שתף קטע נבחר

כשר באימונים

הרב אוריאל גנזל, "הקואוצ'ר הכשר" הראשון, מסייע לפונים אליו להשתחרר מהמחסומים והסבל - תוך שימוש במקורות היהודיים. אז מהו מקומו של אלוהים במריבה בין בני זוג? איך ניתן ללמוד מהמשנה על קבלת החלטות? ומה בכלל הקשר בין יהדות לאימון? אסי דיין, שב על הספה, אנחנו מתחילים

בסכסוך עם הבוס? במריבה עם בת הזוג? מרגישים חנוקים? סוף-סוף תוכלו לטפל בבעיה, ובעצמכם, באמצעות סדרת מפגשים עם הקואוצ'ר ה"כשר" הראשון – הרב אוריאל גנזל. כן, רב היישוב רבבה שבמרכז השומרון יאמן אתכם להשתחרר מהמחסומים והסבל, תוך שימוש במקורות יהודיים.  

 

כשכל אדם שני הופך למאמן אישי, זה בהחלט מתחיל לבלבל. לכל אחד יש את שיטות האימון שלו, ולא תמיד ברור מי מאמן, איך ולמה. הרב גנזל, נשוי ואב לשבעה, החליט לשלב בין חומר לרוח יהודית, בין אימון שמנסה להתוות שיטת

חיים חדשה למקורות היהודיים. אחרי שלמד 15 שנים בישיבת "ברכת משה" שבמעלה אדומים וכיהן כ-13 שנים כרב - הוא גילה שהוא לגמרי בעניין.

 

"הכל התחיל ממאמר שכתבתי בנושא 'עבודה על המידות', שבו הצגתי תוכנית שיטתית למי שרוצה לעבוד על המידות שלו", הוא מספר. "באותה תקופה הכרתי את טל רונן, שהוא מאסטר בכל מה שקשור לקואצ'ינג בארץ, והפכנו לחברים. כשהוא קרא את המאמר שלי, הוא הזמין אותי לבית הספר שלו - שם הוכשרתי וסיימתי מסלול של מאמן אישי. לשנינו היה חלום משותף לשלב בין שני העולמות".

 

ומה הקשר בין יהדות וקואוצ'ינג?

 

"כרב, אנשים פונים אליי בלי סוף במקצועות ותחומים שנדרשת בהן עזרה. תמיד הקפדתי, ועודני מקפיד, לא לייעץ - אלא ליצור את ההקשר ואת ההבנה שתעזור לבן אדם לקבל את ההחלטות בעצמו. כשהוכשרתי להיות מאמן – קיבלתי את הכלים איך לעשות את זה כמאמן.

 

"אחד הסלוגנים החביבים עליי הוא 'אימון יהודי-ייעודי'. התפיסה שלי אומרת שכל אדם נולד עם צלם אלוקים ושיש לו שליחות וייעוד – ייעוד מול אלוקים. האימון היהודי מאפשר לאדם למצוא את הייעוד והשליחות שלו – כמו למה אלוהים שלח אותי לעולם? הדרך למצוא זאת היא בהשראת התנ"ך, חז"ל והמסורת היהודית".

 

ומה בנוגע למי שאינו קרוב לדת, האם גם הוא יצליח "להתחבר" לאימון כזה?

 

"כן, בוודאי. חלק גדול של המתאמנים שלי הם בכלל לא דתיים, אבל ההקשר של המקורות היהודיים מאוד מדבר אליהם. אני חושב שכולנו יהודים וחיים טוב יותר כשאנחנו לומדים לשלב את עולם הערכים שלנו עם הרוחניות שלנו.

כשאנשים מגיעים אליי לאימון הם מצליחים לראות את הדברים בצורה חדשה, וזה פורץ להם את הדרך להסתכלות אחרת על העולם".

 

אז איך זה עובד? מה קורה כשבני זוג מתחילים לריב?

 

"במקרה של זוגיות, הדינמיקה בריב עצמו מבטיחה את הריב הבא. אם אתה בא ואומר לזוג שאלוקים לא טועה, שאם קרה משהו יש לו סיבה, ושהריב הוא סוג של "מתנה" כדי שהחיים יתקדמו - זאת הסתכלות חדשה על הבעיה.

 

"בני אדם לא אוהבים לשנות. יש להם נכונות להיפתח לשינוי רק כשהסבל כבד מאי-הנעימות. ופה נכנס האימון ואומר בוא נשנה את התפיסה שלנו על הריב - מבעיה לפיתרון, למתנה אלוקית לברוא עבורנו  חיים חדשים. גם זוג חילוני שמגיע אליי מקבל את ההנחות הללו, וזה הופך לכלי אדיר בשבילם כי הם מבינים שאלוקים רוצה את טובתם, והוא מעניק להם הזדמנויות להגיע לטוב הזה".

 

מהו חופש?

גנזל מעניק דוגמה נוספת, מהתחום העסקי. הוא מספר על אנשי קריירה שבאים אליו מתוסכלים מכך שבחרו תחום אחד, ועם השנים זנחו תחומים אחרים. לדבריו, הם מרגישים סוג של סבל ורבים מהם מחפשים את החופש לבחור בין התחום העסקי לתחומים נוספים בחייהם.

 

"כשהם מגיעים אליי אני פותח איתם את המשנה במסכת אבות", הוא מעיד, "אנו קוראים את ש'אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה', ומפרשים. מה זה לעסוק בתורה? הכוונה היא לבדוק את אותה מערכת של שיקולים ששווה להתלבט

בהם בגלל שהם ערכים אלוקיים. השאלה הראשונה שאנחנו מנסים לענות עליה היא לאלו ערכים אלוקיים אני מחויב? ומשם אנחנו בוחנים את המושג 'חופש', כדי שהאדם יבין שהוא חופשי לבחור וחופשי להחליט עם איזה ערך הוא בוחר להתקדם על מנת להידמות לאלוקים".

 

בין אימון לתפילה הרב גנזל שוקד גם על ספר בנושא אימון יהודי-ייעודי עם הסופרת והעיתונאית ענת לב-אדלר. במקביל הוא מעביר סדנאות בנושא "הכנה לחיים" ואחראי על הקמתה של חברת אימון בשם "אמן, כן יהי רצון" - משחק מילים על כפל המשמעות ב"אמן" כמילת קריאה, לבין "אמן" כציווי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים