אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

השד הדתי

לבני. אחרונה אצל הדתיים צילום: ירון ברנר
לבני. אחרונה אצל הדתיים צילום: ירון ברנר
 
שטרית. הפתעה צילום: גיל יוחנן
שטרית. הפתעה צילום: גיל יוחנן
 
מופז. שני צילום: גיל יוחנן
מופז. שני צילום: גיל יוחנן
 
דיכטר. 6% צילום: גיל יוחנן
דיכטר. 6% צילום: גיל יוחנן
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

סקר: מיהו המועמד הקרוב ליהדות בקדימה?

תוצאות הבחירות לראשות קדימה צפויות לקבוע מי יהיה ראש הממשלה הבא. סקר ynet-גשר יצא לבחון את קרבת המועמדים ליהדות וחזר עם תוצאה מפתיעה וגם: האם יש בעיה הלכתית לכהונת אישה בתפקיד?

קובי נחשוני
פורסם: 15.09.08, 11:58

מערכת הבחירות על ראשות "קדימה" עומדת לפני הכרעה, ותוצאותיה עשויות לקבוע את זהות ראש הממשלה הבא. לקראת יום הבוחר בחן סקר מיוחד של ynet יהדות ועמותת גשר את קרבת המתמודדים ליהדות. התוצאות: שר הפנים מאיר שטרית מפתיע וכובש את המקום הראשון, השר אבי דיכטר – אחרון. על האפשרות לכהונת אישה בתפקיד ראש הממשלה מסכימים כמעט כולם: איו בכך בעיה הלכתית.

  

סקר ynet-גשר נערך על ידי מכון "פאנלס" וכלל 511 מרואיינים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל. טעות הדגימה המירבית: 4.4%±

  

בשאלה הראשונה נשאל כל משתתף מי מבין המועמדים לראשות מפלגת קדימה הוא לדעתו הקרוב ביותר ליהדות. 58% בחרו בשר הפנים מאיר שטרית שבמקום הראשון, 24% בשר התחבורה שאול מופז, 12% סבורים ששרת החוץ ציפי לבני היא הקרובה ביותר ליהדות, ו-6% בלבד ציינו את השר לביטחון הפנים אבי דיכטר.

  

מפילוח להגדרות דתיות עולה כי כלל המגזרים בחרו במועמד מאיר שטרית כקרוב ביותר ליהדות, אולם אצל החרדים הוא זוכה ל-41% בלבד לעומת 59%-57% בקרב הנשאלים האחרים. המרואיינים הדתיים הם היחידים שדירגו את השרה לבני במקום האחרון עם 2% בלבד, כאשר אצל האחרים היא מקדימה את דיכטר וזוכה במקום השלישי.

 

ניתוח נוסף של התוצאות מלמד כי הנשאלים בקבוצת הגיל 20-18 הם היחידים שציינו דווקא את מופז יותר מהאחרים ומיקמו אותו ראשון עם 44%. בכל הקבוצות האחרות שומר שטרית על המקום הראשון, ואחריו, בסדר זה - מופז, לבני ודיכטר. 

 

ומהי עמדת היהדות ביחס לכהונת אישה בתפקיד ראש הממשלה? 85% השיבו כי אין בכל כל בעיה, כשם שבימי התנ"ך שימשו נשים בתפקידי הנהגה כדוגמת דבורה הנביאה. 10% אמרו כי הדבר בעייתי מבחינה הלכתית, אך הם סבורים כי על ההלכה להשתנות ולהתאים עצמה למציאות. 5% נוספים אמרו כי כהונת אישה במשרד ראש הממשלה תהיה "בניגוד גמור ליהדות".

 

מפילוח להגדרות דתיות עולה כי בקרב החרדים סבורים 64% שאין כל מניעה הלכתית לכהונת אישה כראש ממשלה, אך 34% אמרו כי הדבר עומד בניגוד גמור ליהדות. אצל הדתיים היחס הוא 87% ו-7% בהתאמה, כש-6% אומרים שיש בכך בעיה, אך על ההלכה להתאים עצמה למציאות.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©