שתף קטע נבחר

מרוקו: אמר שבנות 9 יכולות להתחתן - ונענש

שייח' מוחמד אל-מגרואי, פרסם באתר האינטרנט שלו פסק הלכה לפיו זה חוקי לגבר מוסלמי להתחתן עם ילדה בת 9 - הרשויות במרוקו סגרו בתגובה את עשרות בתי הספר שהוא מפעיל במימון המגיע מסעודיה

הרשויות במרוקו סגרו עשרות בתי-הספר ואתר אינטרנט השייכים למנהיג דתי מוסלמי, שטען שניתן לאפשר לילדות בנות 9 להתחתן. כך דיווחה הערב (יום ו') התקשורת המקומית במדינה.

 

שייח' מוחמד אל-מגרואי, פרסם באתר האינטרנט שלו פסק הלכה לפיו זה חוקי, לדבריו, לגבר מוסלמי להתחתן עם ילדה בת 9, בגלל שהנביא מוחמד עשה כך. עם זאת, לפי החוק במרוקו הגיל המינימלי לנישואים הוא 18. מועצת הסמכות המוסלמים הגבוהה במדינה כינתה את אל-מגרואי בעקבות הדברים שכתב - "מסית".

 

פקידים בממשל במרוקו אמרו שלפחות 36 בתי ספר שמפעיל האיש נסגרו. במקביל, פקיד במשרד הדתות של מרוקו בעיר מרקש פוטר מעבודתו מכיוון שלא מנע מאל-מגרואי לפרסם את פסק ההלכה שלו.

 

כלי תקשורת במרוקו דיווחו כי אתר האינטרנט ובתי הספר שהפעיל איש הדת - מומנו על-ידי גורמים בסעודיה, המקדמים זרם מסוים באיסלאם.

 

מרוקו, הנחשבת באופן כללי למדינה מוסלמית סובלנית ובעלת ברית חזקה של ארצות הברית, נלחמת בעלייה בתמיכה באיסלאם הקיצוני במדינה בשנים האחרונות.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בת 9 לחתונה? ארכיון
בת 9 לחתונה? ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים