שתף קטע נבחר

מחקר ישראלי: מחשבות חיוביות מונעות סרטן

זה הכל בראש שלך: חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון מצאו כי נשים אופטימיות היו בסיכון מופחת ללקות בסרטן השד. מנגד, נשים שחוו טראומה היו בסיכון גבוה בעשרות אחוזים ללקות במחלה

אופטימיות מונעת סרטן: חוקרים ישראלים מצאו כי אושר ומחשבות חיוביות מונעות סרטן שד, ומנגד ארועים טראומטיים מגבירים בעשרות אחוזים את הסיכון ללקות במחלה השכיחה הנחשבת לקטלנית ביותר בקרב הנשים בישראל. המחקר החדש פורסם בכתב העת Biomed Cancer בגליונו החדש.

 

בראש צוות החוקרים עמדה פרופ' רונית פלד מאוניברסיטת בן גוריון בנגב. לצורך המחקר רואיינו 622 נשים בגילאי 25 עד 45, מתוכם 255 נשים חולות סרטן שד ו- 367 נשים בריאות.

 

הנשים ביקשו להשיב על שאלון העוסק בחוויות שונות בחייהן, ועל דרגות האושר, אופטימיות, חרדה ודיכאון טרם אבחון המחלה. החוקרים עוד בדקו את הקשר לארועים טראומטיים אותן עברו, מצוקה נפשית והשוו אותם לשיעור התחלואה בסרטן השד בקבוצת הנבדקות.

 

מהממצאים עלה קשר ישיר בין הסיכון ללקות בסרטן שד לבין המצב הנפשי: לדברי החוקרים, חשיבה אופטימית מפחיתה את הסיכון ללקות בסרטן שד ב-25 אחוז. מנגד, נשים שסבלו מארועים טראומטיים היו בסיכון גבוה ב-62 אחוז ללקות במחלה.

 

הממצאים הביאו את החוקרים לקבוע כי נשים החוות מספר גדול של ארועים שליליים או טראומטיים בחייהן נמצאות בקבוצת סיכון לתחלואה בסרטן שד, ועליהן להקפיד על אבחון מוקדם של המחלה.

 

לחוקרים לא ברור כיצד בדיוק משפיעה מערכת העצבים על המצב ההורמונלי והחיסוני של הגוף, וכיצד אלה משפיעים על הסיכון לסרטן השד. עם זאת ענף הנוירואימונולוגיה המתפתח בשנים האחרונות הראה כי הקשר בין המערכת החיסונית לנוירולוגית הוא קשר ישיר, וכי שינויים במצב הנפשי והעצבי משפיעים באופן ישיר על מערכת החיסון.

 

סרטן השד מהווה את גורם המוות הראשון בישראל בקרב ציבור הנשים. אחת מכל שמונה שנים לוקה במחלה ובשנים האחרונות מאובחנות מדי שנה כ-4,000 נשים בישראל כלוקות בסרטן השד. לפי נתוני משרד הבריאות, כשישה אחוזים מהחולות הן נשים צעירות, אולם שיעור החולות עולה בהתמדה משנה לשנה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תהיי אופטימית - תמנעי מעצמך סרטן
צילום: ablestock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים