שתף קטע נבחר

בועז יונה הודה והורשע: סליחה, עשיתי טעות

המנהל לשעבר של חברת חפציבה הורשע בסעיפי עסקת הטיעון, הכוללת גניבה, קבלת דבר במרמה, זיוף ורישום כוזב במסמכי תאגיד. התקבל בקריאות גנאי ואמר: "אין לי מה לעשות עכשיו"

בא על עונשו: בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע הבוקר (יום ב') את בועז יונה, שעמד בראש חברת חפציבה שקרסה והותירה רבים חסרי בית. הוא הודה בסעיפי האישום הכלולים בעסקת הטיעון. נפגעי חפציבה קידמו את פניו בקריאות גנאי. יונה הגיב: "אני מרגיש שעשיתי טעות. מגיעה להם סליחה".

 

נגד יונה הוגשו תשעה סעיפי אישום הנוגעים לביצוע פשע, קשר להונאה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, זיוף מסמכים בכוונה לקבל באמצעותם דבר בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזוייף, גניבה בידי מנהל ועשיית פעולה ברכוש אסור.

 

לפני פתיחת הדיון, קראו נפגעי חפציבה לעבר יונה: "לא מגיעה לך סליחה. לקחת לנו את כל הכסף. בקושי ירדת מהמטוס וכבר חתמו איתך על העסקה המפוקפקת. אתה תשב בכלא שלוש שנים ואנחנו כל החיים נסבול". השופט משה רביד זימן לדיון את עו"ד יצחק מולכו, המנהל המיוחד של החברה.

 

במהלך הדיון יצא השופט רביד להפסקה. בזמן ההפסקה המשיכו נפגעי חפציבה, שהגיעו לבית המשפט, לקרוא קריאות גנאי כלפי יונה. הוא לא נשאר אדיש ומילמל "אין לי מה לעשות עכשיו". 


נפגעי חפציבה בבית המשפט, היום (צילום: גיל יוחנן)

 

עופרה שורקי, אחת מנפגעות חפציבה, שהגיעו לבית המשפט אמרה ל-ynet: "אני צריכה

 לשלם משכנתא על דירה שאני כלל לא גרה בה. בעלי עובד מבוקר עד הערב כדי להביא לנו אוכל לבית, והכל בגלל בועז יונה. בעלי חטף סכרת, התינוק שלי נולד חודש וחצי לפני הזמן ואני הולכת לישון עם הסיפור בלילה וקמה איתו בבוקר. במשך שנים חסכנו שקל לשקל וזה מה שנגזר עלינו בגללו. למה המדינה לא מחפשת את כל הכסף שהוא שגנב".

 

עמי אמזלג, גם הוא מנפגעיו של יונה, אמר כי: "לאיש הזה אין סליחה ואין מחילה, הוא גנב אותנו, הוא נשאר עשיר, אין לו דאגות. הילדים שלו עוד כמה שנים יחיו טוב מהכסף שאבא שלהם גנב".

 

עורכת הדין אביה אלף, מנהלת המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה אמרה: "אנחנו חושבים שההסדר הוא נכון. יש כאן ענישה לא קטנה וניסיון להסדיר את עניינם של הרוכשים".

 

חבר הכנסת יורם מרציאנו, העביר היום מכתב לפרקליט המדינה משה לדור, ובו הוא מבקש לבצע שינויים בהסכם הטיעון עם יונה. לדבריו, יש להוסיף בהסכם סעיף שיקבע כי הכסף אותו יעביר יונה לקופת המדינה, ישולם לרוכשי הדירות הנמצאים במצב הקשה ביותר. מרציאנו הוסיף, כי ישנן 100 משפחות, שנמצאות במצב קשה וללא פיתרון.

 

בחודש יולי הוגש כתב אישום לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד מנכ"ל חברת "חפציבה", בגין אחריותו לקריסת החברה ושורה של עבירות פליליות נוספות.  

 

עם נחיתתו בישראל, נלקח יונה למשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בבת-ים, שם נחתמה עמו עסקת טיעון ובמסגרתה יוטל עליו עונש של שבע שנות מאסר בפועל והוא יחוייב לפצות את נפגעים מקרב רוכשי הדירות בסכום של ארבעה מיליון שקלים. גזר הדין הסופי יינתן בעוד כחודש וחצי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בועז יונה בבית המשפט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים