המצב הכלכלי בבריטניה הולך ומידרדר
העיתון "גארדיאן" חושף: אמון העסקים בבריטניה הוא הנמוך ביותר אי-פעם גם הגירעון התקציבי של בריטניה גדל, והגיע בספטמבר ל-8.1 מיליארד ליש"ט
אמון העסקים בבריטניה צנח לשפל של כל הזמנים. כך עולה ממחקר שמפרסם היום (ב') העיתון "הגארדיאן". המחקר מצטרף לשורה של נתונים קשים שפורסמו לאחרונה על כלכלת בריטניה, ויוצא ביום בו משרד הסטטיסטיקה הבריטי פרסם נתונים על גידול בגירעון התקציבי, שעמד בספטמבר על 8.1 מיליארד ליש"ט.
משבר כלכלי עולמי: סיקור מיוחד ב-ynet
בהמשך השבוע צפויים להתפרסם נתוני התמ"ג הבריטי, וההערכה היא שהנתונים יאשרו באופן רשמי כי הממלכה נכנסה למיתון.
כלכלנים בבריטניה הביעו חשש שמדיניות הממשלה, המגדילה את הוצאותיה כדי למנוע מיתון עמוק, תגדיל מאד את הגירעון ותביא אותו לשיא. השר הבריטי לקידום עסקים, פיטר מנדלסון, אישר אתמול כי הממשלה מתכננת לקדם תכניות להוצאות מוגדלות על חינוך ובריאות, אך אמר שלא מדובר במדיניות של "הוצאות בלי אבחנה".
הגידול בגירעון הוא הגדול מאז החלה מדידה יחסית ב-1993. הגירעון כמעט הוכפל לעומת ספטמבר 2007, אז עמד על 4.8 מיליארד ליש"ט.
כניסתה של בריטניה למיתון תאלץ, כנראה, את הממשלה ללוות יותר בשנתיים הבאות. כלכלנים אומרים שבסופו של דבר הממשלה הבריטיצ תהיה חייבת להעלות מסים ולקצץ בהוצאותיה כדי למלא את החור התקציבי.
"לא משנה מי יירש את המצב הפיסקלי אחרי הבחירות הבאות, תיקון של המצב יהיה אתגר גדול", אמר ג'ורג' באקלי, הכלכלן הראשי בחטיבה הבריטית של דויטשה בנק, "זה ייראה די מכוער ב-2010 (שנת הבחירות)".