שתף קטע נבחר

סקר: הצעירים בעד אובאמה, לא מתלהבים מפיילין

על כל אמריקני צעיר שתומך במועמד הרפובליקני, יש שני צעירים שמעדיפים את יריבו הדמוקרטי - כך עולה מסקר שפורסם בעיתון "יו.אס.איי טודיי". פרשן: זו מגמה הפוכה למהפכה הרפובליקנית שהוביל רונלד רייגן בקרב צעירים בשנות ה-80

שרה פיילין הצליחה לעורר את הבסיס השמרני, אבל הצעירים האמריקנים לא ממש מתלהבים ממנה. סקר חדש של מכון "גאלופ", שנערך בקרב צעירים הרשומים לבחור בגילאי 18 עד 29, העלה שברק אובאמה זוכה לרוב מוחץ על פני מקיין - 61 אחוז לעומת 32 בלבד - ושרה פיילין מקבלת ציון "נכשל" בקרב בני ה-30 ומטה. 55 אחוז מהם אומרים שאין לה את הכישורים להיות נשיא.

 

דן ברטלט, מנהל התקשורת לשעבר של ג'ורג' בוש בבית הלבן, אמר לעיתון "יו-אס-איי-טודיי" שמה שקורה עכשיו הוא בגדר מהפכה דמוקרטית נגדית למהפכה שהוביל רונלרד רייגן, שסחף אחריו דור שלם של דמוקרטים למפלגה הרפובליקנית. ברטלט עצמו כיום בן 37, היה לפני עשרים שנה מנערי רייגן וכעת הוא מזהה תהליך הפוך.

 

41 אחוז מהצעירים האמריקנים מגדירים עצמם כיום דמוקרטים לעומת 20 אחוז בלבד רפובליקנים. שליש מהצעירים שהוריהם רפובליקנים, מגדירים עצמם כדמוקרטים. לפני ארבע שנים הצעירים התנגדו לבוש, אך לא תמכו ביריבו ג'ון קרי. הפעם מדובר בדור צעיר שמאמין באובאמה ותומך בו.

 

 

בשאלה מי מבין המועמדים הנוכחיים מבין את הבעיות של הצעירים, אובאמה מוביל על מקיין ביחס של 6 ל-1. עם זאת, הסיבה לא נעוצה כפי רק בפער הגילאים של המועמדים. סגניתו של מקיין, שרה פיילין בת ה-44, מקבלת ציון שלילי ודווקא הבחירה בה היא שהכריעה את הכף לטובת אובאמה בעיני צעירים עד גיל 30.

 

55 אחוז מהצעירים סבורים שלפיילין אין את הכישורים הדרושים לשמש כנשיאה במידת הצורך, לעומת 32 אחוז בלבד שחושבים כי תוכל לעשות זאת. מנגד, 59 אחוזים מהצעירים סבורים שג'ו ביידן, הסגן הדמוקרטי, לעומת 19 אחוז שחושבים שלא.

 

הצעירים יגיעו לקלפי?

בארה"ב יש 58 מיליון צעירים בני פחות משלושים. כמה מהם יגיעו לקלפי להצביע? לפי הסקר של "גאלופ" 73 אחוז מתכוונים לבוא להצביע. הצעירים לא רק מדברים בסקרים ופועלים גם בשטח. היום מסתיים הרישום של מצביעים חדשים ולפי העיתון "וושינגטון פוסט", הרישום מצביע על גידול משמעותי בקרב צעירים ומבוגרים יותר הנרשמים כדמוקרטים, והם צפויים לשנות את המבנה האלקטורלי של כמה מדינות מתנדנדות לטובת אובאמה.

 

 

בשנה האחרונה נרשמו 4 מיליון מצביעים חדשים ב-12 מדינות - מהן 11 מדינות שבוש הרפובליקני זכה בהן בבחירות בשנת 2004. כיום הן מתנדנדות וחלקן עשוי ליפול לידי המועמד הדמוקרטי. לא מדובר רק בצעירים, אלא גם באנשים מהשכבות הנמוכות ביותר, שלא טרחו כלל להירשם להצבעה ועתה מטה אובאמה עושה מאמצים גדולים כדי להביא אותם לקלפיות.

 

בפלורידה, מדינה חשובה מאוד בבחירות, נרשמו 800 אלף מצביעים חדשים ביחס של יותר מ-2 ל-1 לטובת הדמוקרטים. במדינות כמו קולורדו ונוואדה היחס הוא 4 לעומת 1 לטובת נרשמים כדמוקרטים. בצפון קרוליינה, שהיתה מעוז רפובליקני, היחס הוא 6 ל-1 לטובת נרשמים חדשים כדמוקרטים. הרפובליקנים מכירים את המספרים הללו וטוענים כי מטה אובאמה צריך להוכיח שהוא מסוגל להביא את הנרשמים החדשים לקלפיות ב-4 בנובמבר. הדמוקרטים מאמינים שביכולתם להביא לקלפיות 75 אחוז מהנרשמים ולזכות ב-80 אחוז מהקולות החדשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא סוחפת. שרה פיילין
צילום: AP
צילום: AP
חזק בקרב הצעירים. אובאמה
צילום: AP
רק שליש מהצעירים תומכים במקיין
צילום: רויטרס
מומלצים