שתף קטע נבחר

עלו ברשת: ברכת "שנה טובה" הגדולה בעולם

ברכת שנה טובה מקורית במיוחד בעזרת GPS, יום לכבוד גלעד שליט, קישורים נוסטלגיים שיזכירו כמה היה פשוט ונפלא פעם, צילומים המבוססים על ציורי ילדים, ועוד אתרים ששווה להכיר

פייבוריט חגיגי

שלושה לינקים סביב השנה החדשה וחגי תשרי

 

 

שנה טובה TLV - ארבעה חברים, מכשיר GPS מקליט אחד ומצלמת וידאו אחת יצאו למסע רולרבליידס מתוכנן מראש על פני 36 ק"מ ברחובות תל אביב. המטרה הסופית: לייצר את ברכת ה"שנה טובה" הגדולה בעולם, באמצעות הקלטת המסלול במכשיר ה-GPS. הצליח להם, והסרטון המדליק שהעלו ליוטיוב מוכיח שלא מדובר במתיחה מהסוג המופץ לעיתים ברשת. איזה יופי. (עמית פל). 

 

יום גלעד – איש ההיי-טק ג'ואי רוזנפלד יזם יום עמוס פעילויות ואירועים ציבוריים שיוקדש כולו לחייל גלעד שליט השבוי בידי החמאס, במגמה לגרום לממשלה להאיץ מאוד את המהלכים למען שיחרורו.

 

"יום גלעד" יתקיים ב-19 באוקטובר, חול המועד סוכות, ובחסותו יתקיימו פעילויות עממיות רבות – מירוצים, צעדות, כינוסי תפילה, הפרחת בלונים, עלייה לקברי צדיקים ועוד.

 

את שיא הפעילויות אמור לספק מסע רגלי לאורך 88,888 מטרים מהשפלה לירושלים, להדגשת 888 ימי השבי שיציין גלעד באותו יום, אשר יסתיים בתפילה המונית ברחבת הכותל המערבי.

 

האתר שהקים רוזנפלד קורא לקבוצות וליחידים ליזום אירועי הזדהות ולפרסם אותם באתר, ומציע לגולשים להירשם לאירועים השונים, תוך עדכון קבוע של מספר המשתתפים בכל אירוע.

  

מינים מקוונים – שוק ארבעת המינים הראשון ברשת, המספק גם מידע רב על הלכות הכשרות של ארבעת המינים והלכות בניית הסוכה. האתר מאפשר רכישה של סטים הכוללים אתרוג, לולב ושלושה הדסים, בשלוש רמות – כשר, מהודר ומהדרין. טווח המחירים: 70 עד 95 שקלים. 

 

הנוסטלגיה

כמה קישורים שיזכירו לכם שהכול היה פשוט נפלא עד שהגענו:

 

שנת בטחון ושלום – קליפ ארוך המציג אוסף מקסים של "שנות טובות", אגרות ברכה עתיקות מהעשורים הראשונים לעצמאות ישראל, המעידות על רוח הימים בהם הופקו - מגירוש קפריסין ושדות הקיבוצים החרושים, ועד מפגני חיל האוויר, מפקדי צה"ל ואפילו להקת אבבא. (עמית פל).

 

יותר מאלף מילים – הלינק הזה יביא אתכם אל שלושה עמודים של הודעה אחת, ארוכה במיוחד, בפורום אספני הרכב הישראלי, המציגה אוסף של עשרות תמונות משנות החמישים-שישים-שבעים של חיי השגרה בישראל של אז. הלינק הזה צבר פופולריות עצומה, והפך לאחת הכתובות המועברות ביותר ברשת בשבועות האחרונים.

 

אח לנשק – ב-1986, הגיעה לארץ להקת העל הבריטית דייר סטרייטס, והתקבלה כאן בחום אדיר, בעיקר בזכות להיטה "אחים לנשק", שהיה גם שמו של סיבוב ההופעות. השיר הזה הפך ברבות הימים למעין המנון בלתי רשמי של הלוחמים ביחידות השדה. 

זה ראיון עם הסולן, מרק קנופלר, על רקע הכותל המערבי, והביצוע ל-Ride Across the River מההופעה בישראל (דורי ארמה). וזה הקליפ המושקע שיצרה יחידת ההסרטה של דובר צה"ל ל"אחים לנשק". הוא אמנם רווי דם, אש ותמרות עשן, אך מציג גם את הרגעים האנושיים שמתיכים את כל הישראלים למשפחה אחת שזר לא יבין.

 

כבלים – נוסטלגיה בריבוע: קטעים מתוך הקלאסיקה החד פעמית והנפלאה "כבלים" שהפיקה חבורת הענקים איינשטיין-מושונוב-שיסל ושיתפה עוד רבים אחרים, שכולם מתאפיינים בגעגוע אל הימים שהכבלים היחידים שנמתחו בין הבתים יועדו לתליית כביסה. (ריטה גפן).

  

1984 – סרטון הפרסומת הראשון שבישר את מהפכת המקינטוש של אפל ניצל היטב את המקריות שהביאה ללידתו בדיוק בשנה בה חזה ג'ורג' אורוול את השתלטות האח הגדול על העולם. 

 

ילדים של ה-70 – למזלו של הערוץ הראשון, יש לו עדיין את יגאל רביד, שמצליח לשמר במשהו את עברו המפואר של הדינוזאור מרוממה. הנה כמה קטעים מתוך תוכנית הנוסטלגיה "כך היה", שמציגים את שירי הפתיח של תוכניות הילדים המיתולוגיות בערוץ הראשון, ועוד כמה קישורים שמצאנו ביוטיוב. הלאו-טק הזה הצליח לפני שלושים שנה לרתק את כל בני הדור שאחראי היום על ז'אנר תוכניות הביקיני. (מישל דור).

 

מה פתאום (קישקשתא)  

החתול שמיל

שלוש, ארבע, חמש וחצי

דלת הקסמים

אדון ינשוף

ציפיטפוט

  

כולם בג'מבו – וזה בונוס מתוך אותה תוכנית: הביצוע המקורי של ציפי שביט ל"כולם הלכו לג'מבו", גרסה ישראלית לשיר ילדים יפני, שהיה להיט עולמי בתחילת שנות ה-70.

 

וולדורף וסטאטלר – עוד מכוכבי שנות ה-80 – מקבץ נפלא מהדיאלוגים הכי מצחיקים של צמד הקשישים הנרגנים בחבובות, המבקרים השנונים ביותר שקמו עד אז לתעשיית הבידור האמריקנית. (מישל דור). 

 

סוס ועגלה – ופריט נוסטלגי אחרון למקבץ זה: עופר מור מייצר בסדנה שלו במושב קדימה סוסי נדנדה מעץ, "כמו פעם". באתר שהשיק הוא מציג כמה מהפריטים המיוחדים שיצר במו ידיו, ביניהם סוסי עץ לתאומים, סוסי מקל, עגלות נגררות ועוד.

   

השידרוגיה

חידושים ושדרוגים מעניינים באתרים ותיקים  

כוכבים בטוקבק – לאגרגטור התכנים הכי מבריק ברשת נוסף ערוץ חדש, המציג את ה"כוכבים" הכי בולטים בשיח הציבורי ברשת, על פי היקפי הטוקבקים שפורסמו עליהם בכל אתרי התוכן ברשת. הערוץ החדש מספק גרף פופולריות לאישים מכל התחומים – פוליטיקה, כלכלה, ספורט ובידור.

 

שימושיות בסטיפס – מאגר הטיפים הכללי "סטיפס" השיק שורה של שכלולים במבנה ובניווט, להטבת השימושיות של תכניו. בין היתר: ניווט אינטואיטיבי באמצעות "ענן תגיות תלת-ממדי", "ריחוף" מטיפ בנושא אחד לטיפ בנושא דומה אך מתחום אחר, דף אישי לשאלות וטיפים של כל גולש, ועוד. 

 

צו ראשון בשבוז – הפורטל לחיילים שבוז השיק ערכה להכנת תיכוניסטים למבחני המיון בצו הקריאה הראשון לשרות חובה בצה"ל. הערכה מציגה את המבחנים הצפויים לכל מועמד לשירות ביטחון, מציעה טכניקות לפתרון, תרגילים למבחנים בלחץ זמנים, ועוד. 

 

רשת לפור-גירלס – מגזין הנערות הוותיק והאיכותי "פור גירלס" השיק רשת חברתית ורדרדה לנערות, ומחפש נערה מוכשרת ומצחיקה מגיל 12 עד 20 שרוצה לשחק בקמפיין הסרטונים המתוכנן לאתר.

 

הילדותיה

כמה אתרים לצעירים וצעירים יותר:

 

ילדי החלומות – זירת פעילויות חדשה לילדים ופעוטות, המבוססת על אנימציה מקורית ויפהפיה, בכיכובן של כמה דמויות מפתח: השוטר גרשון, חמוריקו החמור וארבעת ילדי החלומות, המציגים בשלב זה רק סדרה של משחקי אונליין מדובבים.

 

קמפ-רוק – האחים ג'ונאס, בוי-בנד בגרסה משפחתית, הם השם הכי חם בעולם שמתחת לגיל 14. השלושה מככבים גם ב"קמפ-רוק", סרט טלוויזיה מוזיקלי מבית דיסני, המנסה לשחזר את תופעת "היי סקול מיוזיקל" (וגם מצליח).

 

ערוץ ג'טיקס רכש את הסרט, משדר אותו שוב ושוב לדרישות הקהל, ואף הקים ביחד עם הפורטל טיפו ערוץ מיוחד עם ים של תמונות ותכני ג'אנק מתקתקים סביב הסרט וכוכביו.

 

וובקינז – עולם הוובקינז הוא הברקה שיווקית מדליקה, שהפכה לזירת פעילות פופולרית לילדים בזכות רעיון גאוני: טיפוח בובת מחמד וירטואלית.

 

ילדים שרכשו בובת קטיפה בחנות צעצועים מקבלים ביחד איתה קוד גישה לאתר, ושם הם פוגשים את בת-דמותה הווירטואלית של הבובה שקנו. מרגע זה הם יכולים לטפח אותה ו"לגדל" אותה ברשת, לקשט לעצמם חדר מקוון, ולצבור כסף וירטואלי במשחקים וחידונים. 

 

ציורים מופלאים – הגלריה הגאונית הזו אינה מיועדת רק לילדים, אבל מבוססת על יצירות שלהם: כמה אמנים יפניים יצרו ביחד את הפרויקט המדהים הזה, במסגרתו הם מפיקים סט צילום ענקי, הממחיש אחד לאחד כיצד היתה נראית סיטואציה הזויה ודימיונית שמצאו בציור ילדים – אם היתה מתקיימת במציאות.

 

את ההפקות הענקיות האלה הם מצלמים ומעלים לרשת בצירוף ציור הילדים המקורי. הציורים המקוריים וההפקות שנוצרו בעקבותיהם – פשוט מדהימים. (עמית פל).

 

יתכן שחלק מהאתרים לא יהיה זמין בשל עומס גולשים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים