוס מטען שבו טסנו יותר מ-30 שעות. אני לא זוכרת פנייה של ועדת האתיקה שאסרה עלי לנסוע".

 

אפללו, שאף האריך את שהותו בחו"ל ולכאורה לא שילם על כך, סיפר בעבר ל-ynet על ה"סבל" בנסיעה: "טסנו במטוס מטען. ממש נסיעת סיוט. להיות 30 שעות במטוס זה לא תענוג גדול. כאשר נגמר הסיור, ורצינו לחזור הביתה התברר שיש בעיה עם הטיסה חזרה. התוספת עלתה 1,700 והם הציעו לי לחכות לטיסת מטען כי כך זה לא יעלה כסף. סיכמנו שהם יעבירו אלי את התשלום על השהייה בבית המלון. אחרי חזרתי לארץ, אושפזתי בבית החולים אחרי שעברתי שבץ. כל העניין פרח מזכרוני ואני אומר זאת בכנות וביושר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השרה אברהם-בלילא. בלי תיק
צילום: גיל יוחנן
צילום: דודי ועקנין
אפללו. טס גם הוא
צילום: דודי ועקנין
מומלצים