שתף קטע נבחר

הבכורה של מראדונה בארגנטינה - מול סקוטלנד

דייגו, שחוגג היום 48 ויוצג רשמית כמאמן הנבחרת, חדור התלהבות לקראת הפרק החדש שלו וביקש לאמן אותה כבר בעוד 20 יום (19.11), במשחק הידידות בגלזגו

הבכורה של דייגו מעבר לפינה. עכשיו זה רשמי, אפשר להתחיל את הספירה לאחור - משחקו הראשון של מראדונה כמאמן ארגנטינה יהיה כבר בעוד 20 יום, ב-19 בנובמבר בגלזגו, שם תתארח נבחרת התכלת-לבן למשחק ידידות מול סקוטלנד.

 

בשבועות האחרונים, עוד לפני מינויו של דייגו לתפקיד, היה ברור כי סרחיו באטיסטה, מאמן הנבחרת הצעירה, הוא זה שיאמן את ארגנטינה במשחקה הקרוב ואילו המאמן החדש, כך חשבו, יערוך את הבכורה ב-11 בפברואר בוולדרום במארסיי.

 

אבל דייגו, כמו דייגו, הגיע חדור התלהבות לתפקידו החדש וכבר הודיע ליו"ר ההתאחדות, חוליו גרונדונה, כי הוא רוצה להיות המאמן כבר במשחק הקרוב, בגלזגו. לפיכך, בעוד 20 יום בדיוק תירשם היסטוריה, כאשר אלוהים של ארגנטינה יתחיל את הפרק החדש שלו בנבחרת, הפעם כמאמן.

מראדונה. כבר התחיל לעבוד במרץ (צילום: AFP) 

 

דייגו עצמו, שחוגג היום יום הולדת 48, יוצג רשמית כמאמן הנבחרת והצהיר: "זה היום הולדת הכי שמח בחיים שלי. המינוי הזה מגיע בדיוק בזמן, בזמן הכי מתאים מבחינתי, ואני נרגש מאוד לקראת האתגר הגדול הזה".

 

מראדונה מקיים ביומיים האחרונים פגישות רבות כדי לגבש את צוות האימון הסופי שלו ולהכריע מי יצטרף כעוזר מאמן, לצידו של קרלוס בילארדו, שיהיה המנהל הספורטיבי.

 

בין המועמדים נמצאים באטיסטה עצמו ועוזרו בצעירה חוסה לואיס בראון (כובש השער הראשון מול גרמניה בגמר מונדיאל 86'), כמו גם פדרו טרוגליו או שוערי העבר של הנבחרת בתקופת דייגו - סרחיו גויקוצ'אה ונרי פומפידו.

טבס והחברים בנבחרת. "מקווה שדייגו יקבל החלטות עם הראש" (רויטרס)

 

טבס מתרגש, מסצ'ראנו מוריד עצמו מהמירוץ לסרט הקפטן  

בינתיים, שחקני הנבחרת קיבלו בשמחה את מינויו של מראדונה, שהפעם יעביר להם הוראות ולא רק יבקר מבחוץ, כפי שקרה בשנים האחרונות.

קרלוס טבס, אחד מהשחקנים המועדפים על מראדונה, אמר: "זו חדשה משמחת מאוד שדייגו מאמן הנבחרת, אני נורא מתרגש לשחק תחתיו. זה שהוא אוהב אותי לא אומר כלום, אני יודע ומקווה שהוא יקבל החלטות עם הראש ולא עם הלב".

 

בתקופה האחרונה, בעקבות היכולת החלשה של הכוכבים הגדולים ליונל מסי, סרחיו אגוארו וטבס עצמו, מראדונה נהג לומר כי "נבחרת ארגנטינה היא חבייר מסצ'ראנו ועוד 11", במחמאת ענק לקשר. שחקנה של ליברפול, שהוזכר כמועמד לקבל את סרט הקפטן במקומו של חבייר סאנטי, בקדנציה של מראדונה, הסיר מועמדותו: "אין לי את הכריזמה הדרושה כדי להיות קפטן. אני מודה לדייגו על המילים שלו, אבל נראה לי ששחקן אחר צריך להיות הקפטן".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מומלצים