שתף קטע נבחר

ממלכת הטורפים - מדריך מסעדות הבשר

אם מילים כמו סינטה, פילה, טי-בון, ספריבס ואסאדו מעוררות את בלוטות הטעם שלכם, הנה כמה הצעות שקשה לסרב להן

הוא מדמם, כולנו יודעים שהיה שייך פעם לבעל חיים חביב למדי, הוא לא מתוחכם וגם לא ממש בריאותי - אז למה כל כך הרבה אנשים לא מוכנים להחליף את הסטייק שלהם בשום דבר אחר? עד כדי כך הם נאמנים לו, שגל של מסעדות שמתמחות בבשר שוטף את הארץ. הנה כמה מהמקומות שבהם צמחונות היא מילה גסה.

 

פרסקו בר בשר

השף אליעזר לויה חבר לבעלי רשת המעדניות "קרל ברג" ופתח מסעדת בשרים רומנית-בלקנית ברחובות. הבשר מגיע מדי יום ממפעלי קרל ברג בבעלות משפחת אברמוביץ‭,'‬ שמתמחה ביישון ועישון של בשר כבר 61 שנה.

 14 סניפי הרשת מציגים מגוון רחב של בשר טרי, בשר לבן, נקניקים ונקניקיות בכבישה מכנית וידנית.

 

לויה מתמחה בעיקר בטיפול בבשר לבן ומגיש ספריבס ובייבי ריבס במגוון מרינדות. לבשרים מתלווה בר סלטים בלקניים, חמוצי הבית, נקניקים, דגים מעושנים ולחמים.

 

הרצל ‭,23‬ רחובות. טל' ‭.08-9349788‬ לא כשר.

 

הדסון בראסרי

השף עמיר אילן, שהוביל את דיקסי התל אביבית ב‭10-‬ השנים האחרונות, פתח לפני כחצי שנה את "הדסון‭,"‬ בראסרי אמריקאי ברמת החי"ל. אילן, שמומחיותו הגדולה היא בשרים, מפרק ומיישן את הנתחים בחדרי הקירור של המסעדה.

 הבשרים מופיעים בתפריט נפרד, שמתחלף מדי יום ומפרט את הנתחים שהגיעו לדרגה האופטימלית.

 

אילן גם מקיים סדנאות בשרים: תהליכי יישון, הבחנה בין סוגי נתחים שונים, התאמתם לדרגות הצלייה.

 

הברזל 29 רמת החי"ל, תל אביב. טל' ‭.03-6444733‬ לא כשר.

 

עב בשר

את השם העברי "עב בשר" בחר המסעדן הוותיק אילן עובד למסעדת הבשרים החדשה שלו. המסעדה שהוא מחזיק בשותפות עם משה בלו ממוקמת באזור התעשייה פולג בנתניה, בין בנייני ההייטק. על הקירות תמונות בשחור-לבן

מארכיון קיבוץ גבעת ברנר, שם גדל עובד, וגם התפריט מעוצב כאלבום תמונות נוסטלגי.

 

למרות שהמסעדה לא מוגדרת כשרה אין מערבבים בה חלב ובשר. כך מוגש הקרפצ'יו ללא גבינה, האנטריקוט עם רוטב מרסלה, קבב הטלה על מצע אורז ופילה הבקר עם פירה ובצל מטוגן.

 

המחשב ‭,1‬ אזור תעשייה פולג, נתניה. טל' ‭.09-8859599‬ אין תעודת כשרות.

 

בשר

במסעדת BASAR (כך, משום מה, במקור) אפשר לבחור את נתח הבשר, לצפות בחיתוכו ולבלוע את הרוק עד שהוא מאושר לאכילה. במרכז המסעדה בר גדול עם מקרר שבו מוצגים בשרים טריים ומיושנים, ולצדו גריל פחמים. יש גם פלנצ'ה מסורתית לאלה שמעדיפים צלייה על פלטה לוהטת.


דלפק הבשרים ב"BASAR" (צילום: שי בן-אפרים)

 

המאכלים הבלקניים של שף המסעדה יחיאל פילוסוף הם להקת החימום: איזוורה (גבינה עם בצל ירוק בנוסח בולגרי‭,(‬ קיופולו (חצילים בירקות טריים‭,(‬ עלי גפן ברוטב אגריסטדה, לביבות פראסה ברוטב לימון ממולאות בנוסח הבלקן.

 

מונטיפיורי ‭,29‬ תל אביב. טל' ‭.03-5252569‬ לא כשר.

 

מיט בר

"מיט בר" בשדרות ח"ן בתל אביב היא אחת ממסעדות הבשרים הוותיקות בעיר. היא הוקמה כבר לפני 15 שנה, על ידי האחים שי ושרון שלומי. הבשורה החדשה היא מסעדה אחות שנפתחה לאחרונה בהרצליה פיתוח, עם חלל גדול המעוצב בסגנון ניו יורקי, כולל ספות ישיבה רכות בגוון בורדו, רהיטי עץ ופסל כחול של הפסלת עפרה צימבליסטה.


מיני המבורגרים, "מיט בר"

 

את נתחי הבשר מיישנים שלושה שבועות ואת הסטייקים מציעים לסועדים רק כשהם מגיעים לדרגת היישון המדויקת. יש סינטה, אנטריקוט, פילה, ספריבס, צלעות טלה ופילה לבן. ההמבורגר הביתי עשוי מנתח סטייק עסיסי והנקניקיות האיטלקיות גם הן תוצרת המקום. תנור צרפתי "רוטיסרי" מיועד להכנת שיפודים מסתובבים. יינות הבית, שרדונה ומוסקט של היינן רן צימבליסטה, מיוחדים גם הם למקום.

 

הסדנאות ‭,4‬ הרצליה פיתוח. טל' ‭.09-9568844‬ לא כשר.

 

חיים נלו

נוסטלגיה שעשתה קאמבק היא מסעדת חיים נלו. תאריך הלידה של המיתולוגית נרשם ב‭1960-‬ וגרם לתל אביבים להתאהב בקבב רומני, סטייק לבן עם הרבה שום וחלקים פנימיים של בקר. לפני שנתיים דמם הגריל, אך לאחרונה הציתו הבנים דב ועופר את הגחלים מחדש.

 

המקום מעוצב באופן מודרני אבל המנות הקלאסיות נותרו: קבב רומני, צלע לבן, סינטה פרפר לבן, אנטריקוט ממבכירות, איקרה וחמוצים בלקניים. לחובבי הז'אנר גם הסטייק בפיתה על המפה.

 

דרך אילת ‭,11‬ ת"א-יפו. טל' ‭.03-5101919‬ לא כשר.

 

ביסטרו מינוס 200

בכניסה לקיבוץ עין גב מריחים את הגריל של השף אלפונסו. המסעדה ממוקמת על שפת הכנרת, נוגעת במים, והשולחנות ניצבים על מפלסי מדרגות בגבהים שונים

 תחת כיפת השמים (מי שרוצים תקרה מעל לראשם יכולים לשבת בתוך מבנה אבן כפרי‭.(‬

 

מעוררי התיאבון הארגנטינאים נוסח נקניקיות הצ'וריסוס, האמפנדס, רוטב הצ'ימיצ'ורי והחריף של הבית - פותחים את הקנה. אחריהם מוגשים נתחי סינטה ואנטריקוט עשויים בשיטה הדרום אמריקאית.

 

קיבוץ עין גב. טל' ‭.04-6658037‬ לא כשר.

 

בשרים

מדרחוב הבנים של טבריה, שהדגים היו גולת הכותרת שלו במשך שנים, קיבל לאחרונה תוספת בשרית. "בשרים" נפתחה על ידי חיים ושולי סוקי, שהיו בעליה של מסעדת שרי הוותיקה. המסעדה רחבת ידיים, מעוצבת בריהוט עור ועץ בחלל הפנימי ובכיסאות רטן ועץ בחוץ. יש חדר פרטי לאירועים עד 50 סועדים.

 

על גריל חדיש מונחים נתחי הבשר - סינטה, אנטריקוט ופילה לפי משקל, וכך גם השיפודים. במנות הראשונות סלטים תוצרת בית וביניהם חצילים מסוגים שונים וסלט ביצים עם תפוחי עץ.

 

מדרחוב הבנים ‭,5‬ טבריה. טל' ‭.04-6791500‬ כשר למהדרין.


אנטריקוט, ב"פרטרהאוס" (צילום: שלום בר-טל)

 

עוד על המפה

NG - עם מסעדות הבשרים הנוספות שנפתחו בשנים האחרונות בארץ נמנית NG בנווה צדק בדרום תל אביב, בניצוחו של השף עידו ארבייט. NG הייתה הראשונה שהביאה את בשורת הפורטרהאוס למרכז. בתפריט: אנטריקוט עד 800 גרם, פילה עגל עד 550 גרם, סטייק דאבל טי-בון, ספריבס ופורטרהאוס עד ‭1.2‬ קילוגרם. טל' ‭.03-5167888‬ לא כשר.

 

פורטרהאוס - המסעדה נפתחה לפני כשנתיים בתל מונד. השף יוסי אסרף מיישן בעצמו בשרים מפרות מבכירות. הוא בוחר את הנתחים על פי משקל, צבע ושיוש, וגולת הכותרת הם נתחי הפורטר שמשקלם קילו וחצי. טל' ‭.09-7969666‬ לא כשר.

 

‭THE MEAT & WINE CO‬ - בהרצליה היא הסניף הכשר של רשת בינלאומית שמקורה בדרום אפריקה. השף יניב עדן מיישן ומכין את הבשרים על פי צורת העשייה שנהוגה ברשת. לבד מנקניקיות בורוורס ורצועות הבילטונג, התפריט מציע אנטריקוט, צלע עגל חלב, פילה, ספריבס וסירלוין. טל' ‭.09-9567006‬ כשר.

 

ולכל אלו מצטרפות מסעדות קצבים, שהידועה ביניהן היא "לימוזין" ברמת ישי, לצד "מרינדו" בעין גב, "דוריס קצבים" בראש פינה ו"מיט שוס" בקצרין.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גריל רומני, "חיים נלו"
צילום: ירון ברנר
מומלצים