שתף קטע נבחר

העליון: אשה שבגדה בבעלה תקבל חצי מהרכוש

בית המשפט העליון הפך החלטה של בית הדין הרבני הגדול וקבע כי בגידה של אחד מבני הזוג בתקופת הנישואים אינה מצדיקה חלוקה לא שיוויונית של הרכוש ביניהם בהליך הגירושים

הבגידה משתלמת? בית המשפט העליון הפך היום (ד') את החלטת בית הדין הרבני הגדול וקבע שבגידת אחד מבני זוג בתקופת נישואים, אינה נחשבת "נסיבות מיוחדות" המצדיקות סטייה מכלל איזון הנכסים השווה, הקבוע בחוק יחסי ממון בין בני זוג. המשמעות: בני הזוג יצטרכו להתחלק באופן שווה בנכסיהם המשותפים, גם במקרה של בגידה.

 

פסק הדין נוגע לבני זוג שנישאו ב-1985. 18 שנה לאחר מכן הגיש הבעל תביעת גירושים נגד אשתו לבית הדין הרבני האזורי בבאר-שבע. הוא טען שהיא בגדה בו עם גבר אחר ולכן אין לתת לה את כספו, שצבר במסגרת עבודתו בתקופת הנישואים.

 

בית הדין הרבני דחה את בקשתו של הבעל וקבע כי הנכסים והזכויות שצבר מיום הנישואים יחולקו באופן שווה בין בני הזוג. בית הדין אף טען כי "כמו שאשה שבגדה אינה מפסידה את הרכוש שהביאה או צברה במהלך הנישואים, כך היא לא מפסידה את זכותה ברכוש שהצטבר על-שם הבעל, גם אם היא אשמה בפירוק הנישואים".

 

הבעל ערער לבית הדין הרבני הגדול שהפך את ההחלטה הקודמת וקבע, כי יש נסיבות מיוחדות בשל בגידת האשה ולכן יש לזכות את הבעל בהקלות בחלוקה. בית הדין הוסיף וקבע כי "העובדה שהצד הנבגד ייאלץ כתוצאה מההתנהגות הבוגדנית והמפתיעה לבנות לו בית אחר ולהינשא מחדש, מצביעה על כך שאין לחלק את הרכוש באופן מאוזן".

 

האשה עתרה לבית המשפט העליון, שהפך את החלטת בית הדין הרבני הגדול וקבע בפסק דינו כי יש לחלק את הנכסים שווה בשווה.

בית המשפט קבע, כי "העובדה שהגורם לפירוק הנישואים הוא בגידתו של אחד מבני הזוג, אינה מקימה את הצורך 'לבנות בית אחר'".

 

עוד קבע בית המשפט כי הבעל לא טען שהוטלה עליו בפתאומיות אחריות כלכלית בשל פירוק הנישואים, ולכן לא ניתן לקבוע כי בנסיבות מקרה זה צריכה להיות סטייה מכלל השוויון ואיזון המשאבים. "פירוק הנישואים הוא תוצאה של נסיבות מורכבות ובגידה כשלעצמה אינה הופכת את אחד מבני הזוג לאשם הבלעדי", נטען. "אין שוני רלוונטי שעשוי להוביל לתוצאה שונה מבדרך כלל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים