שתף קטע נבחר

טעם של מסורת: מרק חומוס, דלעת וזעפרן

כורכום, הוא תבלין נהדר ויומיומי. באירועים חגיגיים אפשר להחליף אותו בזעפרן האצילי. הנה מתכון למרק מסורתי לראש השנה, שמכיל גרגרי חומוס, דלעת וזעפרן

מרק חומוס, דלעת וזעפרן

מתכון באדיבות חביבה עזרן, אמא של חנן עזרן, שף "לחם ארז" בהרצליה

 

בבית של משפחת עזרן מתבלים כמעט כל דבר בכורכום - קציצות, מרק, עוף, אטריות, קוסקוס, ממולאים - בקיצור, הכל, אבל את הטעם של החגים נותן הזעפרן (שיקר בהרבה מהכורכום) - תבלין יוקרתי, שמבדיל בין ימי החול לחגים.

 

ציר ירקות: בראש השנה נהוג לברך על ירקות מבושלים (דלעת, לוביה, כרישה, מנגולד). את הירקות מבשלים בשפע מים עם קצת זעפרן. לאחר סינון הירקות, נוזלי הבישול הופכים להיות הבסיס (הציר) למרק, אבל גם בלי ציר המרק יהיה טעים.

 

המרכיבים:

2 כוסות גרגרי חומוס (הגדולים שמכונים חומוס לבן)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות

3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

3 קישואים חתוכים לקוביות

3 כרשות חתוכות לקוביות

2 בצלים קטנים חתוכים לקוביות

1/4 גרם זעפרן

מלח ופלפל לבן טחון טרי

1/2 כוס שמן זית

ציר ירקות או מים

 

להגשה: צרור כוסברה, שטופה וקצוצה


(צילום: ירון ברנר) 

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את גרגרי החומוס, מניחים בקערה גדולה, מוזגים 3 ליטר מים, מוסיפים סודה לשתיה ומשרים במשך 24 שעות. ממיסים את הזעפרן בתוך כוס מים קרים, מכסים ומניחים במקרר למשך הלילה (או לפחות שעתיים מראש).
  2. מסננים ושוטפים את גרגרי החומוס. מקלפים את הקליפה, מעבירים לסיר, מכסים במים נקיים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על סף רתיחה כשעתיים עד לריכוך מלא. מדי פעם מקפים את הקצף שנוצר.
  3. בסיר נוסף מניחים את הירקות, שמן הזית ומחצית מגרגרי החומוס, מכסים בציר או מים, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור כשעה.
  4. מתבלים במלח ופלפל לבן, טועמים וטוחנים את הירקות הוחומוס בעזרת בלנדר מוט.
  5. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס השלמים, מתבלים במי הזעפרן ומבשלים 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול ומגישים, עם המון כוסברה טרייה קצוצה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים