שתף קטע נבחר

רוצים שהילד ישפר הישגים בבי"ס? תנו לו בשר

מחקר ישראלי מצא כי ילדים שבגופם חסר ויטמין B12 השיגו ציונים נמוכים. כדי לשמור על רמה סבירה מהויטמין בגוף, מומלץ לאכול מנה בשרית אחת ביום

מחקר חדש שנערך בבית החולים סורוקה מצא שמחסור בוויטמין B12 עלול לגרום להישגים נמוכים בלימודים בקרב ילדים. במחקר השתתפו 67 תלמידים בכיתות ג'־ה', בבית הספר היסודי בעיר רהט. החוקרים נטלו בדיקות דם מהילדים כדי לברר את רמותיהם של רכיבי התזונה ההכרחיים בגופם. ממצאי הבדיקות הראו של־30% מהילדים היה מחסור בוויטמין B12. אבל הממצא המעניין עוד יותר היה שילדים אלה, שהמעיטו באכילת בשר (המקור העיקרי לוויטמין B12) היו גם בעלי ציונים נמוכים יותר בהשוואה לילדים עם רמות תקינות של הוויטמין בדם.

 

לוויטמין B12 תפקיד משמעותי בבניית המיאלין, החומר השומני העוטף את תאי מערכת העצבים ואחראי להעברת גירויים בין עצביים ולכן הוא חיוני לתחזוק מערכת העצבים ולפעילותה התקינה. ירידה ברמות הוויטמין עלולה לפגוע במערכת העצבים באותם אזורים במוח הקשורים בקשב, בריכוז ובזיכרון, וכן בעצבים פריפריים בגפיים ובחוט השדרה.

 

לדברי ד"ר רפיק מסאלחה, רופא בכיר במחלקה לנוירולוגיה בסורוקה, שעמד בראש המחקר, הילדים שנמצא אצלם מחסור בוויטמין היו מרוכזים פחות ונטו יותר לסבול מבעיות זיכרון. בעקבות המחקר ממליץ ד"ר מסאלחה לבדוק את רמות הוויטמין אצל תינוקות וילדים, המגלים סימני איחור בהתפתחות הפסיכו־מוטורית או מגלים סימנים, אפילו קלים, של הפרעות בריכוז, בזיכרון ובהתנהגות, או ירידה בהישגים בבית הספר, ולטפל גם בילדים שרמות הוויטמין בדמם גבוליות.

 

"חשוב לדעת שהנזק המוחי הקשור במחסור בוויטמין B12 הוא הפיך במידה שמגלים את החוסר עד שנתיים מהופעת הסימנים הקליניים", הוא מסביר. "מאוחר יותר, הטיפול יכול לעצור את התקדמות המחלה, אך לא ירפא את הנזק הקיים. על מנת לשמור על רמותיו התקינות של הוויטמין בדם יש לצרוך מנה בשרית אחת בממוצע ביום, תלוי בגיל, ולהקפיד על צריכת תזונה עשירה בחלב ובמוצריו".


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים