הרשויות המקומיות: נערכים לא לפתוח הלימודים
שבוע לפני פתיחת שנת הלימודים, שלחו ראשי מרכז השלטון המקומי ו"פורום ה-15" מכתב לראשי הערים וקראו להיערך לאי-פתיחת שנת הלימודים. במכתב צוין כי עובדי הרשויות המקומיות לא יתייצבו במוסדות החינוך, לא יהיו הסעות ולא יישלחו מאבטחים לבתי הספר. ברשויות מוחים על קיצוץ בתקציב
שבוע לפני פתיחת שנת הלימודים בבתי הספר, שלחו היום (ב') ראשי מרכז השלטון המקומי ו"פורום ה-15" של ראשי הערים מכתב לעמיתיהם, שבו קראו להיערך לאי פתיחת שנת הלימודים במחאה על קיצוצים בתקציב הרשויות.
על-פי המכתב, "החל מ- 1.9.08 לא יתייצבו עובדי הרשויות המקומיות במוסדות החינוך, לרבות גני ילדים, ולמעט מוסדות לחינוך מיוחד. לא יקויימו הסעות למוסדות החינוך, לא יישלחו מאבטחים ולא תתבצע כל פעולה הקשורה בתפעול מערכת החינוך. אנו מקווים שעד מועד זה תימצא הדרך לביטול הקיצוצים הבלתי נסבלים אשר הממשלה משיתה עלינו מדי יום".
הרשויות המקומיות מוחות על קיצוץ של עוד 280 מיליון שקלים מתקציבי החינוך הממלכתי בשנת הלימודים הקרובה. לפני כמה ימים החליטה האסיפה הכללית של הרשויות המקומיות פה אחד לפי הם לא ישתתפו בפתיחת שנת הלימודים, ובכך יעבירו למעשה את ניהול מערכת החינוך לממשלה.
במכתב, עליו חתמו יו"ר מרכז השלטון המקומי עדי אלדר, יו"ר פורום ה-15 רון חולדאי ויו"ר מרכז המועצות האזוריות, שמוליק ריפמן - הם מפרטים כיצד להיערך ליום הראשון ללימודים. ראשי הרשויות כתבו: "הקיצוצים החד צדדיים המתוכננים והצעת חוק ההסדרים, מביאים את הרשויות המקומיות לקריסה ולאי עמידה בהתחייבויותיהן".
ראשי הרשויות הוסיפו כי על-פי ההחלטה שהתקבלה לפני כמה ימים אין להשתתף בכל כנסים או פעילויות הקשורים לפתיחת שנת הלימודים, שנערכים ביוזמת משרד החינוך. "
עדי אלדר: "אין דבר משמח יותר לראש עירייה מאשר לפתוח כסדרה את שנת הלימודים. אלא שהפעם, הממשלה מנצלת את העובדה הזו בצורה צינית כדי לקחת כסף מהתושבים לממן את שירותי החינוך שהיא אמורה לממן מכספי מס ההכנסה.
בשביל לממן את הקיצוץ הנוכחי של משרדי החינוך והאוצר בסך 280 מיליון שקל נצטרך לפטר 4,000 שרתים, מאבטחים, עובדי מזכירות ומנהלה. ואז, מי בדיוק יעניק שירותים לתלמידים, להורים ולמורים?
"רק אתמול קיבלה הממשלה החלטה, בזמן שאישרה את התקציב, על ביטול 700 משרות מאבטחים בבתי הספר. ועם החלטות שכאלה, המובילות להפקרת ביטחון ילדינו ולהרס מערכת החינוך, לא יוכלו ראשי הרשויות לפתוח את שנת הלימודים".