שתף קטע נבחר

כל מוסד אקדמי יקבע את שכר הלימוד בעצמו

שרת החינוך, יולי תמיר, הורתה להקפיא את שכר הלימוד עד לקבלת החלטה בממשלה. הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה, שבראשה עומדת תמיר, החליטה: כל מוסד אקדמי רשאי לעשות ככל העולה על רוחו. הסטודנטים ימשיכו במאבק

המועצה להשכלה גבוהה נגד יולי תמיר: הוועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה (ות"ת) הודיעה היום (ג') שלא תעביר הנחיה למוסדות לגבי גובה שכר הלימוד לשנת הלימודים הקרובה, עד להחלטה בממשלה. משמעות הדבר: כל מוסד יהיה רשאי להחליט אם להעלות את שכר הלימוד או להשאירו כפי שהיה בשנה שעברה.

 

ההחלטה התקבלה למרות בקשתה של שרת החינוך, יולי תמיר, המשמשת גם כיו"ר המועצה להשכלה גבוהה, לא לבצע כל שינוי בשכר הלימוד עד שהממשלה תחליט.

  

הסטודנטים הודיעו שיפתחו במאבק אם שכר הלימוד יעלה. המוסדות שיבחרו להעלות את שכר הלימוד ולא להמשיך בהנחה של 26% - כפי שהיה נהוג בשנים האחרונות (על בסיס החלטות ועדת וינוגרד להפחתת שכר הלימוד) - יעלו את שכר הלימוד אצלם בכאלף שקלים.

  

הוועדה לתכנון ותיקצוב של המועצה להשכלה גבוהה קיימה בימים האחרונים דיון מעמיק בנוגע לשכר הלימוד לסטודנטים במוסדות המתוקצבים להשכלה גבוהה בשנת הלימודים הקרובה (תשס"ט). באחרונה, ציינו בוועדה, התקבלו הנחיות סותרות בנושא מגורמים בממשלה.

 

אז מי קובע - האוצר או החינוך?

במסגרת הדיון, הוצגו בפני חברי הוועדה לתכנון ותקצוב מספר עמדות - דרישת שרת החינוך לא לבצע כל שינוי בשכר הלימוד עד לקבל החלטה בנושא בממשלה, וגם בקשת הסטודנטים להורות למוסדות לגבות שכר לימוד דומה לזה שנקבע בשנת הלימודים הקודמת. מנגד עומדת דרישת אגף התקציבים במשרד האוצר להורות למוסדות המתוקצבים להעלות ב-6% את שכר הלימוד. בסוף הדיון החליטו חברי הוועדה לא להעביר כל הנחייה.

 

על פי בדיקות כלכליות ותחשיבים שערכה הוועדה, אם שכר הלימוד יישאר על כנו, תידרש למעשה תוספת תקציבית של 95 מיליון שקלים למערכת ההשכלה הגבוהה - לעומת התקציב לשנת 2009 שאושר למערכת בישיבת הממשלה לפני כשלושה שבועות.

 

בות"ת מציינים כי קיבלו לאחרונה הוראות סותרות מגורמים בממשלה ביחס לנושא שכר הלימוד. מנכ"ל ות"ת, סטיבן סתיו מסר: "אנו ניצבים בפני משבר, כל עוד לא הוסדר הכיסוי התקציבי לשיפוי המערכת בגין הפחתה של 26% בשכר הלימוד כפי שהיה בשנתיים האחרונות".

 

בוועדה הבהירו כי הם חושבים שממשלת ישראל צריכה לקבל החלטה בתקופה הקרובה, משום שחוסר הוודאות פוגע קשות בהכנות של המוסדות והסטודנטים לקראת שנת הלימודים, ומעמיד בספק את פתיחת השנה במועדה.

 

"נדאג שיעמדו גם ביתר דרישות האוצר"

והסטודנטים? הם מבטיחים להמשיך להיאבק. "אם אחת האוניברסיטאות תעלה את שכר הלימוד, יהיה הרבה בלאגן.

 הסטודנטים ייצאו שוב לרחובות", כך מאיים יור התאחדות הסטודנטים הארצית, בועז טופורובסקי.

 

לדבריו, "אנחנו קוראים לות"ת לפעול בהתאם להנחיות שרת החינוך ולהקפיא את גובה שכר הלימוד כפי שהתחייבה הממשלה. אם יחליטו להעדיף הנחייה של פקידים באוצר, נפעל לוודא שהם יעמדו בשאר דרישות האוצר - גם אלה שלא נוחות להם, כמו קיצוץ בשכרם המופרז, הוצאות נסיעה לחו"ל ועוד". בימים אלה שוקלים ארגוני הסטודנטים פנייה לבג"ץ בנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתנגדים להחלטת תמיר
צילום: מוקי שוורץ
צילום: אלעד גרשגורן
כמה ישלמו הסטודנטים?
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים