שתף קטע נבחר

50% מתאונות העבודה הקטלניות - בענף הבנייה

התאחדות הקבלנים יזמה פרויקט הכשרה בתחום הבטיחות, בהשתתפות מנהלי עבודה ובעלי תפקידים באתרי בנייה

כ-50% מתאונות העבודה בישראל שמסתיימות במוות הן בענפי הבנייה והן גובות כ-38 הרוגים בשנה. 8,000 מקרים של נפילות מגובה קורים מדי שנה, מהן כ-37% הן נפילות מסולם, מנוף, פיגום או ממבנה. כך מסר נשיא התאחדות הקבלנים, ניסים בובליל, בעקבות הכרזת ההתאחדות על יציאה למאבק למיגור תאונות העבודה בענף הבנייה.  

 

הדברים נמסרו באירוע בהשתתפות בובליל ושר התמ"ת, אלי ישי, שהעניקו פרסי הוקרה לחברות בנייה שגילו בחודשים האחרונים הצטיינות בשמירה על בטיחות העובדים. הפרסים ניתנו במסגרת תחרות פרס יוספטל, שעורך המכון לבטיחות ולגיהות. בין החברות הקבלניות שקיבלו את הפרסים היו דניה סיבוס, א. ארנסון וסולל בונה.

 

לנוכח תמונת המצב הקשה, יזמה התאחדות הקבלנים פרויקט הכשרה רב-שנתי בתחום הבטיחות, שגובש במחלקה הטכנית של ההתאחדות במשותף עם חברת BBS טכנולוגיות והכשרות. נשיא התאחדות הקבלנים, ציין כי במהלך שנת 2008 השתלמו כ-80 מנהלי עבודה בקורסי הבטיחות וכי בשנת 2009 יש להתאחדות כוונה להגדיל באופן משמעותי את מספר מנהלי העבודה ובעלי התפקידים באתרים, שישתתפו בהכשרות.

 

בובליל הוסיף, כי "על מנת למגר את תאונות העבודה בענף, יש לשים את נושא הבטיחות בראש סדר העדיפות באתרי הבנייה".

 

ההכשרות במיזם מומנו ע"י קרן מנוף של המוסד לביטוח לאומי. בנוסף, התאחדות הקבלנים והבונים בישראל, במשותף עם הסתדרות עובדי הבניין והעץ, הוסיפו תקציבים מקרן משותפת לקורסים נוספים שלא תוקצבו ע"י קרן מנוף, קורסים שנותנים מענה לעובדי בניין נוספים בענף.

 

הקורסים, שנערכים כולם במחירים נוחים ומסובסדים, נעים בין 18 ועד 90 שעות לימוד ובכל קורס משתתפים עד כ-20עובדים. הקורסים נערכים גם באיזור המרכז וגם באיזורי הצפון והדרום על מנת להקל על המשתתפים להגיע לאתרי הלימוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תאונות עבודה: ענף הבנייה הכי מסוכן
צילום: עידו ארז
מומלצים