שתף קטע נבחר

 

מרכז חדש יאפשר לבעלי פיגור לחיות יחד

משרד הרווחה יקים בתחילת החודש מרכז שיספק פיתרון לבעלי מוגבלויות שכליות ופיזיות שעברו את גיל 21. מטרת הפרויקט היא לאפשר לנכים שגדלו יחד להישאר באותה מסגרת. אם היוזמה תצליח, יוקמו בקרוב עוד חמישה מרכזים

נכים בעלי מוגבלויות קשות בתחום הפיזי והשכלי נשלחים בדרך כלל לקבלת טיפול במסגרות החינוך המיוחד. הבעיה היא שכאשר הם מגיעים לגיל 21, נאלצים בעלי הפיגור לעבור למסגרות שיקומיות אחרות, שמאלצות אותם להיפרד מהחברים והסביבה אליה התרגלו. פרויקט חדש שמוביל משרד הרווחה, אמור למצוא פתרון למצוקה הזו.

 

במסגרת הפרויקט, אותו מוביל השר יצחק הרצוג, ייפתחו מרכזים שיעניקו טיפול בכל התחומים לאנשים הסובלים מנכויות בתחום הפיזי והשכלי. במרכז הפרויקט עומדת השאיפה לאפשר לאנשים שהתחנכו במסגרת משותפת להמשיך ולשהות יחד גם כבוגרים.

 

בנוסף, אמורים המרכזים לשמור על התפקוד הפיזי של הנכים ולשפר את איכות חייהם. כמו כן, שואפים בפרויקט לאפשר לנכים לרכוש מיומנויות תעסוקתיות.

 

המרכז הראשון ייפתח כבר בתחילת החודש הבא ויטפלו בו ב-25 בני אדם בין הגילאים 21-55. במשרד הרווחה מבטיחים כי במידה והפיילוט יצליח, ייפתחו עוד חמישה מרכזים בשלב ראשון. הם יתנו מענה ל-300 אנשים. ההערכה במשרד הרווחה כי ישנם בישראל 350 נכים שיוכלו להיעזר במרכזים החדשים.

 

עדי (שם בדוי) אם לילדה בת 17 שסובלת משיתוק מוחין ובעיות רפואיות נוספות הסבירה בשיחה עם ynet, מדוע גם בתה תזדקק בעתיד למרכז כזה. "למזלי הצורך במעון כזה בשבילי הוא לא מיידי ואני מקווה שהפיילוט יצליח", אמרה עדי.

 

היא הוסיפה, "הנכות של הבת שלי קשה מאוד ואין היום מסגרת שהיא תוכל להשתלב בה ב-100 אחוז עם הגעתה לגיל 21. המסגרות שקיימות היום לא מתאימות להרבה ילדים נכים. יש לזכור כי מצבם הפיזי והנפשי של הנכים הולך ומידרדר עם הגיל וזה מאוד חשוב לאנשים כאלו, אחרי שהם מסיימים את המסגרת של החינוך המיוחד להיות חלק מחיי שגרה".

 

עדי הדגישה את החשיבות במציאת פתרון וסיפרה כי בתה, "פשוט חייבת להיות בחברה שהיא מתאימה לה עם אנשים כמוה. זה שמשרד החינוך מפסיק לטפל בה בגיל 21 לא אומר שהיא הופכת לעצמאית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון גולן
מוביל את הפרויקט. השר יצחק הרצוג
צילום: דורון גולן
מומלצים