שתף קטע נבחר

"מכירת שנהב היא אסון לפילים באפריקה"

108 טון של מוצרי שנהב שמקורם בקצירת שיני השנהב של יותר מ-10,000 פילים בדרום אפריקה מוצעים למכירה באופן חוקי בשבועיים הקרובים בנמיביה. "המכירה החוקית תעורר גלים חדשים של ציד בלתי חוקי", מזהירים פעילי הקרן העולמית לרווחת בעלי-חיים. "הפילים והפקחים ישלמו בחייהם"

לראשונה מזה עשור החלה השבוע בנמיביה מכירה פומבית וחוקית אך מעוררת מחלוקת של מוצרי שנהב במשקל של כ-108 טון. המכירה תימשך בדרום אפריקה בשבועיים הקרובים ולדברי פעילים למען בעלי חיים, מדובר במוצרים שגבו את חייהם של יותר מ-10,000 פילים באפריקה.

 

רק ביולי האחרון, החליטה הוועידה לסחר בינלאומי של מינים בסכנת הכחדה (CITES) בשוויץ, לצרף בצעד חסר תקדים את סין לקבוצת המדינות הרשאיות לרכוש שנהב שמקורו בארבע מדינות בדרומה של יבשת אפריקה. השנהב נקצר מפילים וגם מקרנפים שמתו מוות טבעי או ניצודו באופן חוקי, תחת אישורים מיוחדים לציד החיות המוגנות לצורך דילול האוכלוסיה. 

 


הפילים משלמים את המחיר (צילום: IFAW/D. Willetts)

 

פתח לגל חדש של ציד בלתי חוקי

האם למכירת השנהב באופן חוקי תהיה השפעה על מצב הפילים באפריקה? "אנו סבורים שברגע שהשנהב חזר לסחר בשוק העולמי באופן חוקי, הדבר יעורר לא רק גלי ציד בלתי חוקי, אלא גם סחר לא חוקי באברי החיות", אומר ל-ynet קולין ר.קאלן, מהקרן העולמית לרווחת בעלי חיים (IFAW) בארה"ב.

 

"למרבה הצער, זו ההשלכה הצפויה בטווח הזמן הקרוב והרחוק. לדוגמא, מאז שסין אושרה לסחור בשנהב, שיעורי הציד הבלתי חוקי בקניה זינקו פלאים. מכירת שנהב באופן חוקי היא אסון לפילים".

 

עם דרישה הולכת וגוברת באסיה למוצרי שנהב, קאלן סבור כי המכירה הנוכחית עשויה לפתח דלת לדור חדש של ציידים בלתי חוקיים.

 

"מכירת כמויות עצומות של שנהב גורמות לשוק השנהב להתעורר. היא תעודד ציידים להלבין את הסחורות הלא חוקיות שברשותם לפרטי מכירה חוקיים לכל דבר".

 

בשבוע שעבר פירסמה הקרן דו"ח חקירה מיוחד המוכיח כי הסחר בחיות בר ברשת, מהווה סכנה משמעותית ומיידית להישרדותם של פילים ומיני בעלי חיים רבים הנתונים בסכנת הכחדה. 

 

מספר שעות לפני פירסום הדו"ח הודיעה הנהלת אתר המכירות הפומביות, eBay, כי מתחילת שנת 2009 יתבצע חרם עולמי בכל הנוגע למכירת מוצרי שנהב ומוצרים העשויים מחיות בר.

 


(צילום: IFAW/C. Cullen)

 

על פי הערכת הקרן, כ-20 אלף פילים נהרגים מדי שנה בכדי לכרות את חטיהם ולהפיק מהם מוצרי שנהב. לדברי מייקל וומאת'י, מנהל תוכנית הפילים בקרן ולשעבר מנהל רשות חיות הבר בקניה, מדובר בפעולה חסרת אחריות במיוחד נוכח מימדי הציד הלא חוקי הגבוהים כיום.

 

החשש העיקרי הוא שצרכנים רבים בסין וביפן יעקפו את מנגנוני הסחר הרשמיים במוצרי שנהב ויעדיפו לרכוש מוצרים לא חוקיים במחיר נמוך יותר. משמעות הדבר היא שתגבר הדרישה למוצרים ועימם יגדל גם מספר הפילים והפקחים שימצאו את מותם בשנה הקרובה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חשש לגורלם של עשרות אלפי פילים באפריקה
צילום: IFAW/C. Cullen
חטי פילים למכירה
צילום: AFP
מומלצים