שתף קטע נבחר

הזוכים הגדולים בתחרות צילומי טבע בבריטניה

נמר שלג נדיר בסופת שלג בהרי הודו, אריה צעיר במרדף אחרי ג'ירפה באפריקה, מפגש בין דג לנקאי בים סוף באילת ושלך הצד ענפים למען אהובתו בגשם, הם רק חלק מעשרות אלפי תמונות שנשלחו השנה לתחרות צילומי הטבע העולמית שהתקיימה השבוע בלונדון. ynet מעניק לכם הצצה לצילומים המרהיבים

יותר מ-32 אלף תמונות הוגשו השנה לעיונה של ועדת השופטים בתחרות הבינלאומית לבחירת "צלם הטבע לשנת 2008" בבריטניה. אלפי צלמי טבע, מקצוענים וחובבנים כאחד, מ-82 מדינות ברחבי העולם, התחרו ב-17 קטיגוריות שונות באחת התחרויות הגדולות והחשובות בעולם לצילומי טבע ובעלי חיים. ביום חמישי השבוע הוכרזו הזוכים המאושרים.

 

הפרויקט המשותף של מוזיאון הטבע בלונדון ומגזין הטבע של ה-BBC חוגג 44 שנה לקיומו וזוכה לפופולריות עצומה בשנים האחרונות. רק בשנה שעברה הגיעו 134 אלף מבקרים בכדי לצפות בתערוכת הצילומים במוזיאון הטבע בלונדון.

 

מארגני התחרות מעריכים כי יותר ממיליון איש יצפו השנה בתערוכת הצילומים שתנדוד גם ברחבי העולם ותהיה פתוחה למבקרים בלונדון עד סוף אפריל השנה. לדברי המארגנים, "השופטים בילו שבועות רבים בבחירת התמונות היפות ביותר ולתחרות ישנו תפקיד חשוב בהעלאת המודעות לצילום טבע ושימור מיני בעלי חיים בסכנת הכחדה". 

 


  


(באדיבות: Wildlife Photographer of the Year 2008)

 

התמונה הזוכה בתחרות: סטיב ווינטר מניו ג'רזי בארה"ב השקיע עשרה חודשים מחייו כדי לצלם נמרי שלג בהרי הודו

המושלגים. הוא הציב מצלמות המופעלות באמצעות חיישני תנועה לאורך מסלול התנועה של הנמר והצליח לצלם אותו מספר פעמים בתנאי מזג אוויר קשים. לבסוף, לאחר מאמץ רב הוא הצליח להגשים את חלומו ולצלם את הנמר בזמן סופת שלג.

 


  


(באדיבות: Wildlife Photographer of the Year 2008) 

 

קטירונה פארפיט מבריטניה, זכתה בקטיגוריית הנוער השנה לאחר שהצליחה לתעד כפיר אריה שניסה את מזלו בציד ג'ירפה לפנות ערב בנמיביה. מתקפה בודדת של אריה על ג'ירפה עלולה להסתיים במותו של הטורף, מאחר שהג'ירפה מסוגלת לפגוע בו בצורה קשה בעזרת רגליה הארוכות.

 

האריה ארב לג'ירפה והטריד אותה בסמוך למקווה מים. בכל פעם שהיא התקרבה למקור המים, האריה המשועמם זינק לעברה והבריח אותה שוב ושוב. "הוא פשוט השתעשע איתה והג'ירפה לא זכתה לשתות מים", אומרת פארפיט.

 


  


(באדיבות: Wildlife Photographer of the Year 2008)

 

מבין עשרות הזוכים נבחרו גם שני צלמים ישראלים שזכו לציון לשבח: עמוס נחום, צלם טבע המתגורר בארה"ב ונועם קורטלר , מדריך צלילה וצלם תת-ימי מאילת, שזכה בציון לשבח בקטיגוריית צילומים תת-ימיים. "צילמתי דג תוכי ונקאי בשעות הבוקר המאוחרות באזור סלע משה באילת", אומר קורטלר ל-ynet, השוהה כעת בלונדון לרגל התערוכה.

 

"הסיטואציה עצמה נמשכה פחות מדקה. הדגים מגיעים לתחנות הניקוי וזוכים לטיפול צמוד מהנקאים. זה כמו שטיפת מכוניות מתחת למים. הדגים באים, מנוקים וממשיכים במסלולם. ידעתי שאני רוצה לצלם את סוג ההתנהגות המיוחדת ושמח שהצלחתי ללכוד רגע צבעוני".

 


 


(באדיבות: Wildlife Photographer of the Year 2008)

 

נאנו סא מפורטוגל זכה לציון לשבח בקטיגוריית בעלי חיים בסביבתם הטבעית. סא הצליח לתעד קבוצת קטלניים (אורקות) בזמן שקיעת השמש. הוא הצליח להתקרב אליהם עם מסיכת צלילה ושנורקל בלבד. בעברו, שחה עם לוויתנים ודולפינים, אך זו הפעם הראשונה שלו ששחה לצד היונקים הגדולים באזור איי סאן מיגל.

 

"הזכר באורך של שישה מטר, שחה סביבי ולרגעים חששתי שהוא יתקוף אותי, אך הוא התקרב אלי למרחק של מטר ואפילו הסתכלנו זה לזה בעיניים", הוא מספר ומציין כי צילם שמונה אורקות, ביניהן מספר נקבות וגורים במהלך חמש שעות. "הם אפילו צדו לוויתן מצוי ביחד". 

 


 


(באדיבות: Wildlife Photographer of the Year 2008)

 

אנדי רוז מבריטניה, זכה לציון לשבח באחת הקטיגוריות הפופולריות בתחרות השנה - צילומי ציפורים. רוז עקב אחר דורסים

באזור נידח בפינלנד והתמקד בשלך שחיזר אחר נקבה. "זה נדיר לראות אותם מחזרים, מזדווגים ובונים את הקן", מסביר רוז.

 

"להיות עד לרגע כה אינטימי היה סוג של ניצחון. בכל פעם שהזכר הציע לנקבה ענף, היא הזדווגה עימו, אך אם הוא הגיע עם טחב כלשהו, היא סירבה". רוז מגלה כי הזכר ביצע פעלולים באוויר. הוא היכה בצמרת של עץ סמוך ועט על הענפים שנשברו ותפס אותם באוויר.

 


 

  • לצפייה בעשרות התמונות הזוכות באתר התחרות - לחצו כאן

פורסם לראשונה 31/10/2008 11:45

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוזיאון הטבע בלונדון
באדיבות Natural History Museum
מומלצים