שתף קטע נבחר

החורף כאן: תבשיל בקר, אגסים וירקות שורש

הגשם שבישר את בואו של החורף בישר גם את חזרתם של תבשילי קדירה לשולחן. הנה מתכון לתבשיל קדירה מפתיע בהשראה גאורגית, שמכיל אגסים, ירקות שורש ובשר

קולאשי - תבשיל בקר באגסים וירקות שורש

מתכון באדיבות דוד אלדן, "ננוצ'קה"

 

מרכיבים:

750 גרם כתף בקר חתוכה לקוביות

1 ליטר ציר בקר (או מים)

2 אגסים קטנים, קלופים, חצויים ל-2 ומגולענים

2 גזרים קטנים, קלופים וחצויים לאורך

2 שורשי פטרוזיליה שטופים היטב וחצויים לאורך

2 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות גדולות

2 גבעולי טימין טרי

מעט רוזמרין טרי

שום כתוש לפי הטעם

מלח ופלפל לפי הטעם


(צילום: נתן דביר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן בסיר כבד. כשהשמן חם מאוד, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן היטב כדקה מכל צד, עד שהן מתחילות לקבל צבע שחום. מוציאים את קוביות הבשר מהסיר ומניחים אותן בקערה (משאירים את השמן בסיר).
  2. מוסיפים את הבצלים לסיר ומטגנים עד להזהבה.
  3. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את ציר הבקר או המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על סף רתיחה עד שהבשר מתרכך היטב.
  4. כשקוביות הבשר רכות מוציאים אותן מהסיר ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את האגסים, הגזרים ושורש הפטרוזיליה ומבשלים אותם כ-5 דקות.
  5. מוציאים את הירקות ומוסיפים לבשר. מוסיפים לסיר את הטימין והרוזמרין ומתבלים את הרוטב בשום, מלח ופלפל לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומבשלים את הרוטב עד שהוא מסמיך.
  6. הגשה: מחזירים את הבשר והירקות לסיר ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים