שתף קטע נבחר

עלו ברשת: כמה זה עולה לנו?

כמה עולה לנו לנהל את החשבון בבנק? שער השנקל, ברקים בטבע, הכל על חמוצים, תחנת משטרה מקוונת, פרידה מחיים בנאי ועוד אתרים ששווה להכיר

עלו ברשתות

טרנד הרשתות החברתיות לא נגמר: שלוש רשתות חדשות, נחוצות ומרשימות, הושקו בשבועיים האחרונים:

 

שוונגנט – בימים הקרובים תושק "שוונג חברים", המהלך המתבקש והנכון לפיתוחו של פורטל הכושר המשובח "שוונג". הרשת החברתית החדשה נועדה לקהילה הענקית שקמה סביב האתר, ומטבע הדברים תתמקד בתחומי הכושר והספורט האישי. "חברים" כוללת את כל המרכיבים המוכרים מרשתות אחרות, אולם מכיוון שפעילות הפנאי של חבריה היא גם המכנה המשותף לכולם, לתכנים – בלוגים, תגובות, תמונות וקטעי וידאו – יש ערך גדול יותר מסתם "תוכן גולשים", שכן ברוב המקרים התכנים האלה מתארים אירועים שמוכרים לכולם. 

 

טוסו – רשת חברתית מרשימה ומושקעת, המיועדת לישראלים השוהים בחו"ל פרקי זמן ארוכים, ומציעה להם פלטפורמה להחלפת מידע וטיפים שימושיים, וזירה להיכרויות על בסיס אישי ולגיבוש קבוצות חברתיות.

 

מפעילי "טוסו", שהשקיעו בהקמתה ממון רב, מייעדים אותה גם לשימושם של מטיילים ישראלים: הרשת משמשת זירה נוחה לאיתור שותפים למסע, לקבלת ייעוץ בפורומים, למכירה של ציוד או החלפת מקומות לינה בלוח המודעות העולמי, להזמנת טיסות או חדרים במלונות, ולרכישת כל השירותים הנדרשים לטיול מנקודה אחת. כל מטייל מוזמן לאצור באתר את תכני המסע שלו – לשמור על קשר עם חבריו ובני משפחתו, לנהל את יומן המסע ואלבום התמונות, ולהציג גלריות של וידאו. בקרוב תפעיל הרשת גם מסנג'ר פנימי, שיתממשק לאפליקציית המפות של גוגל, ויאפשר לחברים ליצור קשרים גם על בסיס גיאוגרפי.  

 

פופיק – רשת חברתית חדשה לניהול קבוצות גולשים בעלי עניין משותף. כל גולש יכול לפתוח קבוצה או להצטרף לקבוצה קיימת בנושא כלשהו, לדון במסגרתה בתחום העניין ולהשתתף בפעולות חברתיות סביב הנושא. האתר מאפשר הקמה של קבוצה פרטית, פומבית, או "בלתי נראית", וכל משתמש רשאי לנהל חוג חברים, ולפרסם כל סוג של תוכן. מפעילי "פופיק" מנסים למשוך אליהם קהל בוגר, ועל כן לא מאפשרים לבני 18 ומטה להצטרף לקבוצות באתר.

 

מחשבונים

שני מחשבונים כלכליים, לשיפור איכות חייכם:

 

שער השנקל – חבורת "פרויקטים מטופשים", שמאחוריה עומדים צמד כתבי הטכנולוגיה המבריקים עידו קינן ותומר ליכטש, השיקה את האתר המקסים-אך-כה-בלתי-נחוץ הזה, השואב את נתוני מטבע החוץ שמספק אתר בנק ישראל, ממיר אותם, ומציג מדי יום את שערי המטבעות מהעולם על פי ערכן ביחידות "שנקל", מטבע שני השקלים החדש. אחד הפרויקטים החיוניים הקודמים שלהם היה העמוד "מודגש ונטוי", שאותו צריך לראות כדי להבין עד כמה הוא נחוץ. (איתי גל). 

 

עלות החשבון – שימו לב למחשבון הזה, המופיע באתר של בנק ישראל ורובכם לא שמעתם עליו מעולם, ומאפשר לכם לבדוק כמה עולה לכם לנהל את חשבון הבנק שלכם בכל בנק. הפערים במחירי העמלות שגובים הבנקים מפתיעים, ובהחלט יכולים לעודד מעבר מבנק לבנק, שכן אם מדובר רק בעמלה יקרה יותר ב-20 שקלים בחודש – המשמעות היא תשלום מיותר ומרגיז של אלפי שקלים לאורך השנים. (עמית פל). 

 

מאכלונים

שני אתרי מתכונים וטיפים שימושיים, ורעיון שימושי אחד לשיפור הידע על איכות המזון שלנו:

  

החמוצים – רפי פישר ידוע בקרב מכריו בעיקר כרופא שיניים רציני, אולם מרגע שהשיק את האתר שלו, נראה שמעתה יוכרז רשמית כדוקטור לחמוצים. התחביב של פישר הוא חמוצים והחמצות, והאתר הפרטי שהקים נועד לפתח דיאלוג עם כובשים מקצועיים, לעודד מחמיצים מתחילים, ולספק לסתם גולשים טיפים ומתכונים שווים לחמוצים משופרים. יפה. 

 

המתכונים – מאגר פרטי, ענק ויפה, של ספרי מתכונים להורדה בקבצי וורד, מתכוני עדות, מתכונים מצולמים בתמונות ועשרות מתוכנים מצולמים בווידאו. (אלי טובולסקי).

 

התוקף – את הפטנט הזה הציגה אופרה ווינפרי לציבור האמריקני: מעין שעון עצר שנצמד לאריזה או מיכל של מזון, ומציג בכל רגע נתון את פרק הזמן שנותר עד תפוגת המוצר. נחמד. (נועה בן שבת). 

 

השימושיה

מקבץ שירותים וכתובות ששווה להכיר ולשמור:

 

רינגטון אישי במו ידיך - "מיי רינג" הוא שירות חדש, מדליק, ומאוד שימושי, שמציע לכם עצמאות מוחלטת בכל מה שנוגע לרינגטון האישי שלכם, ללא תלות בשירותי ספק או פורטל סלולרי. האתר מאפשר לגולש להעלות כל קובץ מוזיקה מהמחשב האישי, או להזין כתובת של קליפ מוזיקלי ביוטיוב. לאחר מכן, מוזמן הגולש לחתוך את הקטע הרצוי בכלי מקוון לעריכה, ליצור ממנו טרוטון, ולשגר אותו לסלולרי שלו. השירות הזה תומך בכל דפדפן. את הרינגטון הראשון מציע האתר לכל הגולשים בחינם. על כל רינגטון נוסף הם יתבקשו לשלם רק 4 שקלים, שזה פחות מחצי מהמחיר שגובים שירותים סלולריים אחרים. יפה.

 

משטרה אונליין – צל"ש גדול למשטרת ישראל על הפעלת השירות החדש באתר שלה – תחנת משטרה מקוונת. מדובר למעשה בניווט פלאשי ומאוד ידידותי, המאפשר לגולש לבחור את הנושא שבו הוא זקוק למידע, הדרכה או סיוע משטרתי באופן המזכיר את ההתנהלות בתחנת משטרה אמיתית.

 

התחנה המקוונת מציגה את כל שירותי התחנה, ומתמקדת בארבע קטגוריות עיסוק עיקריות – תנועה, חקירות, סיור וקהילה. בכל אחת מהן ניתן לדווח למשטרה, לעיין בהנחיות ובנהלים הרלוונטיים, להוריד טפסים, לשלם דו"חות, לאתר טלפונים ונקודות משטרה, ועוד, וכל זאת בלי להמתין שעות בתורים המוכרים מתחנות המשטרה. הבונוס: אם שירותי היומנאי המקוון אינם מספקים, אפשר לפנות ישירות גם אל מפקד התחנה המקוונת, ולבקש סיוע. יפה.

 

רידיזיין – מגזין מושקע ומאוד יפה לעיצוב פנים ואדריכלות, שהושק בחסות "רגבה". לב האתר הוא בלוג המציג חידושים מתחום העיצוב בעולם, ראיונות עם מעצבים, הצצה לקטלוגים וקולקציות של מעצבי-על, ולצד אלה דיונים מקצועיים, קישורים לאתרים שימושיים, ושירותים קהילתיים לעוסקים בתחום.

 

עצם לשמרדף – "העצם" הוא מוצר גאוני שפותח בידי חבורה של תלמידים מבית הספר זלמן ארן בראשל"צ, שהמציאו אותו במסגרת לימודיהם במסלול "יזמים צעירים", וזכו בזכותו להצלחה רבה. העצם אינו אלא לשונית פלסטית דקה, שמאפשרת להצמיד אל מחברות ספירלה דפי עבודה בודדים, מהסוג שהמורים אוהבים לחלק ולדרוש את פתרונם במחברות. המוצר הזה מאפשר לתלמידים להשתמש במחברות ספירלה נוחות במקום בקלסרים המסורבלים. 

 

אדירה – פורטל מקיף לשיפוץ ובנייה, הכולל מדריך מסווג על נותני שירותים בענף, מחשבון לתכנון השיפוץ, תכני "עשה זאת בעצמך", ומגזין ברוח עיתונאית על ענייני עיצוב פנים. 

 

שחר חדש – וזה האתר הרשמי הנוצץ של המדליסט האולימפי הצעיר מאילת, שחר צוברי, שהושק עוד בטרם הסתיימה האולימפיאדה בבייג'ין, ומביא כל מידע אודות הכוכב החדש.

 

חדש בטיוב

מקבץ סרטונים שאסור להחמיץ באתרי הווידאו:  

 

שיא הרשלנות – האירוע המדהים הזה תועד במצלמת תנועה, ככל הנראה במנהרה ברוסיה. אמבולנס דוהר אל בית החולים במהירות רבה, ואיכשהו, המטען יקר-הערך שלו מועף מתוכו החוצה. הצוות המסור לא קולט וממשיך בדרכו, והפצוע האומלל, ששרד בנס את התאונה המוזרה ביותר בעולם, נאלץ להילחם על חייו אל מול זרם בלתי פוסק של כלי רכב שעוברים על פניו, בלי לטרוח או לנסות להבין מדוע מוטל פצוע קשה באמצע הכביש התת-קרקעי, מקום שאין אליו שום גישה להולכי רגל. לראות ולא להאמין.

 

תאונה אולימפית – ספק אם הקטע הזה מצא את דרכו לשידור הממלכתי מבייג'ין בימי האולימפיאדה: כשהגיע תורו של מרים המשקולות יאנוס בראנייה, בן 24 מהונגריה, להניף 148 ק"ג, הזרוע שלו נפרקה, והוא כרע, הלכה למעשה, תחת המשקולות, שמחצו את גבו. בתוך שניות התעשתו המארגנים הסינים ושיגרו חבורת סדרנים להסתיר את המראה ממצלמות הטלוויזיה, אולם הקטע הונצח וזכה למיליוני צפיות עצום ברשת. (עמית פל).

 

 

קלף אולימפי – בריאן ברג עמל 20 יום רצופים כדי להקים מודל ענק של הכפר האולימפי בבייג'ין מ-140 אלף קלפים. בכך קבע שיא גינס, אבל אם מגדלי קלפים היו ענף ספורט, ודאי היה קובע גם שיא אולימפי. (נועה בן שבת).

 

השיר של בנאי – פרידה עצובה: סרטון המסכם את הופעותיו של חיים בנאי המנוח (1937-2008) בתפקיד הסבא האהוב של נינט בסדרה "השיר שלנו". (יעקב יוסף).

  

רובו-רוביק – כמה נוח: רובוט שיודע לפתור את הקוביה ההונגרית. (עמית פל).

 

גלגלים במיליון יורו – אם יש לכם מיליון אירו פנויים ואגו מספיק ענק, זה בדיוק מה שאתם צריכים: למבורגיני רבנטון, ויש רק עוד 20 כמוה בעולם.

  

ברקים

מקבץ קטעי וידאו נדירים על התהליך האקלימי המופלא שמייצר את הברקים, וההשפעה האפשרית שלו על חיי האדם. (מישל דור):

  

תיעוד ייחודי ויפהפה של ההתפרקות החשמלית של הברק על פני השמיים.

 

עץ בודד הופך ל-"עץ חג המולד' ענק בעקבות פגיעת ברק.

 

עדות של אם וילדיה, שברק פגע במיניוואן המשפחתי שלהם תוך כדי נסיעה, ותועד בידי נוסעי רכב אחר.

 

ברק פוגע במגדל CN בטורונטו

 

ברק פוגע במטוס של חברת קוואנטס העומד לנחות בסידני

 

ברק אנד רול – וברק אחרון, ברק אובמה, שזכה ל"ריק-רולינג" משלו: קליפ מדליק, שיוצר ממחלקי נאומים וצירופי ביטויים פומביים שלו, גירסה אישית של המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארה"ב לשיר Never gonna give you up . (עמית פל).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים