שתף קטע נבחר

בדקנו: דפדפן Chrome של גוגל

Chrome, הדפדפן החדש של גוגל, הבטיח להיות מהיר יותר מהדפדפנים שאנחנו מכירים. האם הוא עומד בהבטחות? לקחנו אותו לנסיעת מבחן

הרעיון מאחורי Chrome, הדפדפן החדש של גוגל, הוא לבנות דפדפן שיהיה מותאם ליישומים החדשים של הרשת. צוות הפיתוח הסביר שהאינטרנט של היום היא לא זו שהייתה כשתכננו את הדפדפנים בהם אנחנו גולשים היום. אם פעם השתמשו ברשת בעיקר בשביל לצפות בעמודי טקסט סטאטיים, הרי שהיום משתמשים בה לצפייה בסרטים, כתיבת מסמכים, צ'אט עם חברים ועוד פעולות מתוחכמות - והכל בעזרת הדפדפן.  

 

 

מכיוון שהאינטרנט שינה את פניו, החליטו בגוגל לעבוד על דפדפן חדש לחלוטין, כזה שאומנם דומה חיצונית לדפדפנים אחרים, אך מתחת למכסה המנוע נמצאת חיה אחרת לגמרי, שאמורה, לפחות על הנייר, להתמודד עם אפליקציות הרשת הכבדות ביותר, אלה שמכבידות ומעמיסות על הדפדפנים שלנו דרך קבע, בצורה הטובה ביותר.

 

כך נולד Chrome, שמנסה להיות כל מה שאקספלורר, פיירפוקס וספארי (הדפדפן של אפל) עדיין לא מצליחים להיות. הוא משתמש בטכנולוגיה חדשה לניהול הזכרון בו הדפדפן משתמש, ולפיכך אמור להיות מהיר ויציב יותר. הוא שם את הלשוניות במרכז, והופך כל לשונית ל"עולם ומלואו", כך שעמוד כבד במיוחד שנפתח בלשונית אחת, לא ישפיע על מהירות הגלישה בשאר הלשוניות. הוא גם משתמש במנוע Java חדש לחלוטין שתכננו המהנדסים של גוגל, בשם V8, שאמור להתמודד עם אפלקציות מסובכות במיוחד בקלות ובמהירות.

 

אך האם הדפדפן החדש, שמקריאה בקומיקס ששחררה גוגל ומסביר את יכולתיו אכן נראה מרשים מאוד, מצליח לעמוד בהבטחות? לקחנו אותו לנסיעת מבחן ראשונית, והנה התוצאות:

 

התקנה אוטומטית

השלב הראשון בדרך ל-Chrome היא הורדת קובץ ההתקנה מאתר הדפדפן. ההתקנה כולה נעשית באופן אוטומטי לגמרי - אין אפשרות לבחור היכן יותקן הדפדפן על גבי המערכת שלכם, וגם כאשר ניסינו לבחור בהתקנת הגרסה האנגלית שלו, חרף זה שמערכת ההפעלה שלנו דוברת עברית, Chrome לא הסכים לשתף פעולה והממשק הראשוני הוצג בעברית - דבר הניתן לשינוי.

 

למרות שההתקנה האוטומטית תקל על משתמשים מתחילים להתחיל לעבוד בו, היינו מעדיפים אילו גוגל הייתה מאפשרת התאמה אישית יותר.

 

לאחר ההתקנה, Chrome יבצע ייבוא אוטומטי של ההעדפות והאתרים המועדפים מהדפדפן דרכו הורדנו אותו, וזהו - הוא מוכן לפעולה.


 

עמוד פתיחה אישי

הדפדפן כולו מזכיר מבחינה עיצובית מוצרים אחרים של גוגל: הוא מינימליסטי מאוד, וכולל מספר מועט מאוד של כפתורים. את שורת התפריטים (קובץ, עריכה וכד'), למשל, מחליפים שני כפתורים מימין לשורת הכתובת. הלשוניות עברו לחלק העליון ביותר של המסך, מעל שורת הכתובת, ואין כפתור "עמוד הבית".

 

לאחר שמסתיימים להתרשם מהעיצוב, מבחינים במסך הפתיחה האישי של הדפדפן, שמתעדכן באופן אוטומטי לפי הרגלי הגלישה. המסך כולל קישורים ויזואליים לתשעה האתרים הפופולארים ביותר על הגולש, תיבת חיפוש דינמית ורשימה של הסימניות האחרונות ששמרתם לדפדפן.

 

מסך הפתיחה, שכבר קיים בדפדפן אופרה באופן מובנה, לא מכביד על המערכת, ועולה באופן מהיר במיוחד בכל פעם שתפתחו חלון או לשונית חדשה. מדובר בתוספת יעילה ושימושית, במיוחד לכאלה שיש להם הרגלי גלישה ברורים וקבועים, שכוללים גלישה למספר מועט של אתרים.


 

גלישה נעימה

בבדיקה שערכנו, נראה שגוגל אכן עומדים בהבטחות, ו-Chrome מעלה דפי אינטרנט במהירות הבזק, לעיתים קרובות, ובעיקר באתרים כבדים במיוחד, בהפרש ניכר מהדפדפנים המתחרים.

 

למרות זאת, הדפדפן עדיין לא מספק חווית גלישה זורמת וחלקה לגמרי. למרות שגוגל מסרה שכל לשונית היא נפרדת במיוחד, כך שקריסת הדפדפן בלשונית אחת לא תשפיע על שאר הלשוניות, במציאות התמונה מעט שונה: הדפדפן קרס או דרש סגירה דרך מנהל המשימות של המחשב יותר מפעם אחת במהלך הבדיקות שלנו במספר מחשבים.

 

חשוב לציין שהקריסות התרחשו כאשר ניסינו להתעלל בו במיוחד והפעלנו בו לשוניות רבות, שכל אחת ביצעה משימות מורכבות כמו נגינת וידאו והרצת יישומי רשת - וגם הדפדפנים הנוספים שברשותנו לא בהכרח עמדו בלחץ.


 

ההבדל המרכזי בין הביצועים של Chrome לבין אלה של המתחרים הוא שהדפדפן של גוגל משפיע במהירות על מהירות המערכת כולה - וזו עקב ניהול הזכרון החדש שלו, שמקצה לכל לשונית ופעילות זכרון נפרד. בגוגל אומנם טוענים שבטווח הארוך מדובר בניהול שיחסוך במשאבי מערכת, אך במהלך הבדיקות שלנו הדפדפן הצליח להעמיס ואף להקפיא את המערכת מספר רב של פעמים, לפעמים אפילו בביצוע פעולות פשוטות יחסית.

 

למרות זאת, בסופו של דבר הדפדפן עושה עבודה טובה. הוא אומנם עדיין לא מומלץ לשימוש כדפדפן ראשי, אבל ניתן לראות שקיים כאן בסיס מוצלח, שיוכל להגיע לתוצאות מצויינות בגרסאות מאוחרות יותר, ויציבות יותר.

 

Chrome הצליח לעבור בהצלחה את בדיקת Acid 2, שקובעת כי הדפדפן עומד בתקני האינטרנט. בבדיקת Acid3 החדשה יותר, הצליח הדפדפן להוציא ציון 78, טוב יותר מהציונים של ספארי, אקספלורר ופיירפוקס, אך נמוך יותר מאופרה.

 

תכונות נוספות

Chrome לא כולל אף תכונה מהפכנית שעדיין לא ראינו בעולם הדפדפנים, אבל בסך הכל הוא מאגד באופן נוח מספר תכונות מתקדמות שנועדו להקל על חווית הגלישה שלכם.

 

מצב הגלישה הפרטית, שכבר קיים זמן רב בדפדפן Safari והוצג בבטא של דפדפן אקספלורר 8 (וזכה לכינוי "מצב פורנו"), יאפשר לכם לגלוש בחלון פרטי מבלי להשאיר עקבות במחשב. במצב זה, שמכונה על ידי רבים "מצב פורנו", הדפדפן לא ישמור את הסטורית הגלישה ולא יאכסן קבצי הסטוריה זמניים על הדיסק הקשיח.


 

הדפדפן כולל גם שורת כתובות חכמה, בדומה לקיימת ב-Firefox 3. שורת הכתובות יודעת להשלים באופן אוטומטי כתובות שהתחלתם להקליד, בצורה מרשימה ומדוייקת. בנוסף, ניתן לבצע חיפושים באמצעות שורת הכתובות.

 

תכונות נוספות שניתן למצוא ב-Chrome כוללות מנהל הורדות מובנה, מנהל משימות פנימי שמאפשר סגירת לשוניות ופעולות באופן ידני, מנגנון אבטחה משופר המזהה אתרים זדוניים מתוך מאגר נתונים מתעדכן, והפעלת הדפדפן ב"סביבה ניטראלית" שלא מאפשרת לו לכתוב או לשאוב מידע על המחשב, ובכך למעשה מונע התקנה של קבצים זדוניים או נסיונות שאיבת מידע מהמערכת.

 

השורה התחתונה - לחכות

העיצוב המינימליסטי של Chrome מסתיר מאחוריו מנוע גלישה חדשני שמצליח להפתיע במהירות נהדרת, ותכונות מוצלחות שאומנם לא מחדשות על המוכר לנו אך כן מובנות באופן מוצלח ויעיל.

 

למרות זאת, עדיין מדובר בדפדפן חדש מאוד, שזה עתה נולד. ככזה, הוא עדיין סובל ממחלות ילדות שכוללות שגורמות לא אחת לקריסת הדפדפן, וזאת למרות הבטחות גוגל שמדובר בתוכנה יציבה יחסית למתחרים.

 

ההמלצה שלנו: לחכות. עם הזמן יש להאמין שגוגל ישפרו את הדפדפן ויהפכו אותו ליציב ויעיל יותר. כמו כן, העובדה ש-Chrome כתוב בקוד פתוח תגרום, סביר להניח, לפיתוח תוספים ושיפורים על ידי קהילת המפתחים, בדומה למה שקורה בפיירפוקס, מה שיהפוך את הדפדפן למתקדם עוד יותר. 

 

להורדת Google Chrome

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים