שתף קטע נבחר

פרשת רמדיה: המשפט נפתח ומיד נדחה

המשפחות חיכו חמש שנים ועכשיו מתברר כי הן יאלצו גם להמשיך לחכות. הבוקר נפתח משפטם של שמונה מבכירי חברת רמדיה ואנשי משרד הבריאות, שהיו מעורבים בפרשה שהביאה למותם של שני תינוקות. בעקבות טענות הסניגורים נדחו המשך הדיונים לחודש מרס

למרות שעברו חמש שנים מאז התפוצצות פרשת רמדיה - הסחבת עדיין נמשכת. הבוקר (יום ד') הגיעו לבית המשפט בפתח תקווה, בכירי רמדיה ואנשי משרד הבריאות, שהואשמו במסגרת הפרשה. במהלך הדיון היה אמור להיקרא כתב האישום נגד שמונת הנאשמים, אך בסופו של דבר הוחלט לדחות את ההליך לחודש מרס הקרוב. הדחייה ניתנה בעקבות טענות של חלק מהסניגורים לפיהן לא קיבלו את כל חומר החקירה. 

 

לכתב האישום שהוגש במקור לבית המשפט בראשון לציון - לחצו כאן .

 

כתבי האישום, שהוגשו על-ידי פרקליטות מחוז מרכז, מתייחסים לפרשה שגבתה את חייהם של שני תינוקות והביאה לפגיעה קשה ב-20 נוספים שניזונו מתחליף חלב של רמדיה שבו היה חסר ויטמין B1 החיוני.

 

בין הנאשמים בפרשה, המנכ"ל לשעבר גדעון לנדסברגר, בעלי החברה משה מילר, וכן טכנולוג המזון לשעבר פרדריק בלק.

כתב האישום נגדם כולל עבירות של גרימת מוות ברשלנות וחבלה ברשלנות, לצד עבירות נוספות כהטעיית צרכנים ושיבוש מהלכי משפט.

 

בין עובדי משרד הבריאות הנאשמים ד"ר דורית ניצן-קלוסקי, שהיתה מנהלת שירות המזון הארצי בתקופה הרלוונטית,

וארבעה מפקחים בתחנות ההסגר בנמלי אשדוד וחיפה, שמתפקידם לבדוק את המזון המיובא ארצה. כתב האישום מייחס להם עבירות של מעשה העלול להפיץ מחלה - זאת במילוי תפקידם בדרך רשלנית, שהפרה את חובתם המקצועית.

 

שמונת הנאשמים הופיעו לבית המשפט, ואיתם גם הורים של תינוקת שנפגעו מתחליפי החלב - שהגיעו כדי לצפות בדיון, אך מצאו את עצמם בחוץ. הורים קראו לעבר השמונה: "הם הנאשמים, אנחנו הקורבנות". לאחר הקראת כתב האישום - יצטרכו השמונה להשיב בפעם הראשונה לאישומים נגדם, האם הם מודים במיוחס להם או מכחישים.

 

מיכל זיסר, שאיבדה את בנה אבישי כשהיה בן חודשיים, אמרה לפני הדיון: "אני מייצגת את הבן שלי שלעולם לא יוכל להגיע לכאן ולשום מקום אחר. אני מקווה שזה יהיה משפט צדק, שכל אחד יבוא על עונשו. אנחנו הקורבנות. לגבי השתיקה שלהם, אין ספק שעורכי הדין אמרו להם לא לדבר. אני לא מתפלאת על השתיקה, כי היא היתה כל השנים, למה שעכשיו הם ידברו?"

 

אביבה חייבי מעפולה, אמה של נועה, שלפני חודשיים חגגה את יום הולדתה החמישי, אמרה: "נועה נלחמת על חייה יום יום, דקה דקה, היא מחוברת למכונת הנשמה ונלחמת על כל נשימה של אוויר, ורק עכשיו פותחים את המשפט. החיים של נועה הם כמו פצצת זמן מתקתקת. הקמנו בבית חדר שהוא יחידת טיפול נמרץ. נועה היא צמח ואני מצליחה לתקשר איתה רק באמצעות העיניים".

 

על המשפט היא אמרה: "אני לא מחפשת נקם או שיצלבו אותם, אך אני רוצה שיבינו שערך החיים של כל תינוק עולה על כל דבר אחר. שום עונש שהם יקבלו לא יספק. אני יכולה להבין שהם לא עשו את זה בכוונה, אבל היתה פה רשלנות. בסך הכל האכלתי את הילדה שלי והייתי בטוחה שמדובר במזון לתינוקות הטוב ביותר. השמונה חייבים להישפט, אי אפשר לעבור על זה בשתיקה. מה רצתה הבת שלי? בסך הכל לגדול כמו כל ילד אחר, אך היא מחוברת למכונת הנשמה. כל החיים שלנו השתבשו".

 

"החיים שלנו נעצרו ב-2003"

ליאור סלפטי מרעננה, שבתו נפגעה גם היא מתחליף החלב, אמר שהגיע הזמן שייראו מה המשפחות עוברות בחמש השנים האחרונות. "חמש שנים אנחנו מטפלים בילדים ורצים בין בתי החולים והנאשמים יושבים פה ואף אחד לא ייגע בהם, אנחנו החיים שלנו נעצרו ב-2003".  

 

הוא ציין כי אף אחד מהנאשמים לא טרח לבקר אותם או את הילדים שנפגעו. "אנחנו לא מעניינים אותם, לא מעניין אותם שנהרסו לנו החיים, מה שמעניין אותם זה העסק הכלכלי שלהם שנהרס. הייתי רוצה שפשוט יקחו אותם וכל בוקר ישלחו אותם למחלקת שיקום בבית החולים, ושיסתכלו בעיניים לילדים שנמצאים במצב של הילדים שלנו".

 

להורים טענות קשות על-כך שלא הוכנסו לאולם המשפט. "במקום שיועצי התקשורת של משרד הבריאות ורמדיה יישבו בתום האולם, היו צריכים להוציא אותם ולהכניס אותנו כדי שנוכל להסתכל לנאשמים בעיניים, כדי שהשופטת תראה אותנו", אמרו ההורים בזעם.

 

עורך דין עופר ברטל, המייצג את הנאשמים נסרין חורי, ברטה שוום וראיסה פרברוב, שלושתן עובדות משרד הבריאות, אמר כי מרשותיו מכחישות את המיוחס להן. "הן מרגישות איום ונורא עם מה שקרה, אבל הן עשו עבודה מסורה", הוא אמר. עורך הדין שמחוני שמייצג את פרדיק בלק, מחברת רמדיה אמר כי מרשו אינו אחראי לאירועים המצערים. 


פורסם לראשונה 22/10/2008 09:02

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רמדיה. התחליף הצמחי המסוכן
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים