שתף קטע נבחר

מהומות בעכו? יהודים וערבים גיבשו אמנה בלוד

בלוד יש תושבים שלא מאמינים שהמהומות בעכו יתפשטו גם לעירם, אך למרות זאת - גיבשו אמנה חברתית, שתורכב מכללי כיבוד הדדי. מנהל בית ספר ערבי: זה חשוב לדו-קיום

בלוד - כמו בערים מעורבות נוספות בארץ - חוששים התושבים כי המהומות בעכו יתפשטו למקומות נוספים. במינהל החינוך בלוד התכנסו בסוף השבוע כ-100 אנשי חינוך, בני נוער ותושבים מודאגים מהמגזרים השונים, כדי לנסח אמנה חברתית שתורכב מכללי כיבוד הדדי בין יהודים לערבים בעיר. בכינוס נכח גם ראש הוועדה הקרואה בעיר, תת-אלוף (מיל') אילן הררי.  

 

נג'יב טאהא, מנהל בית הספר הערבי "נווה שלום" בשכונת הרכבת בעיר, אמר ל-ynet כי לא סביר שאירועי עכו יתפשטו ללוד. "רקמת היחסים בין היהודים והערבים כאן חזקה יותר, אבל כדי להבטיח את המשכיות הדו-קיום, חשוב לנסח את האמנה. צריך להבין שבערים מעורבות יש לכבד את הזולת ולחיות בדו-קיום. זה חשוב לחיים המשותפים שלנו, כדי שלא יקרה מה שקרה בעכו. הנוער צריך לדעת שעלינו לחיות בשלום. אם נדבר אליו נוכל להשיג תוצאות חיוביות".


הפגישה בלוד (צילום: ספיה זבידה)

 

טאהא מקווה כי סדרת המפגשים לגיבוש נוסח לאמנה, יסייע לחידוד הקשר הבין-מגזרי. "אני, כאיש חינוך, מאמין בדו קיום ורוצה שהנוער בצד היהודי יכיר את המנהגים שלי כפי שאכיר את שלו, כדי שלא יקרה מה שקרה בעכו. אבל חשוב לזכור שזה תהליך ארוך ולא כיבוי שריפות. צריך לעבוד חזק על שמירת המרקם החברתי. אנחנו כמגזר רוצים להרגיש שיש לנו מקום במדינה הזאת - ועלינו לקבל את הזכויות שלנו. המפגשים של בני הנוער בעניין הזה חשובים כשלעצמם להכרת והבנת הצד השני".

 

האמנה היא חלק מפרויקט "עיר ללא אלימות", שנערך בלוד בשיתוף הקרן לידידות והמשרד לביטחון פנים. תושבים בעיר אמורים לחתום עליה במהלך חודש דצמבר, שהוגדר בעיר כ"חודש ללא אלימות". "היה ראוי שגם עכו וערים מעורבות נוספות יחתמו על אמנה דומה", סיכם טאהא.

 

"משתדלים לכבד"

יו"ר מועצת הנוער בלוד, עמרי סער, ממגבשי האמנה אמר ל-ynet: "התושבים באמת משתדלים לכבד אחד את השני בלוד, אבל מה שקרה בעכו העלה בי חשש שאולי יום אחד גם פה תהיה מלחמת אזרחים ואולי ישרפו לי את הבית. האם אני מאמין שזה יקרה? אני מקווה שלא".

 

סער, שנדקר על-ידי ערבי ביום כיפור בשנה שעברה, אמר כי למרות המקרה

הוא סבור שדו הקיום בלוד עדיין נשמר ומסיבה זו לא התפתח האירוע לקטטה המונית, כפי שקרה בעכו. "בסופו של דבר, אני מעדיף לראות את זה כקטטה בין בני נוער. המשטרה באה והפרידה וזה לא התפתח למלחמה", הוא מסביר.

  

למרות שמדובר באמנה חברתית, הוא מאמין כי היא תוביל לתוצאות. "היישום שלה יתחיל בבתי הספר, לכן אני מאמין שאם כל הגורמים הקשורים ישתפו פעולה, נוכל להגיע לתוצאות מדהימות", הוא אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טאהא. למען הדו-קיום
סער. לכבד זה את זה
צילום: שון אזולאי
מומלצים