הגאדג'טים שיעשו לכם חיים קלים במטבח
נטשה יוצאת מהמזווה עם וידוי קורע לב על פטיש לאבזרים למטבח ורשימת המלצות מצוינת לכל מי שרוצה לבשל בקלות
אבזרים שנטשה אוהבת במיוחד
קלף גומי שעולה ממש כמה שקלים בודדים משמש אותי לאיסוף ירקות קצוצים מקרש החיתוך והשלכתם הישר לסיר או למחבת, בלי להרים את הקרש כלל. קונדיטורים משתמשים בקלף גם כדי להוציא בצק מקערות הערבול או לגרד שאריות ממשטח הרידוד.
משטח מסתובב בשם LAZY SUSAN, שם מקסים לאבזר לעקרות הבית העצלניות. אני מניחה על המגש את מה שאני צריכה שיהיה לי "מתחת ליד": שמן זית, שמן קנולה, מלח, מטחנת פלפל, סוכר וקפה. כך, בסיבוב אצבע אחד, אני מגיע בקלות לכל דבר. אמא שלי, למשל, מאחסנת על הסוזן העצלנית שלה צנצנות תבלינים קטנות בתוך ארון המטבח, כדי לאתר את הכורכום או הפפריקה במחי יד.
במברשת סיליקון קטנה אני משמנת היטב תבניות לאפיית עוגות. במברשת נוספת, גדולה ורחבה יותר (ובצבע אחר כדי שיהיה קל להבדיל ביניהן) אני משתמשת כדי למרוח מרינדה על עוף או תבשילי בשר. מברשות הסיליקון אינן משירות שיער על האוכל, לא מחלידות, וקל מאוד לנקות אותן גם במדיח.
מרית סיליקון עמידה לחום גבוה בוחשת כל תבשיל ביעילות ויסודיות. היא מייתרת את השימוש בכפות עץ שסופגות לכלוך ובקטריות ועמידה בחום קטלני ממש.
משטח חסין חום מסיליקון להנחת סירים חמים על השיש או שולחן האוכל: אין סוף להתלהבות שלי מסיליקון, החומר הממזרי שעושה כיף במטבח ומגיע בצבעים שמעוררים חשק לשחק. למשטחים יש גם זיזים בולטים שמונעים החלקה. אני משתמשת בהם גם מתחת לקערות ערבול כשאני מקציפה, כדי שהקערות לא יחליקו בזמן הערבול.
משטחי חיתוך שונים: אחד לירקות ואחר לפירות, שוקולד ומתוקים, רצוי בצבע שונה כדי לא לבלבל. זה אמנם לא גאדג'ט, אבל זה כן חוק במטבח של כל מסעדה שמנוהלת טוב. פעם אחת קרה לי שהגישו במסעדה סלט פירות עם יוגורט וגרנולה - בטעם שום. ועדת החקירה שקמה בעקבות המקרה מצאה ששף צעיר חתך את הפירות הטריים על קרש חיתוך שקודם לכן נקצץ עליה שום.
פקק ואקום ששומר על יין. קיבלתי במתנה מאבא שלי מכשיר ואקום עם פקק לשימור היין שעובד פשוט נפלא. כשאני פותחת בקבוק יין טוב ומשתמשת רק בכוס או שתיים לבישול אני פשוט סוגרת את הבקבוק עם הפקק המיוחד, שואבת את האוויר באמצעות המכשיר וכך מונעת את התחמצנות היין. אחרי כן אפשר לשמור אותו במקרר או במקום חשוך למשך כמה ימים נוספים.
מכתש ועלי משיש. פעם היה ממש קשה להשיג אותם, ואילו היום המכתש והעלי הפכו למכשיר נגיש בטווח מחירים שפוי שאפשר למצוא בחנויות רבות. הגאדג'ט הישן נושן הזה, שחביב במיוחד על השף ג'יימי אוליבר, עושה נפלאות לרטבים שאני כותשת וקוצצת בתוכו, ותורם גם לבריאות לי, שבדרך אגב מוציאה עליו כעסים.
בבושקה של כוסות וכפות מדידה, מחוברות בטבעת שאפשר להרכיב ולפרק בקלות וכך להשתמש בנפרד ולשמור ביחד.
מגררת "מיקרופלאן": פומפייה דקה וחדה במיוחד שמגררת בקלות כל מה שצריך, מהררי גבינת פרמז'ן לפסטה ועד פירות הדר או שוקולד לאפייה.
רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: Gutte)