אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הופעה

מדונה בניו יורק. מתוק ודביק צילום: Gettyimages Imagebank
מדונה בניו יורק. מתוק ודביק צילום: Gettyimages Imagebank
 
 


אפליקציות תרבות לנייד שלך
 

חנות ממתקים

קצת לפני ההודעה הדרמטית על סיום נישואיה, העניקה מדונה הופעות מרהיבות בניו יורק במסגרת סיבוב ההופעות "סטיקי אנד סוויט". מאור חביב היה אחד מ-20 אלף הצופים הנלהבים

מאור חביב
פורסם: 16.10.08, 16:55

ימים ספורים לפני שהעולם רחש עם פרסום ההודעה הרשמית בדבר פרידתה של מדונה מבעלה גאי ריצ'י, העניקה מדונה הופעה בארנה המפורסמת בעולם, ה"מדיסון סקוור גארדן" בניו יורק, במסגרת החלק האמריקאי של סיבוב ההופעות שלה, "Sticky And Sweet". אחרי 17 ההופעות באירופה, בהן צפו כמיליון צופים, ולפני שתדרים למקסיקו ודרום אמריקה, תפסנו אותה לשתי הופעות בניו יורק, כשלצידנו 20 אלף צופים נלהבים בכל ערב.

 

הערב החל באיחור אופנתי של למעלה משעה. האורות כבו, ועל המסכים הענקיים הוקרן ווידיאו ארט מרשים בו מופיעה סוכרייה שעוברת מסע מפותל במפעל ממתקים ענק. הסוכרייה עפה למעלה, נכנסת לתוך מכונות שונות ונופלת לתוך נהר ורוד ודביק, כשברקע שעונים עם מחוגים מתחילים לתקתק לאט לאט.


מדונה על כס המלכות. אני כאן, ואין לי כוונה להיעלם (צילום: Gettyimages)

 

קולה של מלכת הפופ מתחיל להישמע, "תיק-תק תיק-תק", הקהל צורח, והתחושה היא כאילו פצצה עומדת להתפוצץ. המסך הראשי מתרומם ומתפצל לרצועות צרות, כשבשאר המסכים קופצות האותיות C-A-N-D-Y. קובייה ענקית מסתובבת מאחורי המסך, ואז מתגלה המלכה על כס בצורת M כשרגליה מפושקות לרווחה ועל פניה חיוך גדול, כאילו היא אומרת, אני כאן, ואין לי כוונה להיעלם בזמן הקרוב. טוב, אולי רק לאיזה סיבוב על מכונית וינטג' לבנה.


 

מכונית הוינטג' הלבנה מחכה (צילום: Gettyimages)

 

השיר הפותח הוא "Candy Shop", ובהמשך בוצעו שמונה שירים חדשים נוספים מתוך האלבום האחרון "Hard Candy", לצד להיטים ותיקים שזכו למתיחת פנים עצבנית: "בורדרליין" בגרסת גראנג' (שנשמע כאילו גרין דיי מנגנים אותו), "ווג", שקיבל מאש-אפ עם הביטים של "4 דקות", "כמו תפילה" ברמיקס חדש ומוצלח, ו"לה איסלה בוניטה", שהפך עורו ונהיה צועני, משולב עם שיר פולק רומני. "אני יכולה להמשיך כל הלילה", היא שרה ב-"Heartbeat" המצוין, ועם איך שהיא זזה, לא היה אחד שלא האמין לה. זמן הוא פאקטור מרכזי בחייה של המדונה, ואצלה הוא הולך אחורה.


חלק האולד סקול כיפי ואנרגטי (צילום: מאור חביב)

 

המופע נחלק לארבעה חלקים, כאשר החלק השני של שירי האולד סקול כיפי ואנרגטי, ונראה שמדונה-אסתר נהנית בו בטירוף. היא עלתה לבמה במכנסונים, גרביים מורמות ומשקפיים בצורת לבבות, תוך כדי כשהיא קופצת על חבל לצלילי

"Get Into The Groove", מטפסת על עמדת הדי.ג'יי ומלהיבה את הקהל. הרקדנים שלה החליפו משמרות במשך הערב כולו, כאילו לא עמדו בקצב של מי שיכולה להיות אמא שלהם.


מדונה מודל 2008 עם בת דמותה משנות ה-80 (צילום: מאור חביב) 

 

ההיי לייט מהאלבום החדש הוא סוכריית הפופ "She's Not Me", בו עולות ארבע רקדניות מחופשות לדמויות מקליפים של מדונה מהעבר, למשל הכלה מ"כמו בתולה", רקדנית עם חזיית הקונוסים מ"ווג", ואפילו בת-דמותה של מרלין מונרו מ"נערה חומרנית". מדונה מתעללת בהן אחת אחת, משחיתה אותן ומציקה להן, רק כדי להראות להן מה מדונה של 2008 מסוגלת לעשות: היא רוקדת ומשתוללת בצורה מעוררת השתאות, כאילו אין מחר. לא בטוח שהדמויות משנות ה-80 וה-90 היו עומדות בקצב.


מדונה נכנסת לגרוב (צילום: מאור חביב)

 

ביצוע נוסף הראוי לציון הוא "You Must Love Me" מתוך "אוויטה". מדונה אמנם לא נודעת בבלדות שלה, אבל בהחלט הרמתי גבה כשראיתי את הפלייליסט. ישנם להיטים גדולים בהרבה שהיו יכולים לתפוס ספוט השיר השקט של הערב. והנה, בליווי גיטרה אקוסטית וכינור, היא שרה בקול צלול וחזק את תמצית הערב כולו במשפט אחד: אתם חייבים לאהוב אותי, לא משנה מה.


הפעם היא מעצבנת את מקיין (צילום: Gettyimages) 

 

וכמובן, איך אפשר בלי שערורייה תורנית: בעוד בסיבוב הקודם היא צלבה את עצמה כמו ישו ומשכה לכיוונה איומים על חייה ועל חיי ילדיה, הפעם הגיעה הסנסציה בוידיאו קליפ שמציג תמונות של ההתחממות הגלובלית ושל הרס לצד היטלר, רודנים שונים והסנאטור ג'ון מקיין, ומולם תמונות של הדלאי לאמה, אל גור, בונו, אופרה ווינפרי ולקינוח המועמד הדמוקרטי ברק אובמה. לא משהו שלא ראינו בעבר, אבל בצל הבחירות הממשמשות ובאות בארה"ב, ישנם אנשים עם רגישות יתר.


זאת חנות הממתקים שלה (צילום: מאור חביב) 

 

"התעוררו, זה העולם שלכם, הבחירה שלכם, אין לכם מותרות כמו זמן" היא מטיפה. "אתם יודעים מי לא מוזמנת למסיבה שלי? שרה פאקינג פיילין!", היא אומרת לקול הקהל השואג. מובן שהיא מארגנת מחיאות כפיים מתואמות לעוד כמה דברי פוליטיקה לפני שהיא מסכמת: "מובן שהכל בצחוק, אני אוהבת אותה מאוד. כלבה...".

 

המלכה אפשרה לבלונדינית אחת בלבד לחלוק איתה את הבמה לכמה דקות, וגם זה רק בצורה וירטואלית: במהלך ביצוע השיר "Human Nature", הופיעה היורשת בריטני ספירס על מסכי הוידיאו, כשהיא נכנסת למעלית שנתקעת. בפזמון האחרון מדונה חוזרת על המשפט "אני לא הכלבה שלכם", כשבריטני מתערבת ואומרת "It's Britney, Bitch!". גם ג'סטין טימברלייק, פארל וויליאמס וקניה ווסט מעניקים הופעות אורח וירטואליות במהלך ההופעה.

 

אבל הפוקוס בהופעה נשאר על מדונה ועל גופה השרירי. שלא כמו בטור הקודם, שבו הרקדנים והתלבושות יצאו מגדר הרגיל ותפסו חלק נכבד מתשומת הלב, ההופעה הזאת היא כולה מדונה, כל הזמן. זאת חנות הממתקים שלה, אחרי הכל.

 


תגיות: ממתקים | מדונה

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ynet מוזיקה. זמרים, להקות שיר השבוע, אלבומים, כל האמנים, כל המוזיקה
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as16-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©