אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

סיבוב נוסף

רוצה את צור. פרידמן צילום: מיכאל קרמר
רוצה את צור. פרידמן צילום: מיכאל קרמר
 
ביניש. רוצה את פוגלמן צילום: AFP
ביניש. רוצה את פוגלמן צילום: AFP
 
 


 

מינויים לעליון: ביניש ופרידמן לקראת עימות נוסף?

הוועדה לבחירת שופטים תתכנס ביום שני, בניסיון נוסף לגשר על הפערים בין נשיאת העליון לשר המשפטים בשאלת מינוי שלושה שופטים חדשים לעליון. גם הפעם צפוי עימות רווי יצרים - וספק גדול אם תתקבל החלטה

אביעד גליקמן
פורסם: 21.09.08, 01:00

הוועדה למינוי שופטים צפויה להתכנס מחר (יום ב'), בניסיון נוסף לאשר את מינויים של שלושה שופטים חדשים לבית המשפט העליון. כמו בפעמים הקודמות, גם הפעם צפוי עימות רווי רגשות בין שר המשפטים דניאל פרידמן, ונשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית ביניש. ספק גדול אם בסופו של יום תתקבל החלטה.

 

אל המחלוקות שאיפיינו את הדיונים הקודמים של הוועדה למינוי שופטים, צפויים להצטרף

ראש בראש
ביניש: העליון לא יתפקד; פרידמן: את אשמה / אבירם זינו
נשיאת ביהמ"ש העליון מחתה בפני שר המשפטים על דחיית כינוס הוועדה למינוי שופטים וטענה שהדבר עלול להוביל לביטול תיקים. פרידמן ענה בתקיפות: את זו שגרמת לעיכוב במינויים
לכתבה המלאה

הפעם שני גורמים חדשים: האחד - שינוי החוק המאפשר לוועדה לבחור מועמד לעליון ברוב של שבעה חברים מתוך תשעה. השני - קריאתה של ועדת השרים לענייני חקיקה לוועדה לבחור גם במועמדים שלא כיהנו כשופטים בעליון במינוי זמני. גורם נוסף שיתווסף אל הדיונים הוא המגעים הקואליציוניים המתקיימים בימים אלה להקמת ממשלה חדשה.

 

תשעת חברי הוועדה הם: השרים פרידמן וגדעון עזרא, הנשיאה ביניש, צמד השופטים אדמונד לוי ואיילה פרוקצ'יה, יו"ר לשכת עורכי הדין יורי גיא-רון, עו"ד פנחס מרינסקי וחברי הכנסת גלעד ארדן (ליכוד) ואורית נוקד (עבודה).

 

התיקון לחוק מאפשר לשלושה חברים בוועדה לטרפד מינוי כזה או אחר, ולכן - לדעתו של כל חבר בוועדה יש חשיבות גדולה או יותר מבעבר. השינוי בחוק נועד להביא להסכמה רחבה בקרב חברי הוועדה, אך נתקל בהתנגדותם של ביניש וגיא-רון, כיוון שלטענתם הוא מביא לשיתוק עבודת הוועדה.

 

"התיקון האחרון שנעשה לחקיקה ומחייב רוב של שבעה, מביא הלכה למעשה לשיתוק של הוועדה מצד אחד או להתפשרות מצד אחר. זאת יותר ועדה של אי בחירת שופטים מאשר בחירת שופטים", אמר גיא-רון ל-ynet. "המצב שבו כל שלושה חברי ועדה יכולים לטרפד מינוי הוא בלתי אפשרי. אני מבין את הקסם בהצעה, אבל כשמתרגמים את הקסם לבחירה בפועל - התוצאה היא אי בחירה", הוסיף. 

  

פרידמן מנופף בצור, ביניש מאחורי פוגלמן

לוועדה הוגשו שמותיהם של 19 מועמדים ממערכת המשפט, האקדמיה והשוק הפרטי. המועמדים הם השופטים שכיהנו עד כה בבית המשפט העליון כמינוי זמני: יוסף אלון, דבורה ברלינר, דוד חשין, יהונתן עדיאל ועוזי פוגלמן. השופטים שלא כיהנו במינוי זמני: יהודית צור, ניל הנדל, צבי זילברטל, יצחק עמית ועמירם בנימיני. מועמדים מהאקדמיה: מיגל דוייטש, אביעד הכהן, שלום לרנר, מנחם מאוטנר, איל בנבנישתי, דפנה ברק ארז ואריאל פורת. ועורכי דין מהשוק הפרטי: שמואל ילינק ואסף פוזנר.

 

מינוי השופטים חנן מלצר ויורם דנציגר לבית המשפט העליון באמצע 2007 מקטין מאוד את סיכויהם של עורכי הדין פוזנר וילינק להיבחר. מלצר ודנציגר הצטרפו לבית המשפט מהשוק הפרטי ולא נראה כי ביניש תשנה את דעתה ותסכים למינוי עורכי דין פרטיים נוספים. גם סיכוייהם של מועמדי האקדמיה אינו נראה מזהיר, לאור חוסר התלהבותו של פרידמן מהמועמדים והתנגדותה של ביניש.

 

בשלב זה נראה כי המועמדת הבולטת ביותר לקבל מינוי היא שופטת בית המשפט המחוזי בירושלים יהודית צור. פרידמן מעוניין למנות אשה לתפקיד וצור היא המועמדת הטובה ביותר מבחינתו. אולם, צור נתקלת בווטו חזק ביותר מצד ביניש, בשל מחלוקות מהעבר וסכסוך על רקע אישי-אידאולוגי. בעקבות כך, עלה שמה של השופטת דבורה ברלינר, אולם זאת צפוייה להיתקל בהתנגדויות מצד לשכת עורכי הדין, שם טוענים כי היא נוטה לצד הפרקליטות.

 

המועמד אותו ביניש רוצה לראות בבית המשפט העליון הוא השופט עוזי פוגלמן. פוגלמן נתקל בהתנגדות מצד פרידמן, אולם התנגדות זו אינה דומה בעוצמתה לזו של צור בעיני ביניש.

שמותיהם של השופטים זילברטל ועמית עלו כמועמדי פשרה, למרות ששניהם לא כיהנו בתפקיד שופט עליון במינוי זמני.

 

לקראת הדיון קיימות ארבע אפשרויות ובשלב זה נראה כי לארבעתן סבירות שווה. האפשרויות הן שייבחרו שלושה מועמדים, שניים, אחד או אף לא מועמד אחד. למרות רצונם של חברי הוועדה למנות עוד שופטים בשל העומס הרב על בית משפט העליון, הרי שהתעקשות פרידמן על השופטת צור והתעקשות ביניש על פוגלמן, יכולה להוביל לפיצוץ ולאי בחירה של אף לא אחד מהמועמדים.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as19-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©