שתף קטע נבחר

גורם בפרקליטות: נבחן מחדש המלצות המשטרה

בפרקליטות ניסו להנמיך ציפיות, לאור המלצות המשטרה על סעיפי אישום חמורים נגד ראש הממשלה: "בניגוד למשטרה, אנחנו מקבלים החלטות ולא ממליצים". גורם אחר העריך: "עבירת השוחד לא תהיה אחד מסעיפי האישום". ההערכה בפרקליטות היא כי עד סוף החגים תגובש החלטה

בפרקליטות ניסו לשמור על טון מתון אמש (יום א'), לאחר פרסום המלצות המשטרה להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה אהוד אולמרט בעבירות חמורות של לקיחת שוחד, מרמה והפרות אמונים. "בניגוד למשטרה, אנחנו מקבלים החלטות ולא ממליצים", אמר ל-ynet גורם בפרקליטות.

 

המלצות ותגובות - הכותרות:

 

המשטרה הודיעה בתום דיונים ממושכים כי בפרשת טלנסקי נמצאה תשתית ראייתית להעמיד

לדין את ראש הממשלה על לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים על ידי עובד ציבור ועבירות נוספות לפי חוק איסור הלבנת הון. בפרשת "ראשונטורס" המליצה המשטרה להעמיד את אולמרט לדין, בגין קבלת דבר בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים ועבירות נוספות. בפרשת "מרכז ההשקעות" טרם התקבלה החלטה סופית.

 

גורם אחר בפרקליטות אמר כי למרות המלצות המשטרה - פרשות טלנסקי ו"ראשונטורס" ייבחנו מחדש. עוד הזכיר כי להמלצת המשטרה אין כל משמעות משפטית בשלב זה, שכן נדרשת הכרעת של הפרקליטות בנושא. 

 

"היו מספר פעמים בעבר, שבהן המשטרה המליצה להעמיד לדין ראשי ממשלה באשמת עבירות מסוימות - וכשהתיק הגיע לפרקליטות הכל התהפך", הזכיר הגורם, תוך שהוא רומז לסגירת תיק "האי היווני" בידי היועץ המשפטי מני מזוז, למרות המלצות המשטרה על העמדתו לדין של ראש הממשלה דאז, אריאל שרון.

 

הגורם המשיך ופירט: "יכול להיווצר מצב שבו יהיו חילוקי דיעות בין הפרקליט המלווה את התיק לבין גורמי המשטרה ולכן - כשהתיק יגיע לפרקליטות, ההחלטה יכולה להיות שונה לגמרי מהמלצות המשטרה". 

 

"עבירת השוחד לא תגיע לכתב אישום"

גורם נוסף בפרקליטות אמר ל-ynet כי הוא סבור שהמשטרה טיפסה על עץ גבוה מדי בכך שהמליצה להעמיד לדין את אולמרט בעבירה של לקיחת שוחד. "כפי שאני רואה את הדברים, אם יוגש כתב אישום - עבירת השוחד לא תהיה אחד מסעיפי האישום", העריך. 

 

למרות דברים אלו, עדיין בפרקליטות סבורים כי נגד אהוד אולמרט צפוי להיות מוגש כתב אישום. שם מדברים על פרק זמן של שבועות בודדים, הנדרשים כדי לבחון את כלל החומרים. ההערכה בפרקליטות היא כי המסקנות יגובשו סמוך לתום תקופת החגים.

 

יש לזכור, אומרים בפרקליטות, כי תיקי החקירה קיבלו ליווי צמוד של פרקליטים, ולכן החומר אינו זר לפרקליטות. גם היועץ המשפטי לממשלה עודכן כמעט בכל צעד בחקירה.

 

בפרקליטות ישנם גורמים המעבירים ביקורת על כך שהמשטרה החליטה לפרסם את המלצותיה. "אפשר היה לעשות הכל בשקט", טען אחד הגורמים, "ולא לצאת ברעש תקשורתי שכזה. כבר ראינו בפרשות אחרות מה קרה כאשר הדבר התפוצץ על ידי המשטרה ברעש גדול והגיע לפרקליטות וליועץ המשפטי לממשלה והפך לעכבר קטן".

 

הראיות: העברות כספים במזומן, מימון כפול לנסיעות

בפרשת טלנסקי: מממצאי החקירה עלה כי טלנסקי העביר לאולמרט סכומי כסף ניכרים משנת 1997 ואילך, חלקם במזומן ושלא כדין. עוד עלה כי אולמרט פעל בתקופה האמורה לקידום עסקיו של טלנסקי.

 

בנוסף העלו החוקרים כי בתקופה שבה כיהן אולמרט כשר התמ"ת, עו"ד אורי מסר שמר עבורו סכומים גבוהים של דולרים במזומן, שהגיעו למאות אלפי דולרים. תחילה בכספת במשרדו של מסר ולאחר מכן בכספת בבנק לאומי. הכסף שימש מקור למזומנים ומעת לעת התבקש מסר להעביר סכומים לידי שולה זקן או אולמרט.  

 

בפרשת ראשונטורס: מממצאי החקירה עלה כי בין השנים 2002-2006, גבה אולמרט,

 באמצעות אנשי לשכתו ומשרד הנסיעות ראשונטורס, מימון עודף ולעיתים אף כפול מגופים ציבוריים לנסיעותיו לחו"ל. הדבר נעשה על ידי הצגת חשבוניות כוזבות לאותם גופים ציבוריים וכן באמצעות הסתרת מידע מהם. בין הגופים: האגודה למען החייל, יד ושם, אקי"ם, ועל"ה.

 

במשטרה אמרו כי המימון העודף הגיע לסך של עשרות אלפי דולרים, שנשמרו עבור אולמרט במשרד הנסיעות ושימשו אותו למימון טיסות פרטיות עבורו ועבור בני משפחתו. במשטרה טוענים כי מחומר הראיות עולה מעורבות ישירה של אולמרט במתן הנחיות ובקיום מעקב אחר אותן הנחיות, אשר הביאו לגביית המימון העודף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. ראיות לכאורה
צילום: רויטרס
לדור. החומר התקבל
צילום: גיל יוחנן
מזוז. כבר סגר תיק
צילום: גיל יוחנן
מומלצים