הוריקן "גוסטב": בוש הכריז על מצב חירום
שלוש שנים בדיוק אחרי פגיעת ההוריקן קתרינה, בלואיזיאנה נערכים למכה חוזרת. הפעם הרשויות לא לוקחות סיכון - התושבים נקראו לעזוב ומי שיימצא משוטט בעיר ייעצר. עם זאת, יש הטוענים כי אמצעי המניעה לא יסייעו לתושביה החלשים ביותר. "הם ייפלו בין הכסאות של תוכנית הפינוי", אמרו
ניו אורלינס נערכת לפגיעתה של הסופה ההרסנית "גוסטב". הרשויות בעיר פרסמו אתמול (יום ו') אזהרה לתושביה, לאור התחזיות החדשות שלפיהן העיר צפויה להיפגע באופן ישיר או עקיף מהסופה - אשר עשויה להכות כבר ביום שני הקרוב. הנשיא בוש הכריז על מצב חרום בלואיזיאנה ובטקסס.
הצהרתו של בוש מייפה את כוחן של כל הרשויות "להציל חיים, להגן על רכוש ועל בריאות וביטחון הציבור, או להקטין ככל האפשר את איום האסון" - כך לפי הודעת הבית הלבן.
שוטרים עם מגאפונים מתכוונים לעבור ברחובות ולקרוא לתושבים לעזוב את העיר לקראת הגעת הסופה. הפעם לא יהיה כל מחסה למקלט אחרון. דלתות האיצטדיונים יינעלו ואלו שיחליטו להישאר יעמדו ברשות עצמם. מי מבין 310 אלף תושבי העיר שיחליט להתעלם מן האזהרה יהיה "אחראי לחלוטין לחייו ולחיי היקרים לו", כך אמר מנהל הכנות ההצלה של העיר, ג'רי סניד.
העיר עדיין מלקקת את הפצעים מהסופה שהיכתה בה לפני שלוש שנים בדיוק. הוריקן "קתרינה" היכתה בניו אורלינס ב-29 באוגוסט 2005 ב-6:10 בבוקר. הסופה דורגה כהוריקן מהקטגורייה השלישית, והציפה כ-80 אחוזים מהעיר. יותר מ-1,600 בני אדם נספו באסון במדינות לואיזיאנה ומיסיסיפי. זה היה אסון הטבע הקשה ביותר בתולדות ארה"ב, ועל ממשל בוש נמתחה ביקורת רבה בשל ההיערכות הלקויה.
בימים האחרונים הוציאה העיר שבעה מיליון דולרים כדי לספק 700 אוטובוסים שיפנו את הקשישים, החולים, ואת אלו שלא מצאו אמצעי תחבורה.
גורמים בעיר מתכננים להכריז על עוצר ברחבי העיר, שבמהלכו כל מי שיימצא משוטט ברחובות - ייעצר. המשטרה תסייר בשכונות השונות ותקרא לתושבים להימלט, ובמקביל יועברו עדכונים על מצב הסופה באמצעות הודעות טקסט. אפילו הכנסיות צפויות לשמש כשופר.
על מנת לעקוב אחרי תנועת התושבים שיעזבו את העיר, הרשויות מתכוונות לחלק צמידי בר-קוד עם תעודת הזהות. עם זאת, יש הטוענים כי למרות המאמצים הרבים, הבשורה לא תגיע לתושביה המקופחים במיוחד של העיר, והדבר יוביל לאסון.

שטפונות בהאיטי בעקבות פגיעת הסופה "גוסטב" השבוע (צילום: AP)
"יש בכך חשש אדיר, חשש לא רגיל - למחוסרי הדיור, השוכרים ואלו המתגוררים במעונות הציבוריים", אמר מנהל מרכז העובדים למען צדק גזעי בניו אורלינס, סאקט סוני. "מאות, אם לא אלפים, ייפלו בין הכיסאות של תוכנית הפינוי ויישארו בעיר - לא מתוך ברירה אלא מתוך הכרח", הוסיף.
גוסטב התחזקה והפכה אתמול להוריקן, והיא צפויה להישאר במסלולה ולפגוע באיי קיימן ובקובה לפני שתגיע לחופי ארה"ב בשבוע הקרוב. הרשויות צופות כי מספר גדול של תושבים יתבקשו לעזוב את מערב המדינה במהלך סוף השבוע.
מניין ההרוגים מפגיעת הסופה בהאיטי והרפובליקה הדומיניקנית עומד עד כה על 71 בני אדם. עין הסופה, שדרגתה הועלתה ל"רמה 2" מתקרבת לקובה, והרוחות במרכזה נושבות במהירות של עד 160 קמ"ש. מוקדם יותר פגעה הסופה בחופה הדרומי של ג'מייקה, שם קרסה רשת החשמל בכמה אזורים, כולל בבירה קינגסטון. אזורים נמוכים המועדים לשטפונות פונו על ידי השלטונות ונמל התעופה הבינלאומי של קינגסטון נסגר.