שתף קטע נבחר

נפרד מהחלום האולימפי: פדרר הפסיד בבייג'ינג

רגע לפני שהוא יורד מהמקום הראשון בעולם, הודח השוייצרי ברבע הגמר בבייג'ינג 6:4, 7:6 (2) בידי בלייק. ג'וקוביץ' יתמודד נגד נאדאל בחצי הגמר. נשים: האחיות וויליאמס עפו, דרבי רוסי בחצי

רק לפני שבוע, ערב פתיחת טורניר הטניס האולימפי, ג'יימס בלייק הצהיר כי "זה יהיה חלומי לראות גמר אולימפיאדה בין רוג'ר פדרר לרפאל נאדאל". היום (ה'), האמריקאי בעצמו דאג שאוהדי הטניס בבייג'ינג 2008 לא יראו את הגמר הקלאסי בין השוייצרי לספרדי. פדרר ינסה בינתיים לזכות במדליה בטורניר הזוגות ואולי להתנחם בה.

 

ימים ספורים לפני שיאבד רשמית את המקום הראשון בעולם לטובת נאדאל, פדרר נשאר גם ללא חלום המדליה האולימפית, אחרי שהפסיד כבר ברבע הגמר 6:4, 7:6 (2) לבלייק, שהראה כי כאשר הוא במיטבו, הוא יכול להיות אפילו שחקן טופ 5.

פדרר נפרד מהאוהדים בבייג'ינג. אין גמר קלאסי (צילום: AFP)

 

המשחק נדחה בשלוש שעות וחצי, ושוב בגלל הגשם, ומהר מאוד התברר שפדרר הוא לא פדרר הישן, אלא עוד פרק של 'פדרר החדש', זה שלא משחק טוב ומפסיד לעיתים קרובות בהרבה ממה שהיינו רגילים. השוייצרי התקשה לשמור על הגשותיו, הפורהנד שלו כבר ממש לא מה שהיה פעם ובלייק ניצל זאת עד תום.

 

השבירה הראשונה של האמריקאי הגיעה במשחקון העשירי והקריטי, מה שהעניק לו את ה-4:6 בראשונה. בשנייה בלייק ברח ל-0:3, פדרר עוד הזכיר ימים עברו עם חזרה לשוויון, אבל בטיי ברייק האמריקאי דרס 2:7 ועלה לרבע הגמר.

בלייק באקסטזה, רגע אחרי שניצח את פדרר (צילום: איי פי)

 

אפילו בערעורים זה לא היה הלילה של פדרר, שסיים את הערב עם 0 מ-4 בצ'אלנג'ים. באתונה הוא הודח כבר בסיבוב השני בידי הצ'כי תומאס ברדיך, ונראה

כי יתקשה להשיג מדליה אולימפית בקריירה, אלא אם ישיג אותה בלונדון בגיל 31. כעת בלייק מחכה בחצי הגמר לצ'יליאני פרננדו גונסאלס, שעשה עוד צעד למדליה עם ניצחון 4:6, 4:6 על הצרפתי פול הנרי מת'יו.

 

בניגוד לפדרר, נובאק ג'וקוביץ' (3) הסרבי דווקא ידע להיחלץ ממבוכה בלתי צפויה וניצח ברבע הגמר את ז'יל מונפיס הצרפתי 6:4, 1:6, 4:6. הוא יפגוש בחצי גמר קלאסי את נאדאל, שדילג בקלילות לניצחון 0:6, 4:6 על יורגן מלצר מאוסטריה.

נובאק ג'וקוביץ'. צעד אחד מהמדליה (צילום: AFP)

 

מעט אחרי פדרר, התברר כי שתי דמויות גדולות נוספות נפרדו מהחלום האולימפי. הפעם מדובר באחיות וויליאמס, שהודחו ברבע הגמר וחיסלו את סיכוייה של ארצות הברית לזכות במדליה בטורניר הטניס לנשים.

 

סרינה, שכבר הכריזה כי מדליה אולימפית היא החלום הגדול שלה, חזרה למציאות עם הפסדה לאלנה דמנטייבה 3:6, 6:4, 6:3. ונוס נכנעה לסינית לי נה 7:5, 7:5. רוסיה כבר הבטיחה לעצמה מדליה בטורניר, מאחר שדמנטייבה תפגוש בחצי הגמר את ורה זבונארבה, שגברה ברבע 3:6, 6:3, 3:6 על האוסטרית סיביל באמר.

פורסם לראשונה 14.08.08, 16:26

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פדרר בבייג'ינג
פדרר בבייג'ינג
צילום: AP
מומלצים