שתף קטע נבחר

הרעב באפריקה הוא החמור מאז שנת 2000

התייקרות מוצרי המזון החמירה את הרעב במזרח אפריקה. 14 מיליון איש נמצאים בתת-תזונה, 10 מיליון מתוכם באתיופיה

התייקרות מוצרי המזון ברחבי העולם הביאה להחמרה קיצונית של הרעב במזרח אפריקה. כך דיווחו היום (ב') ארגוני הסיוע ההומניטרי. מדובר במשבר הרעב החמור ביותר הפוקד את אפריקה בשמונה השנים האחרונות, ולפחות 14 מיליון איש מצויים בתת-תזונה. "מאז שנת 2000 לא ראינו שיעור כה גבוה של תת-תזונה חמורה, של יותר מ-20%, במקומות כל כך רבים", אמר כריס לת'ר, מומחה לאבטחת מזון בארגון הסיוע אוקספאם. 

 

הרעב הקשה ביותר - באתיופיה

אתיופיה ספגה את הפגיעה הקשה ביותר. לפי דיווחי הממשלה, סובלים 4.6 מיליון איש באתיופיה מחרפת רעב. ארגוני הסיוע טוענים כי מספרם של הרעבים באתיופיה גבוה יותר ומתקרב ל-10 מיליון בני אדם. הבצורת באתיופיה החמירה את המחסור במזון.

 

מאוקספאם נמסר, כי מספר הרעבים באתיופיה הגיע לשיא שלא היה כמותו מאז הבצורת של שנת 2000, שבה מתו באתיופיה מדי יום שישה מתוך עשרת אלפים בני אדם. האו"ם מגדיר כרעב מצב שבו יותר מארבעה אנשים מתוך עשרת אלפים מתים מדי יום.

 

גמדה וורנה (38), ראש שבט פנדי אג'רסאי, כפר בדרום אתיופיה שבו מתו שישה ילדים בשבוע אחד החודש, אמר כי מחיר התירס עלה פי ארבעה בשנה האחרונה, מהלומה קשה לאנשי הכפר. תוכנית המזון העולמית של האו"ם מספקת סיוע חירום ל-3.2 מיליון בני אדם באתיופיה.

 

רעב גם בקניה, אוגנדה וסומליה

בנוסף על הרעב באתיופיה, סובלים ממנו גם מיליוני בני אדם בקניה, אוגדנה וסומליה. תוכנית המזון העולמית של האו"ם מספקת מזון ל-900 אלף בני אדם בצפון קניה, אזור שבו מיעוט הגשמים וריבוי האלימות הפוליטית שיבשו את ייצור המזון. התוכנית גם מספקת מזון ל־707 אלף בני אדם באזור קרמוג'ה שבצפון־מזרח אוגנדה, שבו הגשמים הבלתי יציבים מנעו מ־90% מהאוכלוסייה לשתול בעונת הגידול הנוכחית. 

 

ואילו בסומליה זקוקים 2.6 מיליון בני אדם לסיוע מזון בגלל בצורת, סכסוכים, היפר-אינפלציה ומחירי מזון ודלק גבוהים. באו"ם חוששים מאמינים שעד דצמבר יסבלו בסומליה מחרפת רעב כ-3.5 מיליון בני אדם. כריס לת'ר, מומחה לאבטחת מזון באוקספאם, אמר: "מאז שנת 2000 לא ראינו שיעור כה גבוה של תת-תזונה חמורה, של יותר מ-20%, במקומות כל כך רבים".

 

הסיבה: הגאות הכלכלית במזרח הרחוק

מחירי הסחורות עולים זה שש שנים ברציפות, דווקא בגלל העליה ברמת החיים בהודו ובסין, המביאה להתגברות הביקוש למזון תעשייתי בשתי מדינות הענק, שבתורה גורמת להתייקרות חומרי הגלם ברחבי העולם, כולל החיטה, התירס, האורז, המזון לבהמות, הדשן לחקלאות, ובעיקר הדלק, המשמש לייצור כל המוצרים האחרים. בארגון המזון העולמי מעריכים כי ברחבי העולם נמצאים כ-100 מיליון איש ברמה כזאת או אחרת של רעב, רובם ככולם באסיה, אפריקה ואמריקה הלטינית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
רעב באתיופיה: הולך ומחמיר
צילום: רויטרס
מומלצים