אתרים|כתבות|אנציקלופדיה|פורומים|קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עונש כבד

צילום: Gettyimages Imagebank
אילוסטרציה  צילום: Gettyimages Imagebank
 
השופט. אל"מ ניר אבירם  
 
 
 
 
 
מדובר בסדרת מעשים המבטאים רצון, יוזמה, תכנון, ניסיונות לביצוע וחתירה להשגת תוצאה חרף מספר אי הצלחות..."
 
 
 
 
 

 

חייל שגנב רובים מבסיס - ייכלא ל-6.5 שנים

טוראי ש' כבר הספיק לגנוב רובה M-16 אחד, וקיבל הבטחה שיקבל "הונדה" אם יספק עוד שלושה. הוא שכנע נער בן 17 להצטרף אליו, סיפק לו מדים וחוגר ונכנס ללא קושי לבסיס הטירונים בניצנים. אחרי המעצר הביע חרטה - אך ייכלא לתקופה ממושכת. כלי הנשק טרם אותרו

חנן גרינברג
פורסם: 20.08.08, 16:38

אחד העונשים הכבדים ביותר שנגזרו בשנים האחרונות בצה"ל על עבירת גניבת נשק נגזרו היום (ד') על טוראי ש', שגנב לפני כחצי שנה שני רובי M-16 מבסיס הטירונות ניצנים. באחד המקרים אף הגדיל לעשות וצירף איתו לגניבה נער בן 17, לו נתן מדי צה"ל על מנת שיוכל להיכנס לבסיס בצורה חופשית. הרובים עצמם עדיין לא נמצאו.

 

בצה"ל מדברים מאז מלחמת לבנון השנייה על הערך "דבקות במטרה", אך בפרשה זו, קיבל הערך ביטוי קצת שונה. שופטי בית הדין הצבאי של מפקדת זרוע היבשה, בראשות אלוף משנה ניר אבירם, ציינו בגזר הדין כי "מדובר בסדרת מעשים המבטאים רצון, יוזמה, תכנון, ניסיונות לביצוע וחתירה להשגת תוצאה חרף מספר אי הצלחות..."

 

במרכז כתב האישום שני סעיפים המייחסים לש' גניבת נשק. הראשון התרחש בפברואר 2008, כאשר הגיע הנאשם לבסיס בתום הטירונות שלו כדי לקבל צו סיפוח ליחידה אחרת.
חשד נגד קצין:
מכר נשק בשל חובות / שרון רופא-אופיר
קצין בדרגת סגן גנב רובים, טיל לאו ואמצעי לחימה שונים, ומכר אותם לעבריינים מהגליל במטרה לכסות על חובות הימורים. הפרשה נחשפה אחרי עסקת נשק שהתקיימה בערב יום הזיכרון לחללי צה"ל
לכתבה המלאה
הוא לקח נשק שהיה מונח על הרצפה באחד מאוהלי הטירונים, שם אותו על כתפו, פירק אותו לשניים והכניסו לתוך קיטבג שהיה ברשותו. עקבותיו של הנשק נעלמו ולא נמצאו עד היום - חרף מעצרם של האזרחים אליהם הועבר לראשונה.

 

האירוע השני אירע כחודש לאחר מכן, כאשר קיבל ש' הבטחה מאזרח שאם יגנוב עבורו שלושה כלי נשק - יקבל בתמורה מכונית הונדה. לצורך ביצוע המעשה "גייס" ש' קטין בן 17, נתן לו מדים ואף את תעודת החוגר שלו. השניים נכנסו בקלות אל תוך הבסיס, הסתובבו בו שעות ארוכות, ומשלא הצליחו לגנוב נשק יצאו - אך לא התייאשו.

 

אמו של ש': מסתירים את המעשה מאחיו הקטן

הם שבו לבסיס בשעת ערב, המשיכו לחפש ובסופו של דבר מצאו את מבוקשם. אחרי שלקחו את הרובה, רצו לגדר הבסיס, טיפסו עליה ונמלטו. ש' נתן לקטין סכום של 700 שקלים על מנת שזה ייסע לביתו, והוא עצמו החביא את הנשק בתוך קיטבג סמוך לאחד העצים במקום.

 

לרוע מזלו של ש', אחד הקצינים מהבסיס הצליח לאתר את הנער בעודו ממתין להסעה - ומשם ועד מעצרו הדרך הייתה קצרה. בחקירתו הודה בכל פרטי האירועים ואמר כי הוא מצטער על מעשיו, אך גם במקרה זה לא אותר הרובה.

 

אמו של ש' אמרה בעדותה בפני בית הדין כי בושה גדולה אופפת אותם בשל מעשי הבן, עד כדי ניסיון להסתירם אפילו מאחיו העומד על סף גיוסו לצה"ל. השופטים קבעו: "אין נסלחת ואין נשכחת העבירה שביצע ש'. כלי נשק נועדו לקטול וסכנה גדולה נשקפת אם הם יוצאים מחזקתו ומשליטתו של הגורם האחראי בידיו הופקדו".

 

השופטים ציינו כי התחשבו בשיתוף הפעולה של ש' ובכך שהודה בכל מעשיו אך ציינו לרעתו את התכנון של המעשים לרבות החטאת קטין וכאמור קבעו כי ענשו יעמוד על שש וחצי שנות מאסר בפועל.

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסת כתבההדפסת כתבה  שלחו כתבהשלחו כתבה    לדיון בפורוםלדיון בפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

עוד בערוץצילום: גיל יוחנןפירוט כל מסעות ליברמן: "לא שר לענייני פלסטין"תיעוד המהומה: "רוצח" בנאום השגריר בקליפורניה

 



 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
הוט
רשת
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
ynet-shops
ynettours
winwin



אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
ynetnews
ירוק
לאשה
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
פנאי פלוס
mynet
כלים ושירותים
קניות
הזמן חופשה
winwin
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
לימודים

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןקידום אתריםTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as17-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©