שתף קטע נבחר

פשר החלום: איפה ישנים בפריז

למצוא מקום לינה בפריז, בלי לקחת משכנתא ובלי לישון בכוך מעופש - זו משימה לא פשוטה. אז מה עושים כשאפילו בתי המלון הזולים יקרים מאוד, איך לא נופלים בפח ומה עוד מציעים הפריזאים? כנרת רוזנבלום מגישה מורה נבוכים

עקרונית, כל הסיפור הזה של מלונות תפור על פריז. אירוח מדוקדק, נימוסים שולטים בכל, מהדורמן שבכניסה ועד לחדרנית, שוקולד מעודן על הכרית הרכה, תותים ושמפניה, כרכובים בכל חדר, שידה מתקופת לואי ה-14 מתחרה על תשומת הלב עם מראה משוק העתיקות בבסטיליה.

 

ההצגה המושלמת של שהות בבית מלון בתפאורה מלאה ונטולת חורים, תוך ההסתרה הנחושה של אחורי הקלעים, יושבים בול על המנטליות הצרפתית, שמעדיפה את יופיים של הדברים על פני האמיתיות שלהם. והאמת, גם לי לא היה איכפת להתחפש לנסיכה ולבלות במלון כזה כמה לילות, אבל העניין הוא שאין לי מספיק איברי גוף בלתי חיוניים למכור לטובת העניין.

 

350 יורו ללילה, ואף למעלה מזה, זהו מחירם של מלונות ארבעה כוכבים בפריז. אגב, מלונות המדורגים חמישה כוכבים לא תמצאו כאן. חמישה זה רק לאלוהים. בימים אלה ממש עמלים המלונאים לשכנע את משרד התיירות לעבור לשיטות המדידה המקובלות בעולם. בכל מקרה, שיטת הכוכבים כאן אינה במיטבה ולכן לא כדאי לתת לה משקל רב בבחירת המלון.

 

ממלונות היוקרה ומטה, הולך מצב המלונאות ומבאס את התמונה יותר. המלונות הזולים יותר בדרך כלל הרבה פחות טובים, ובכל זאת, "זול יותר" זה עדיין מאוד יקר בכל הנוגע לפריז - משהו כמו 120 יורו ללילה למלון פשוט יחסית, תכפילו במספר הלילות שלכם, זאת הוצאה עצומה בטיול, שלעתים קרובות גורמת למפח נפש.


רק אם יש לכם כליה מיותרת למכור (צילום: באדיבות חברת אלדין טרוול)

  

מלונות: הכי חשוב להנמיך ציפיות

ובכן, בכל הנוגע למלונות, צריך לדעת למה לצפות, ולקבל החלטה מושכלת.

 

החדרים הם לרוב קטנים מאוד. קטנים עד כדי כך שצריך לתמרן כדי להניח את המזוודה במקום כלשהו וגם, למשל, לסגור את הדלת. אמבטיות ושירותים: זעירים. מעליות: לעתים מספיקות לאדם. לפני ארוחת בוקר.

 

מלונות הרשתות, כמו הולידיי אין, איביס, סופיטל, בסט ווסטרן, מספקים לרוב משהו סטנדרטי ולא רע, אם כי לעתים גם לא יפה במיוחד. המלונות הפרטיים מפוקחים פחות, ולכן עשויים להפתיע - לרעה ולטובה.

 

השירות יהיה לרוב פונקציונלי, אבל לגמרי לא אמריקאי. כלומר, תשכחו מהלקוח שתמיד צודק, זה לא עובד בחיים עצמם, ובטח לא בצרפת.

 

אחרי שעשינו תיאום ציפיות, איך בכל זאת מוצאים מלון טוב בפריז:

 

הקלאסית: אתרי המלצות הגולשים מרכזים את הניסיון האנושי במלונות העולם באינספור ביקורות ודירוגים, מה שאמור לספק לכם תמונה לא רעה של המלון. אולם, כמו בהרבה דברים ברשת, הבעיה היא שלחלק מהגולשים אין מושג על מה הם מדברים, וחלק אחר של הביקורות הן פשוט פיקטיביות.

 

booking.com, לעומת זאת, נמצא על ידי הנוסע המתמיד של הבית כאתר שבולט על פני האחרים במהימנותו. הציונים והביקורות הטקסטואליות מאוד אמינות, ומשקפות היטב את איכות המלונות עוד טרם הביקור. לאחר ההזמנה דרך האתר, יוצר האתר קשר עם המשתמש, ומזכיר לו לדרג את המלון באתר, וכך נוצר אוסף עשיר ומהימן יחסית של ביקורות על כל מלון. שירות הלקוחות יעיל, ומניסיון ברוב המלונות הם מציעים את התעריף הזול ברשת. בכל אופן, אחרי בחירת המלון, מומלץ תמיד לעשות עוד חיפוש אחד על המחיר באתרים אחרים או באתר המלון עצמו.

 

המלצות מקצועיות יותר: הת'ר סטימלר הול, עיתונאית אמריקנית שחיה בפריז, בודקת מלונות עבור Fodor's ומדריכי תיירות אחרים. היא ראתה מאות מלונות, ובחנה אותם באופן מקיף, מהעיצוב והניקיון ועד השירות. במדריך המלונות שלה היא לא רק עובדת חזק על הנמכת הציפיות, התנאי הראשון להנאה ממלון בפריז, אלא גם סוקרת שורה ארוכה של מלונות שבדקה לעומק, ולעתים גם בילתה בהם לילה (על חשבון המלון אמנם). ההמלצות שלה מובאות בחלוקה לרבעים, לרמות מחיר ולסגנונות. 


חמישה כוכבים זה רק לאלוהים. מלון ארבע העונות (צילום: איי פי)

 

החלפת דירות: מתכננים טיול סביב הדירה

נכון, צריך חברים באיזור החיוג הנכון, וגם הרבה מזל ונחישות בשביל להצליח למצוא דירה בפריז. אבל כשמצליחים, הקלות והנוחות והנועם של מגורים בבית אחר, נחמד, שווה הרבה יותר מהמלון הסביר שתוכלו להרשות לעצמכם. מלבד העובדה שהפטור מהתשלום על לינה מוזיל את הטיול באופן דרמטי, זאת בעיני דרך נפלאה לטייל בעולם, גם אם היא לרוב עובדת הפוך: קודם מזהים את הפוטנציאל לדירה, ורק אז מתכננים את הטיול סביבה.

 

הדרך הנכונה לעשות את זה היא להתחיל להפיץ מייל מסודר, שבו אתם מציעים את דירתכם להחלפה, כולל תיאור קצר של הדירה, של אזור המגורים ואזורי היעד הנשאפים. גם הודעה בפייסבוק עשויה להפתיע אתכם ביעילותה.

 

אם יש לכם בית בר החלפה, כמו דירה נאה בלב תל אביב או ירושלים, בית בכפר, או כל דבר שצופה לים, תוכלו להרחיב את מאגר המכרים בעלי הדירה השווה להחלפה, ולהרשם לאתרי החלפת דירות. רוב האתרים מכילים תמונות ופירוט מלא על המיקום והאזור וגם על הדיירים עצמם. ההרשמה לאתר כרוכה בתשלום (בסביבות חמישים יורו; מסנן יעיל שמכניס פנימה את הרציניים ובעלי הדירות השוות יותר), ובלא מעט עבודה, לחפש את מי שיוכל וירצה להחליף דווקא איתך. אבל בסופו של דבר אפשר לחסוך המון כסף, ולחיות שבוע כמו פריזאי של ממש, כולל ההמלצות של בעלי הדירה על הבולנז'רי הקרוב הכי טוב ועל מסלול האופניים הכי יפה.

 

אנחנו רשומים ב-home for exchange, אבל יש עוד רבים אחרים, טובים לא פחות (אם יותר, אנא צרו קשר).


להחליף דירה ולחיות כמו פריזאי אמיתי (צילום: כנרת רוזנבלום) 

 

דירה להשכיר: קל יותר מבתל אביב

כיוון שפריזאים נוסעים להמון חופשות, והדירה היא אחד הנכסים הכי משמעותיים שלהם בגלל יוקר הדיור כאן, רבים מהם מעמידים להשכרה את הדירה שלהם כשהם עוזבים אותה. היתרונות העצומים בשכירת דירה הם מקום, הרבה יותר מקום באותו מחיר, והכניסה לנעליו של מישהו שחי חיים אחרים, שהיא מסקרנת ומעשירה את הטיול. כמובן, אם הנעליים שלו מריחות היטב.

 

לעתים קרובות הדירה המושכרת היא דירה קטנה שנקנתה לצורך השכרתה לתיירים, ואז היא פחות מקומית ולא תוכלו לגלות לכמה הגיע חשבון הגז. אבל עדיין, היא מגיעה עם ליווי צמוד של בעליה המקומיים, שזה לרוב עוזר למקסם את השהייה בעיר.

 

במאה יורו ללילה אפשר למצוא דירות חמודות בהחלט באזורים טובים, ובקלות אפשר גם לרדת מתחת למחיר הזה, בשביל דירות קטנות יותר ובאיזורים המעט מרוחקים יותר. אם תרצו, אפשר כמובן להוציא אלפי יורואים גם בקטגוריית הדירות, ולראות איך מרגיש ללילה בדירות פאר בפלאס דה ווז' ממש.

 

כל חיפוש באינטרנט על Paris short term rentals יניב יותר תוצאות ממה שתוכלו להכיל.

 

קחו בחשבון שגם אם סימנתם דירה שמצאה חן בעיניכם וכתוב שהיא פנויה בתאריכים שמתאימים לכם - אל תתייחסו אליה מראש כפנויה. אנשים מוסרים את הדירות לאתרים עם תאריכים כלליים של חופשות, ורק אחרי שמתבצעת הזמנה בודקים בסוכנות אם אכן הדייר נוסע או שהוא מוכרח להספיק עוד איזה פרויקט בעבודה.

 

למקסם את השהייה בעיר (צילום: איי אף פי)

 

צימר, בד אנד ברקפסט או איך שלא אומרים את זה בצרפתית

זה נשמע מאוד לא פריזאי, אבל מתברר שגם בתוך פריז קיימים צימרים, כלומר חדרי אירוח, ברמות שונות, בבתים פרטיים של אנשים. זאת עשויה להיות חוויה אחרת לגמרי, כמובן, נתונה לא מעט לחסדו של המזל והשידוך הנכון בין המארח למתארח, אבל לרוב מדובר בדברים שאפשר להרגיש כבר בתהליך ההתקשרות המוקדם.

 

אפשר לחפש ב-Meeting the French, אתר שמציע גם ארוחות משותפות ומפגשי דיון של אמנות ותרבות. או במילות החיפוש chambre d'hotes וparis. העיקר שתמצאו מבעוד מועד מקום להניח בו את הראש, לחלום בו חלומות פריזאיים, ולצאת להגשים אותם, מיד למחרת בבוקר.

 

הכותבת היא עיתונאית החיה בפריז ובעלת האתר "פריזאית " - המדריך הסודי לגילוי העיר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איך לא להפוך את החוויה הפריזאית לחור בכיס?
צילום: כנרת רוזנבלום
מומלצים