ארה"ב: הצעות חוק חדשות נגד פורנוגרפיית ילדים ברשת
הקונגרס העביר לנשיא בוש מספר הצעות חוק להגברת המאבק נגד בעלי אתרים המפיצים תמונות וקבצים פורנוגרפיים בהשתתפות קטינים
ארה"ב ממשיכה להילחם באתרי הפדופיליה: הקונגרס העביר לנשיא ג'ורג' בוש אתמול (ו'), מספר הצעות חוק שמטרותיהן לצמצם את היקף פורנוגרפיית הילדים ברשת.
בין ההצעות שהועברו ישנה הצעת חוק לפיה תמונה שהועברה באינטרנט תהיה נתונה לחוק הפדרלי האמריקני, החל בכל המדינות בארה"ב. החוק הינו תגובה לפסיקה של בית המשפט הפדרלי, בה נקבע כי התביעה חייבת להציג כראיות קבצע תמונה, למרות שהמחשב עליו אוחסנו התמונות חצה את גבולות המדינה בה התנהל המשפט. "החוק הזה ימנע מבעיות כאלו להיות תלויות בפרשנות משפטית שמאפשרת לפושעים להימלט מציפורני החוק ללא עונש", אמרה ננסי בוידה, יוזמת החוק.
הצעת חוק נוספת שעברה היא של כריסטופר קארני, לפיה הצופה בתמונה פורנוגרפית בה מופיעים קטינים, גם אם לא הוריד אותה ושמר למחשב, נחשבת עבירה. כמו כן, בית הנבחרים צפוי לדון בהצעת חוק שעברה בסנאט ביום ה' האחרון, במסגרתה יועברו תקציבים פדרליים שיופנו ליצירת רשת כלל-ארצית לאכיפת החוק בנושא פורנוגרפיית ילדים באינטרנט.
בנוסף קיימת הצעת חוק של הסנטור ג'ו ביידן, הדורשת ממשרד המשפטים האמריקני להכריז על אסטרטגיה לאומית למלחמה בניצול ילדים. ההצעה גם דורשת מהתובע הכללי לפתח תוכנית שתבטיח כי הרשויות המקומית ינהלו מאבק בתופעה באמצעות מומחים מיומנים. הסנאטור צ'רלס שומר הציע כי יצרניות מכשירים אלקטרוניים יחוייבו לדווח על פורנוגרפיית ילדים שמועברת באמצעות מוצריהן, ואם יסרבו - ייחשב הסירוב כפשע פדרלי.
נכון להיום, ספקיות האינטרנט בארה"ב מחוייבות לדווח על תכנים פדופיליים שהן מאתרות ברשת למרכז הלאומי לילדים נעדרים. החקיקה עשוייה להרחיב את האחריות ותחיל אותה על גורמים נוספים, לרבות מנועי חיפוש כמו גוגל ורשתות חברתיות כמו Facebook.