שתף קטע נבחר

תשובת המדינה: יש קלון לדרעי - הוא לא ירוץ

פרקליטות המדינה הבהירה כי יש לדחות את בקשתו של אריה דרעי לקצר את תקופת הקלון שהוא נושא ולאפשר לו להתמודד לראשות עיריית י-ם. גורמים פוליטיים מעריכים כי אי-התמודדותו עשויה בעקיפין לאיים על סיכוייה של לבני להרכבת ממשלה

האריה מתרחק מירושלים? פרקליטות המדינה, באמצעות עו"ד עינב גולומב, הגישה בצהריים (יום א') לבית המשפט את תשובתה בנוגע לעתירתו של אריה דרעי, המעוניין להתמודד לראשות העיר. "עמדת המדינה היא כי דין העותר להידחות", נכתב בהודעה מטעם מחלקת בג"צים בפרקליטות. בכך מסרבת המדינה לקצר את תקופת הקלון שנגזר עליו בגין הרשעתו בפלילים ולאפשר לו להתמודד על ראשות עיריית ירושלים.

 

ממקורבי דרעי נמסר בתגובה כי "אם בית המשפט יחליט שלא להיענות לעתירה, כנראה שלא נגיש ערעור לבית המשפט העליון".

כעת נותר רק לחכות לדיון בבית המשפט המחוזי בירושלים, בו יכריע שופט אם להיעתר לבקשתו של דרעי או לא. מועד הדיון טרם נקבע.  

 

תשובת הפרקליטות מייצגת את עמדת המדינה בנושא, והיא נושאת משקל רב בהחלטתו של שופט בית המשפט המחוזי משה סובל, אשר יכריע בסוגיה. מקורביו של דרעי העידו כי הם לא "הופתעו" מתשובת הפרקליטות, אך מ"מניעים אסטרטגיים" כנראה שלא ייפנו לבית המשפט העליון בבקשה לשנות את ההחלטה, אם בית המשפט המחוזי יקבל את המלצת הפרקליטות.  

 

אם יפרוש דרעי מהמירוץ לראשות עיריית ירושלים, עשוי הדבר להקטין את הסיכויים להקמת ממשלה חדשה בראשות ציפי לבני בכנסת הנוכחית. הסיבה: ההנחה הרווחת היא כי יו"ר ש"ס הנוכחי, השר אלי ישי, ירצה לבצר את מעמדו כיושב ראש התנועה לקדנציה נוספת - דבר שעלול תאורטית להימנע ממנו במידה ודרעי ינסה לשוב לזירה הארצית בטרם ייערכו בחירות כלליות, ולכבוש מחדש את כס יו"ר המפלגה.

 

עם זאת, אחד ממקורביו של ישי דחה את הדברים ואמר כי "השיקול היחידי של אלי ישי האם להיכנס לממשלה או לא - עניינו אך ורק סביב תוספת קצבאות הילדים, ואין לו כל קשר להחלטתו של דרעי האם להתמודד בירושלים". 

 

לטענת דרעי, אשר עתר לבית המשפט המחוזי ביום ג' בשבוע שעבר, חוק הבחירות הטוען כי אין ביכולתו להתמודד משום שהוא נושא קלון, אינו חל עליו.

לדבריו, תקופת היישום הרלוונטית של החוק המונע ממנו להתמודד אינה של שבע שנים כפי שקובע כיום החוק, אלא תקופה של חמש שנים בלבד, כפי שהיה בזמן שבו נגזר עליו העונש.  

 

פרקליטות המדינה הסתמכה בהחלטה על אותו סעיף 7(ב) לחוק הבחירות, אשר מבהיר: "איננו זכאי להיכלל ברשימת מועמדים ולהיבחר חבר מועצה מי שנידון בפסק דין סופי לעונש מאסר בפועל לתקופה העולה על שלושה חודשים וביום הגשת רשימת המועמדים טרם עברו שבע שנים מהיום שגמר לשאת את עונש המאסר בפועל, אלא אם כן קבע יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית כי אין עם העבירה שבה הורשע, בנסיבות העניין, משום קלון." 

 

בהכנת הידיעה השתתפו רונן מדזיני, אביעד גליקמן ואמנון מרנדה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יתמודד? דרעי
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים