שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

כמו של סבתא: אורז פרסי ירוק עם תפוחי אדמה

יעל גרטי השרתה אורז (פעמיים!), קצצה עשבי תיבול, יצרה ארובות ועטפה את מכסה הסיר - הכל כדי ליהנות מאורז פרסי, אחד-אחד, עם תפוחי אדמה שרופים בתחתית הסיר והמון עשבי תיבול. יצא טעים מאוד

במסגרת גל הנוסטלגיה האופף את מדינתנו במלאת לה 60, קיבץ גיל חובב שלל מתכוני סבתות מכל העדות בספר אחד, "אוכל של סבתא" שמו. אחרי דפדוף יסודי בחרתי להכין מתוכו אורז פרסי עם המון עשבי תיבול ותפוחי אדמה שרופים בתחתיתו. עקבתי באדיקות אחר ההוראות, שכללו פעולות שאינן שגורות במטבחי, החל ביצירת "ארובות" באורז בעזרת כף עץ וכלה בכיסוי הסיר במכסה עטוף מגבת. בסופו של התהליך (המעט מורכב, יחסית לאורז) התקבל אורז מצוין, שטעמו אף משתבח כעבור יום או יומיים.

 

אורז פרסי ירוק עם תפוחי אדמה

מתכון של גיל חובב, מתוך הספר "אוכל של סבתא", באדיבות הוצאת "קרפד" והוצאת "מודן"

 

גיל חובב: "כל מי שזכה לסבתא פרסית או לפחות לשכנים שיש להם סבתא פרסית מכיר את העונג הזה: בית מוצף בניחוח משכר, שכולו נובע מסיר פשוט למראה, לא גדול במיוחד, שבתוכו אורז. לא בשר, לא דגים, לא צלי ולא תבשיל – אורז. זה הכל. אבל אורז פרסי עשוי כהלכה, המתבשל מעל שכבת פרוסות תפוחי אדמה, יכול בהחלט להיות אושר עילאי, עונג צרוף וחוויית ילדות מכוננת. הנה המתכון".


(צילום: איתיאל ציון)

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

3 כוסות אורז פרסי ארוך

1 כף מלח גס

1 כף חומץ (פשוט)

3/4 כוס שמן קנולה

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

1 כוס שמיר, שטוף וקצוץ

1 כוס פטרוזיליה, שטופה וקצוצה

1/2 כוס כוסברה, שטופה וקצוצה

1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:
  1. משרים את האורז במים כחצי שעה. מסננים ושוטפים. חוזרים על ההשריה והשטיפה עוד פעם.
  2. מרתיחים בסיר גדול 12 כוסות מים עם כף מלח וכף חומץ. מוסיפים את האורז המסונן ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים שבע דקות. מסננים את האורז ושומרים בצד.
  3. מחממים בסיר נקי על אש בינונית-גבוהה חצי כוס שמן. פורסים את תפוחי האדמה הקלופים ומסדרים בשכבה אחת צפופה בתחתית הסיר.
  4. מוסיפים את כל עשבי התיבול אל האורז המסונן ומערבבים היטב. שופכים את תערובת האורז והעשבים על תפוחי האדמה שבסיר. בעזרת ידית כף עץ יוצרים גומות באורז. אלה ישמשו כארובות לאדים שיעלו ממנו.
  5. יוצקים לסיר את חצי כוס המים ורבע כוס השמן שנותרה. עוטפים את מכסה הסיר במגבת נקייה, מניחים את המכסה העטוף מעל הסיר ומבשלים על להבה בינונית עשר דקות.
  6. מנמיכים את הלהבה למינימום האפשרי וממשיכים לבשל כשלושת רבעי שעה.
  7. להגשה, הופכים את תכולת הסיר על צלחת ומגישים חם, כשפרוסות תפוחי האדמה השחומות למעלה.

 

מה הסוד שלכם להכנת אורז פרסי כמו שצריך? טקבקו את זה!

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים