שתף קטע נבחר

עוגת פאדג' שוקולד - ללא קמח

רוני ונציה מגישה מתכון לעוגה נטולת קמח עשירה ופאדג'ית שדומה קצת לבראוני. אבקת השקדים שמחליפה את הקמח מעניקה לה מרקם רך ונעים

עוגת שוקולד ללא קמח

המרכיבים ‭10)‬ מנות):

200 גרם שוקולד מריר משובח ‭55)‬ אחוז מוצקי קקאו‭,(‬ שבור לקוביות

1 כף קקאו

‭1/3‬ כוס ‭70)‬ גרם) סוכר

150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1 כף דבש

4 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר

200 גרם שקדים טחונים לאבקה

‭1/3‬ כוס ‭75)‬ מ"ל) חלב, בטמפרטורת החדר

לקצפת אספרסו:

1 מכל ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

4 כפות אבקת סוכר

3 כפיות אספרסו נוזלי

 

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ובגובה 9 ס"מ, משומנת


(צילום: רונן מנגן)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭170)‬ מעלות).
  2. שמים את השוקולד, הקקאו, הסוכר, החמאה והדבש בקערת מתכת וממיסים מעל לסיר עם אדים (בן מארי‭.(‬ מערבבים עד שהחומרים נמסים והתערובת אחידה וחלקה. מעבירים לקערה גדולה ומצננים מעט בצד לחום פושר. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את אבקת השקדים ואחריה את החלב, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף רך. מגבירים למהירות בינונית-גבוהה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש. מערבבים ‭1/3‬ מהקצף אל תערובת השוקולד (כדי שתהיה קלילה יותר) ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר הקצף.
  4. מעבירים לתבנית ומיישרים. אופים ‭45-40‬ דקות עד שהעוגה תופחת וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מעבירים סכין קטנה מסביב לשוליים לשחרור, מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
  5. קצפת אספרסו: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת רכה ויציבה. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה ואחריה את האספרסו. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה וגמישה.
  6. הגשה: מגישים בטמפרטורת בחדר עם מעט קצפת אספרסו בצד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים