שתף קטע נבחר

תביעה: כמיליון ש' מהמדינה על אי פינוי מאחז

פלסטינים הטוענים כי אדמותיהם נגזלו על ידי המתנחלים שהקימו את המאחז מיגרון הגישו תביעה נגד המדינה. הטענה: כוחות הביטחון לא נקפו אצבע נגד גזילת האדמות והפגיעה הקשה בפלסטינים באזור

ארגון זכויות האדם "יש דין" הגיש לבית משפט השלום בירושלים תביעה בסך מיליון שקלים וחצי בשם בעלי קרקעות פלסטינים, שעל אדמתם הוקם המאחז מיגרון. לטענת הארגון, המדינה מנעה מהפלסטינים גישה למקום במשך שנים, עובדה שלא אפשרה להם לעשות שימוש בקרקע, העניקה סיוע לבוני המאחז ולא פינתה אותו.

 

בכתב התביעה, שהגיש עורך הדין מיכאל ספרד, נטען כי בשנת 1999 פלשו "עבריינים ישראלים" לאדמת הפלסטינים באמתלה של הקמת אנטנה סלולארית. עם זאת, בתשע השנים שחלפו מאז הספיקו המתנחלים להקים במקום מאחז בלתי חוקי הכולל עשרות מבנים. זאת, מבלי שהמשטרה התערבה בדבר, או ניסתה לפנות את המתנחלים.

 

לטענת התובעים,  הקרקע שונתה לבלי היכר והמאחז נקרא בפי יושביו "מיגרון". התובעים מדגישים כי עניינה של התביעה הוא לא נגד המתנחלים אלא כנגד המדינה, שמעלה בחובותיה המשפטיות והמוסריות, נמנעה מלהגן על התובעים ועל קניינם ואף סייעה במעשים ובמחדלים ל"גנבים".

 

הקמת המבנים במאחז נעשתה אמנם ללא היתר, אולם מהתביעה עולה כי כי הם נבנו על הקרקע בלא מפריע מבלי שהמדינה נקפה אצבע כדי למנוע זאת. 

 

כיום מונה המאחז כ-60 מבני מגורים זמניין ושני מבני קבע, ומאכלסות אותו 43 משפחות. מהעתירה עולה כי קיומו של המאחז מונע גישה של התובעים ובני משפחותיהם אל אדמותיהם שמצויות בתחומי הגדר ההיקפית שלו. לטענת התביעה, שיקולים זרים

פוליטיים "הסתננו" לשיקולים המקצועיים הנוגעים לאכיפת החוק במקרה זה, וכי מעשי ומחדלי המדינה נבעו מאינטרסים ולחצים של גורמים פוליטיים.

 

לטענתם, כתוצאה מהקמת המאחז נגרמו להם מנזקים רבים, ממוניים ובלתי ממוניים, ולכן הם דורשים מהמדינה פיצוי בסך מיליון וחצי שקלים. התובעים הסתמכו על הצהרת המדינה בעתירה אחרת, בה הודתה כי המאחז הינו בלתי חוקי, וכי לכלל המבנים הוצאו צווי הריסה סופיים. בעקבות זאת, יש לראות בהצהרות פרקליטות המדינה כהודאה במצב המשפטי של המאחז.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
מיגרון. אדמות נגזלו?
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים