צה"ל ירה בחמוש שחצה את הגבול מסוריה לגולן
האיש חצה את הגבול הבין לאומי בדרום רמת הגולן כשהוא חמוש בנשק. הוא זוהה בידי החיילים עוד טרם שחצה את גדר הגבול, נורה, נפצע קל ופונה לקבלת טיפול בבית חולים - ולחקירה. עדיין לא ברור מדוע החליט לחדור לישראל
כוחות צה"ל ירו ופצעו בגבר חמוש שחצה הלילה (ד') את הגבול מסוריה והסתנן לשטחי ישראל. לפי שעה, עדיין לא ברור מדוע החליט לחצות את הגבול לרמת הגולן. האיש נפצע באורח קל ונלקח לחקירת גורמי הביטחון בישראל.
החיילים שהו בפעילות שגרתית בדרום רמת הגולן, סמוך לגבול עם סוריה. הם הבחינו בדמות חשודה החוצה את הקו הבינלאומי לשטח ישראל, מטרים ספורים מגדר הגבול.
הכוחות קראו למסתנן לעצור, אך הוא התעלם - ואז ביצעו לעברו נוהל מעצר חשוד, במסגרתו נורה המסתנן ברגלו ונפצע קל. מדובר צה"ל נמסר כי מחקירה ראשונית נראה שלא מדובר במסתנן בעל כוונות חבלניות או פליליות וכי האיש לא חצה את גדר הגבול, אלא רק את הקו הבינלאומי - ואז נעצר הודות לערנות הכוח שפעל במקום.
צה"ל הגיש תלונה על המקרה לכוח האו"ם המוצב באזור והאחראי על המתרחש בשטח הבינלאומי שבין גדר המערכת הישראלית לשטח הסורי.
בתקופה האחרונה אותרו מספר הסתננויות מסוריה לישראל. באחד המקרים נעצר
צעיר סמוך לגדר היישוב אלוני הבשן ובחקירה התברר כי הוא סובל מהפרעה נפשית. בתקרית אחרת שאירעה לפני כחודש הרג צה"ל אזרח סורי שהגיע סמוך לגדר המערכת בצפון רמת הגולן במטרה לבצע עסקת סמים. אדם נוסף שהגיע יחד עמו נפצע מאש החיילים.
במקביל, עצרו שוטרי היחידה המרכזית גליל ויחידת גבול לבנון שני תושבי מג'דל שמס, כבני 35, כשברשותם 15 קילוגרמים הירואין וקוקאין - אותם קיבלו במסגרת ההברחה. לשניים עבר פלילי עשיר בתחום עבירות הסמים.