שתף קטע נבחר

זירת הקניות

אשקלון: כוח שיטור ימי עצר 15 פעילי "גרינפיס"

פעולת המחאה של "גרינפיס" כנגד הקמת תחנת כוח פחמית באשקלון הסתיימה בעיכובה של ספינת הארגון ובמעצרם של 15 מפעיליו. בטרם נעצרו הספיקו הפעילים לעגון באזור אסור, להפריע לפריקת הפחם בנמל ולרסס כתובות מחאה על גב ספינת משא

פעולת מחאה של פעילי ארגון "גרינפיס", כנגד הקמתה של תחנת הכוח הפחמית באשקלון - הסתיימה היום (ב') עם מעצרם של 15 פעילים - בהם קברניט הספינה. הפעילים נעצרו על ידי שוטרי השיטור הימי באשקלון, לאחר שעשרות מהם הגיעו לחופי העיר על סיפון ספינת הדגל ועגנו באזור האסור לעגינת כלי שיט.

 

במסגרת פעולת המחאה הפרובוקטיבית, עגנה הספינה (המכונה "Rainbow Warrior") מול תחנת הכוח רוטנברג בעיר. המטרה: חסימתה של ספינת משא ענקית שנשאה על סיפונה כ-200 אלף טון פחם. בארגון ציינו כי אורכה של ספינת הפחם הענקית שנחסמה הוא כ-315 מטרים וכי ספינת הארגון משתרעת על 18 מטרים בלבד.

 

זמן קצר לאחר העגינה, הורדו מסיפון הספינה ארבע ספינות גומי מתנפחות ועליהן 15 פעילים, אשר עשו דרכם למזח הפחם בעיר. הפעילים הגיעו לאזור הסמוך לתחנת הכוח והפריעו למהלך פריקת הפחם. בהמשך, אף טיפסו שני צוותי פעילים על עוגן ספינת המשא וריססו עליה את הכתובות "פואד הפחם הורג" ו"הפסיקו את השימוש בפחם".

 

פעולת המחאה הנוכחית מצטרפת לפעולות מחאה רבות אשר בוצעו על-ידי פעילי הארגון במהלך השנה, כנגד הקמתה של תחנת הכוח הפחמית באשקלון (פרויקט D). כמו בפעולות מחאה קודמות, גם הפעם ציינו בארגון כי התנגדותם סובבת סביב נזקי הסביבה והבריאות אותם גורם הפחם.

 

"שריפת הפחם ושינוי מצב הצבירה שלו ממוצק לגז הופך אותו לדלק הפוסילי (המחצבי) המסוכן ביותר לאדם ולסביבה", אמרו. "בין היתר השריפה פולטת חלקיקים נשימים, פיח וכספית הידועה כרעילה ביותר, במיוחד לעוברים וגורמת נזקים בלתי הפיכים". 

 

על אף מעצר הפעילים היום, בארגון מיהרו להביע סיפוק באשר לפעולת המחאה. "הספינה שלנו אולי קטנה מאות מונים מספינת הפחם אך ביכולתנו לעצור אותה", ציינה נילי גרוסמן, מנהלת מאבק האנרגיה ושינויי האקלים בגרינפיס.

 "המסר מאחורי הסיפור המודרני של 'דוד וגולית' הוא שכל אזרח יכול לעצור את החלטתו האומללה של משרד התשתיות בדבר בניית התחנה הפחמית השנייה באשקלון".

 

בארגון ביקשו להבהיר כי לצד התנגדותם של משרד הבריאות, שר הפנים מאיר שטרית וחברי כנסת נוספים, זוכה התוכנית להתנגדות גם מצד גורמים מקומיים רבים וארגוני סביבה. בין השאר מתנגדים לתוכנית גם עיריית אשקלון, איגוד ערים לאיכות סביבה בעיר ורשויות נוספות אזור - בהם מועצת שער הנגב, מועצת באר טוביה, מועצת חוף אשקלון ומועצת שפיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כוח השיטור הימי
צילום: דודו בר סלע
מומלצים